Slik er opprykkskvalifiseringen

Hvem kan vi møte, når skal vi spille og hva skal til for å sikre opprykk? Her er det du må vite om opprykkskvalifiseringen. Foto;

Det gjenstår bare én kamp i OBOS-ligaen, men det er allerede klart at sesongen kommer til å være noen uker til.

Vi har i dag 59 poeng, og kan ende på 62 poeng om vi vinner siste kamp. Til sammenligning hadde vi 55 poeng da vi rykket direkte opp i 2017, mens Viking og Mjøndalen rykket direkte opp med henholdsvis 60 og 61 poeng i fjor.

Men Aalesund (poengrekord) og Sandefjord har begge levert veldig imponerende sesonger, derfor er det allerede klart at vi ender på tredjeplass.

Da ligger opprykksmuligheten i å vinne kvalifiseringen.

Nytt format

I år er det et nytt format på kvalifiseringsspillet. Tidligere spilte 3. plass mot 6. plass og 4. plass mot 5. plass, for så å ha en finale for å avgjøre hvilke av OBOS-ligalagene som skulle møte nr. 14 i Eliteserien til playoffkamper.

I år skal lag nr. 5. og 6. møtes først (lag nr. 5 har hjemmebane), før vinneren der møter lag nr. 4 (lag nr.4 har hjemmebane). Vinneren av den kampen blir vår motstander 30. november.

Kampen spilles på Sparebanken Sør Arena (kamptidspunkt ikke klart).

Vinneren av den kampen skal ut i opprykksplayoff mot lag nr. 14 i Eliteserien, og de kampene spilles onsdag 4. desember og lørdag 7. desember. OBOS-ligalaget har hjemmekamp først.

Med andre ord: Om vi vinner kampen 30. november venter det nye hjemmekamp 4. desember.

Hvem kan vi møte?

Det er tett som hagl både i kampen om kvalikplassene i OBOS-ligaen, og i nedrykksstriden i Eliteserien.

Før siste serierunde i OBOS-ligaen er det fire lag som kjemper om de tre siste kvalikplassene. KFUM, Sogndal og Nest Sotra ligger på 4.-6. plass nå, men Kongsvinger ligger kun ett poeng bak Nest Sotra, og to poeng bak de to andre. 

KFUM og Sogndal møtes i siste runde og de vil, på grunn av langt bedre målforskjell enn Kongsvinger, kunne sikre kvalikplasser begge to om de spiller uavgjort.

Samtidig er det stor forskjell på å bli nummer seks og nummer fire (som beskrevet over).

I Eliteserien er det per i dag Strømsgodset som ligger på kvalikplassen, men med tre kamper igjen kan mye skje. I teorien kan halvparten av lagene i Eliteserien fortsatt havne på kvalikplassen, og det vil trolig leve helt til siste serierunde spilles søndag 1. desember.

Hvordan lader vi opp?

Det er satt opp treningskamp mot Viking torsdag 14. november, i Stavanger. Ellers blir det å trene godt etter at siste seriekamp mot Notodden er spilt på lørdag. Trener Hardarson utelukker heller ikke at det blir arrangert en internkamp eller to.

Gule kort i kvalifisering?

Spillere drar ikke med seg gule kort fra seriespillet inn i kvalifiseringsspillet.

 

Vi kommer tilbake med nøyaktig kamptidspunkt og billettinformasjon til kampen 30. november.

Annonse fra Eliteserien: