Markovic scoret i viktig Start 2-seier

Start 2 tok tre kjærkomne poeng i hjemmekampen mot Storm lørdag. Eman Markovic fikk sine første minutter i Start-drakta, og svarte med å score.

Start 2 og Storm lå begge på nedrykksplass og dermed var det en særdeles viktig kamp lørdag ettermiddag. Vi måtte ta hensyn til at det spilles kamp i nasjonal G19-serien mot Viking søndag, men heldigvig var det flere A-lagsspillere som var tilgjengelig for kamp.

En av dem var nykommer Eman Markovic, som fikk sin første kamp siden U20 VM ble ferdigspilt i slutten av mai.

Start 2 tok tidlig initiativet, og etter 17 minutter stod det allerede 2-0. Sander Sjøkvist og Markovic stod bak målene, begge to assistert av Erlend Segberg.

I tillegg til denne trioen var også Alexander Pedersen, Espen H. Berger og Mikael Ugland med fra A-stallen. En annen spiller som er rutinert på Start 2-nivå er Sander Emanuelsen. Den annvendelige spilleren er tilbake i Start nå for å hjelpe laget utover høsten. Sander startet på høyre back.

Start 2 hadde lenge god kontroll og kunne fort ha scoret flere mål på et av de mange innleggene fra sidene, men Storm hadde også et par gode sjanser på dødball, der Alexander Pedersen måtte varte opp med gode redninger for å hindre baklengs.

I andre omgang fortsatte Start-guttene å styre kampen i jakten på 3-0-målet. Det kom aldri og dermed ble det et lite trykk fra Storm i sluttminuttene. De fikk også en redusering på en av de mange dødballene sine, etter et innkast.

Dermed ble det nervøse sluttminutter, men heldigvis holdt guttene unna og sikret seg tre viktige poeng. Med det ligger Start 2 bare ett poeng bak sikker plass på tabellen etter 15 av 26 kamper.

- Prestasjonene varierte, men det var mange gode individuelle prestasjoner og i perioder var vi også gode som lag. Men vi skal jobbe for å løfte nivået noen hakk de neste kampene, vi må være både mer solide bakover og mer effektive fremover, sier Adolfo Rodriguez, Start 2-trener.

 

Kampfakta:

Start 2 - Storm 2-1

Mål Start 2: Sander Sjøkvist (12), Eman Markovic (17)

Mål Storm: Karl Erik Nesse Arnesen (86)

Starts lag: Alexander Pedersen, Altin Ujkani, Harald Jørgensen, Espen Berger, Sander Emanuelsen – Mikael Ugland (Daniel Berglund fra 85), Erlend Segberg, Dirirsa Gamachis (Jakob Ugland fra 21), Sander Sjøkvist - Eman Markovic (Arian Gundersen fra 62), Kristian Strømland Lien

Annonse fra Eliteserien: