G16-laget får endelig spille kamp igjen

Etter nærmest fem måneder uten kamp er guttene nå klare til å møte Randesund G19 til lørdag.(Foto: Kristian Øverland, IK Start)

Koronakrisen har påvirket oss alle – også fotballverdenen. For Starts G16-lag satte korona en stopper for vanlig trening fra 11. mars. Dette har vært en utfordring for de ambisiøse guttene som den første tiden måtte klare seg med mye egentrening. I slutten av april fikk de komme tilbake til begrenset trening. Begrensningene innebar å holde en meters avstand, noe som varte helt frem til 1. juni. Siden da har guttene trent for fullt, og 1. august får barne- og ungdomsfotballen lov til å starte med kamper innenfor sin fotballkrets.

Selv om vanlig trening er på plass har koronakrisen likevel satt sine spor og de nye retningslinjene fra Norges fotballforbund begrenser også antall spillere til 20.

- Dette skaper noen utfordringer med tanke på å ta inn hospitanter, men gjør det også vanskelig å få en fullverdig trening med 11 mot 11. Treningene har derfor blitt gjennomført med kun ti spillere på hvert lag, sier trener Håvard Lilletvedt.

Det har ikke kommet noe klarsignal på når seriespill offisielt starter, men guttene er forberedt på start en gang fra midten av august til begynnelsen av september. Ettersom laget kun deltar i nasjonal serie må de vente på at det tillates å spille kamper også utenfor egen fotballkrets.

Start har havnet i gruppe med følgende klubber:

  • Kristiansund
  • Viking
  • Odd
  • Sandefjord
  • Strømsgodset
  • Vålerenga
  • Stabæk

Sesongstart begynner med andre ord å nærme seg og allerede lørdag 1. august møter guttene Randesund G19 til treningskamp på Sparebanken Sør Arena.

- Etter å ha gått nærmest fem måneder uten kamp blir dette etterlengtet og godt, sier Lilletvedt.

G16-troppen består blant annet av Martin Eriksen og Henrik Webb Dahl, som begge er tatt ut for trening på skyggelandslaget i august. Sistnevnte var også på benken som reservekeeper i A-lagets kamp mot Stabæk søndag 26. juni. Vi gratulerer og ønsker begge to lykke til!

Se intervjuet med Håvard Lilletvedt under:


Annonse fra Eliteserien: