Fin gjennomføring for ungt Start 2

Start 2-lag tok mandag kveld imot Vindbjart til treningskamp på Sparebanken Sør Arena, og våre unggutter holdt lenge godt følge med et Vindbjart-lag som nok regnes som blant opprykksfavorittene i serien.

Start 2 tok tak i kampen og styrte spillet fra første spark på ballen i første omgangen. Allerede etter ni minutter kommer kampens første scoring når Sabaun Mir får ballen på kanten av 16-meteren, drar av en mann og går innover i banen og slår et innlegg som blir litt for langt, men som bankes knallhardt tilbake inn i boksen av Jørgen Myhre. Der er Kristian S. Lien på plass og header inn 1-0-scoringen på lekkert vis.

De neste minuttene bølger kampen frem og tilbake, og begge lag skaper en del småsjanser, men så tar Vindbjart litt mer over. Etter kvarteret spilt glipper markeringen på et hjørnespark, men venndølene bommer på nærmest åpent mål. Etter 22 minutter løsner det for Vindbjart, etter et frispark på Starts banehalvdel. Ballen bankes inn i feltet og etter mye klabb og babb sitter utlikningen. Resultatet 1-1 står seg til pause.

 

Vindbjart tok over

I andreomgang er det et helt annet kampbilde. Vindbjart styrer det meste og Start 2 slipper lite til. Med kvarteret igjen av kampen blir det slått en feilpasning på Starts banehalvdel, som ender med at Vindbjart kontrer inn 1-2-scoringen, som også ble kampens siste scoring.

Etter kampen var Start 2-kaptein, Johannes Eftevaag, som de siste ukene har trent med A-laget i Marbella, skuffet over resultatet, men han så også mye positivt fra førsteomgangen.

- Vi spiller en god førsteomgang, og scorer et fint mål etter kort tid. Vi har mange fine angrep, vi lykkes med frispillingen og ballen går raskt fremover med få touch på ballen. Vi er uheldige å slipper inn et unødvendig mål på dødball, men samtidig føler jeg at vi egentlig har god kontroll i førsteomgangen og gjør ting på en svært god og ryddig måte, sier Eftevaag (bildet).

- Utover i andreomgangen får vi ikke ting til å flyte, og ender opp med å tape kampen. Vi er selvfølgelig ikke fornøyde med resultatet, men vi må ta med oss de positive tingene fra førsteomgangen, legger han til.

Trener Adolfo Rodriguez så fremgang i spillet, men var likevel ikke helt fornøyd med det han så.

- I første omgang er vi ok offensivt, og vi skaper flere gode muligheter, men vi var ikke gode defensivt. Vi hadde for stor strekk i laget. I andre omgang sliter vi når Vindbjart presser oss høyt. Vi klarer ikke spille oss ut av forsvar og får problemer.Vindbjart vinner til slutt fortjent, sier Rodriguez.

- Vi ser bedre ut nå enn for en måned siden, men vi har fortsatt en vei å gå før vi er på det nivået vi bør være. Det positive er at vi spilte med tre 2002-modeller i første omgang, og ytterlige to 2002-modeller i andre omgang, sier Rodriguez, som hadde Alexander Pedersen og Michael Ogungbaro fra A-stallen med i startoppstillingen.

Start 2 serieåpner mot Bryne 2, på bortebane, 13. april. Første hjemmekamp spilles mot naboene våre Donn, 23. april.

PS. Midtbanespiller Dirirsa Gamachis måte ut med skade etter å ha blitt taklet stygt i første omgang. Da fryktet vi at det kunne være en alvorlig skade, men undersøkelsene etter kampen viste at det ikke var noe brudd i foten, og at Dirirsa trolig er tilbake i trening relativt snart.

 

Start 2 - Vindbjart 1-2 (1-1)

  • Treningskamp

  • Sparebanken Sør Arena

  • Mål Start 2: Kristian Strømland Lien (9)

  • Start 2s lag: Pedersen – Hille, Ogungbaro, Eftevaag (K) -  Myhre, Mir, Gamachis, Gundersen – Lien, J. Ugland, Framnes

Annonse fra Obos-ligaen: