Start kjøper spiss

Den islandske spissen Kristján Flóki Finnbogason blir Startspiller (Foto: NTB Scanpix).

Start har signert den ettertraktede spissen Kristján Flóki Finnbogason.

- Dette er en spiller som det har vært stor interesse for i Skandinavia. Vi har hatt mye konkurranse for å få han - og er stolte over at Floki velger å signere for oss, sier sportslig leder i Start, Tor Kristian Karlsen.

Lang kontrakt

Finnbogason kommer fra toppklubben Hafnarfjarðar. Han har signert en kontrakt med varighet på 3,5 år.

- Dette får vi til takket være velvilje fra Start En Drøm AS. Samtidig blir det gjort innenfor fornuftige rammer, sier Karlsen.

- Blir Start-hit

Den 22 år gamle spissen har flere opptredener for aldersbestemte landslag og har også vært innom A-landslaget for Island. Spissen er 1,90 høy og stortalentet ble oppdaget av FC København. Der var han fra 2013 til litt ut i 2015.

- Denne spilleren har jeg fulgt i lengre tid, Han har imponert med typiske midtspiss-kvaliteter. Han er duellsterk, aggressiv og en god hodespiller. Samtidig har han en alder som gjør ham attraktiv for oss. Vi ser stort utviklingspotensial her. Så er det viktig å presisere at vi skal gi han tid, Men vi forventer at han kommer til å bli en hit etter hvert i Start-drakta. 

Annonse:

Aktuell allerede søndag

Starts nye spiss kommer til Sørlandet fredag og vil trolig være spilleklar til søndagens hjemmekamp mot Tromsdalen.

- For oss var det viktig å sikre oss Floki i dette overgangsvinduet. Hadde vi ventet til etter sesongen hadde sjansene vært mindre, forklarer Karlsen.

Den 22 år gamle spissen har flere opptredener for aldersbestemte landslag og har også vært innom A-landslaget for Island. Spissen er 1,90 høy og stortalentet ble oppdaget av FC København. Der var han fra 2013 til litt ut i 2015. Nå er det Start som gjelder.

Annonse fra Obos-ligaen: