Markovic scoret - men MK vant

Start 2 har hatt en god start på høstsesongen, men mot MK mandag kveld ble det tap.

Sensommeren er for alvor i gang i Kristiansand, og med over 20 grader og perfekte spilleforhold tok Start 2 imot Mandalskameratene mandag kveld.

Mandalittene er på hugget fra første spark på ballen, og tidlig i kampen får vi en indikasjon på at det blir en kamp med masse tøffe dueller. Etter fem minutter spilt ruller bortelaget ballen til en fin mulighet fra utenfor 16-meteren men skuddet går over mål. Det er spilt i ti minutter når Start 2 får et hjørnespark. Den blir slått inn og havner tilbake igjen til Erlend Segbergs føtter. Etter litt småspill ved cornerflagget blir ballen slått inn til Strømland Lien som stusser den videre til Eman Markovic som plutselig står der alene med keeper. Fra kloss hold gjør 20-åringen ingen feil og sender Start 2 i ledelsen. Minuttet senere er Mandalskameratene farlige frempå og kommer til et innlegg, men headingen går like utenfor målet til Alexander Pedersen. I en periode på fem minutter har Start 2 to store sjanser når Lien kommer til avslutning fra kloss hold, og Erlend Segberg prøver å curle ballen i lengste, men begge sjansene blir akkurat ikke mål. I fotball må man sette sjansene sine for å vinne kamper, og en som har vist at han kan gjøre det er Joacim Holtan. Spissen har hele 21 mål på 17 kamper denne sesongen, og etter en drøy halvtime blir det slått en lang ball mot ham. Spissen er sterk og dytter unna en Start-spiller, før han tar en skuddfinte på neste og smeller ballen knallhardt i lengste. Seks minutter før pause slår Erlend Segberg en utsøkt gjennombruddspasning som åpner opp MK-forsvaret, men Sander Emanuelsen klarer ikke å få kontroll på ballen og den går rett i klypene til keeper. Det kunne blitt en veldig stor sjanse, men det blir det ikke og det står 1-1 til pause.

- Vi kommer relativt godt i gang, og klarer å ri av den første stormen Mandalskameratene kommer med. De kommer inn i kampen med mye energi og løper mye, men vi klarer å stå imot. Vi har en ok periode frem til vi går i ledelsen, men så tar de litt over og får utlikningen sin etter hvert. Vi viser gode tendenser til tider, men vi styrer ikke nok, bearbeider ikke nok og klarer ikke å vende spillet. Det blir en fight på deres premisser, og inntrykket vi sitter igjen med til pause er at vi hadde håpet på en bedre førsteomgang. Vi sier i pausen til spillerne at vi må møte opp til fighten i andreomgang, men at vi må bruke ferdighetene våre og styre kampen mer. Ha flere tydelige bevegelser og bedre tempo på ballen, forteller Start 2-trener, Alf Erik Svela.

 

Tidlig baklengs

Spillet har knapt rukket å sette seg i andreomgangen før Start får en ordentlig kalddusj. Bortelaget kommer til en avslutning og går opp i 1-2-ledelse etter scoring av Peder Dovland. De neste ti minuttene er det få sjanser, og ingen av lagene klarer å styre spillet. Etter 65 minutter kommer MK på besøk inne i Start-boksen der en av bortelagets spillere blir revet ned. Dommer peker på straffemerket. Der er ikke Holtan vanskelig å be og han setter inn sin andre scoring for kvelden. Nå må Start prøve å jobbe seg inn i kampen, men det er ingen lett oppgave mot et lag som er fornøyd med resultatet og ligger bakpå med flere spillere. Det ser ut til å gå mot en rolig slutt på kampen når Start 2 får et frispark fra rundt 25 meter etter 85 minutter spilt. Mikael Ugland stiller seg opp, og løfter ballen over muren og i en bue rett i garnet. Reduseringen sitter, og det gir laget ny energi. Kort tid etter blir Kristian Strømland Lien spilt gjennom alene med keeper, men Bård Høksaas i MK-målet varter opp med en fantastisk redning. Så er det slik i fotball at man må jo sette sjansene sine for å vinne kamper, og når uret viser 90 minutter spilt kliner Tobias Aanensen en frispark fra 20 meter knallhardt i stanga og deretter i mål. Kampen er punktert. 2-4 og Mandalskameratene tar med seg alle tre poengene hjem.

- Vi åpner andreomgangen dårlig. Når de får en tidlig scoring har de snudd kampen, og noen minutter senere får de et straffespark som de setter i mål, og dermed har vi et vanskelig utgangspunkt til å snu kampen. Vi gjør noen justeringer og kort tid før slutt får vi en redusering. Det gir oss ny energi, også har vi noen sjanser etter det med Strømland Lien og en chip av Erlend Segberg fra 16 meter som akkurat blir headet vekk. Det er en skuffa gjeng i garderoben nå, og vi trenerne er heller ikke fornøyde med denne kampen. Vi hadde håpet og trodd på en bedre kamp, men det ble ikke slik i dag. Vi har med seks spillere fra A-laget, og de kom hjem rundt klokken 3 i natt. Det har ikke vært noen optimal oppladning til kampen for flere av spillerne, men det er ingen unnskyldning for at vi taper. Alt i alt ville Mandalskameratene det hakket mer enn oss, og til slutt vinner de fortjent, konkluderer, Alf Erik Svela.

Ser lyst på fremtiden

Alt er likevel ikke mørkt og skuffende. Start 2-treneren kunne også peke på flere ting som gir grunn til optimisme på Sparebanken Sør Arena i fremtiden.

- Vi må rette blikket mot de neste kampene nå og ting som venter på oss. På torsdag skal G19 tar turen til Oslo og Intility for å spille mot Vålerenga, og neste kamp for Start 2 er mot Vindbjart. Vi må se på de positive tingene, og det er at vi har unge spillere som gradvis blir bedre og bedre. Det er en prosess som tar tid, men det ser lyst ut. Johannes Eftevaag synes jeg gjør en god kamp. Han kjemper og gir alt i alle duellene. Vi har en Altin Ujkani som er god og gjør en bra kamp, også synes jeg Strømland Lien jobber bra og matcher MK-forsvaret på en god måte. Vi må bare jobbe mer, så vil dette bli bra til slutt.

 

Kampfakta:

Start 2 - MK 2-4

Mål Start 2: Eman Markovic og Mikael Ugland

Start 2s lag:

Alexander Pedersen – Jørgen Myhre, Johannes Eftevaag, Espen Hammer Berger, Altin Ujkani – Sander Emanuelsen, Mikael Ugland, Erlend Segberg, Eman Markovic, Sander Sjøkvist – Kristian Strømland Lien

 

Annonse fra Eliteserien: