Lanserer e-sportserie i FIFA

Discovery og Norsk Toppfotball skal lage Norges første offisielle e-sportserie i fotballspillet FIFA fra EA Sports.

Navnet på den norske ligaen blir eSerien, som skal vises på Discoverys strømmetjeneste Dplay. Med på laget har de e-sport-selskapet Good Game, som blir turneringsoperatør for eSerien.   

– Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer eSerien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag, og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.  

eSerien vil være Norges første og eneste offisielle kvalifiseringsturnering og en del av FIFA 19 Global Series som leder til FIFA eWorld Cup. eSerien har premiere på Discoverys strømmetjeneste Dplay i april. eSerien vil også vises på Eurosport Norge.

Start er blant klubbene som deltar i serien, og det er Kasper Hornnes og Georg Sautoglu som skal representere klubben i eSerien, der de skal kjempe mot 17 andre norske toppklubber.

– eSerien vil være den eneste offisielle ligaen i Norge, der klubbene konkurrerer om å bli Norges første seriemester i FIFA fra EA SPORTS. I potten ligger en kvart million kroner, og viktige FIFA 19 Global Series poeng på veien mot å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup, sier Leif Øverland.

esport bilde
Det er Playstation 4-spillet FIFA19 det skal konkurreres i.

Slik spilles eSerien

eSerien starter 9. april med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.


Sender alle kampene live på Dplay

– Vi er veldig glade for å sikre oss denne rettigheten, og alle vårens kamper i eSerien vil sendes gratis på Dplay. E-sport passer godt i vår digitale strategi, der målet er å ta en markant posisjon blant unge. eSerien styrker i tillegg vår satsing på Eliteserien, sier administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Tine Austvoll Jensen. 


Får Good Game med på laget

Første serierunde vil bli spilt i Nydalen i Oslo, hvor det rigges opp flere store studioer. Det er Harald Strømmes gaming-selskap Good Game som organiserer og gjennomfører serien sammen med produksjonsselskapet Monday, som produserer sendingene.

– Good Game er Norges største operatør på e-sport og vil sikre at vi kan levere et godt produkt for målgruppen. Vi vet at e-sport har høye seertall internasjonalt, og at det er svært mange som spiller FIFA som også er fotballinteresserte. Derfor er eSerien meget spennende, og noe vi vil være med på å utvikle videre, sier Tine Austvoll Jensen.

– E-sport er i eksplosiv vekst, og for meg er det selvsagt ekstra morsomt at det er nettopp Discovery og Tine som satser så kraftig på dette feltet, sier tidligere Discovery-topp Harald Strømme, som nå står bak Good Game.

Du finner mer informasjon på eSeriens nettside.

 

Sponsor ?

Start er nå på jakt etter sponsorer som ønsker å profilere seg gjennom klubbens E-sport-satsing i eSerien. Ønsker du å pryde draktene Georg og Kasper bruker når de konkurrerer så kan du ta kontakt med kommersiell leder Arne Simonsen på e-post: arne@ikstart.no.

- E-sport er et nytt og spennende marked der du har en unik mulighet til å nå ut til et ungt publikum. Vi håper både eksisterende og eventuelt nye samarbeidspartnere har lyst til å være med på klubbens nye satsing, sier Simonsen.

Annonse fra Eliteserien: