G16-laget tapte serieåpningen

Sandnes Ulf trakk det lengste strået i første runde av G16 nasjonal liga tirsdag ettermiddag.

Tirsdag ettermiddag var det duket for seriestart i G16 nasjonal liga da Start sine unggutter tok imot Sandnes Ulf til kamp på Sparebanken Sør Arena.

Kampen starter med et Start-lag som prøver å ta tak i ballen og spille seg ut bakfra, mens gjestene er litt avventende. Etter tolv minutter får sørlendingene et frispark like ved cornerflagget. Før frisparket blir tatt kommer trener Erik "Myggen" Mykland med instrukser til sin kaptein, Sander Svela, om at han må plassere seg ved første stolpe mellom keeper og midtstopper. Det gjør han, og frisparket blir slått helt perfekt på panna til spissen som på nydelig vis nikker hjemmelaget opp i ledelsen.

Stolpeskudd og utlikning

Etter at Start går opp i ledelsen styrer rogalendingene spillet, og er tålmodige i oppbyggingen av spillet i håp om å finne de riktige åpningene. Men etter halvtimen spilt er det Start sin tur til å vise seg fram offensivt. Sander Svela slår et hjørnespark som blir headet ut, men på returen dukker han opp og smeller ballen knallhardt i stolpen, til stor skuffelse. Ti minutter senere, like før pause, kommer Sandnes Ulf til et innlegg som til slutt resulterer i utlikning og 1-1. Resultatet står seg til pause.

- I første omgang skaper vi et par store sjanser, og scorer på en av dem. Jeg synes vi spiller en svak førsteomgang. Vi sliter med å styre spillet. Vi er dårlige med ball og gjør enkle feil som vi burde ha unngått. Til tross for en svak spillemessig omgang føler vi likevel at vi har brukbar kontroll på kampen når vi går inn til pause, sier Start G16-trener, Håvard Thunes Lilletvedt.

Skuffende andre omgang

I starten av andre omgang skjer det svært lite, men etter 60 minutter kommer Start og Dejan Prelovic farlig frempå når spissen kommer til en farlig avslutning innenfor boksen. Til hans store skuffelse blir skuddet reddet på mesterlig vis av Sandnes Ulfs sisteskanse. Fem minutter senere hugger de blåkledde til igjen når deres spiss får en fantastisk førstetouch og scorer på volley etter et innlegg. Etter scoringen sender Start flere spillere i angrep, men ti minutter før slutt setter rogalendingene spikeren i kista når de setter inn 1-3-scoringen på et frispark.

- Vi spiller rett og slett en veldig svak kamp. Vi følte at første omgang var svak, men andre omgang ble enda verre. Vi slet med å skape sjanser når vi hadde ballen, og vi slapp til litt for mange sjanser. Da blir det dessverre vanskelig å vinne kamper. Nå må batteriene lades etter en periode med mye aktivitet, og så må det trenes godt før neste kamp mot Mjøndalen, konstaterer en skuffet Lilletvedt.

Neste kamp for Start G16 er borte mot Mjøndalen 28.april.