- Skjer alltid noe dramatisk i siste runde

Frank Thomassen blogger om serieavslutningen.

Annonse:

FORAN HAUGESUND - START

Da skal det hele avgjøres. Etter 29 runder med både gleder og (mest) skuffelser, er det nå kun 90 minutter igjen med eliteseriefotball av 2018-sesongen. Mange lag er involverte i bunnstriden og vi kan havne på 11 plass og vi kan ende på 15 plass (nedrykk). La oss håpe at Start leverer årsbeste og vinner kampen i Haugesund. Da er jeg temmelig sikker på at vi unngår kvalik - og kan spille eliteserie også i 2019.
Det er nok uansett mange fingernegler som ryker lørdag kveld....

TABELLEN

4. Haugesund...29....15-5-9....42-32...50 poeng
14. Start..........29....8-5-16....29-51...29 poeng


FK HAUGESUND

Haugesund har hatt en veldig god sesong. Det er liksom aldri noen som tar Haugesund skikkelig på alvor, og laget blir som regel tippet rundt midten av tabellen, men laget har kjempet rundt 3-4 plass hele sesongen. Vinner laget mot Start så ender de på 53 poeng og det er 2 poeng mer enn de noen gang har tatt på øverste nivå. Det er så sterkt at trener Eirik Horneland har blitt nominert som en av kandidatene til årets trener i norsk fotball (sammen med Ranheims Svein Maalen og Kristiansunds Christian Michelsen).

Toppscorer for Haugesund er David Akintola med 8 scoringer. Samme mann har også flest målgivende (6), sammen med Alexander Stølås.

Best på altomfotball's spillerbørs er derimot Vegard Skjerve med et snitt på 5.45. Dette er forresten Skjerve's siste kamp for klubben. Han har spilt 11 sesonger i Haugesund-trøya og blir kalt "verdens beste trønder" av Haugesunds supportere.

Laget har ingen med karantene og jeg kjenner heller ikke til noen spesielle skadeproblemer, så de vil helt klart mønstre sitt sterkeste lag i serieavslutningen mot Start.

Den omvendte kampen i Kristiansand endte med 1-0 seier til Haugesund - etter scoring av Frederik Gytkjær etter 49 minutters spill.

Haugesund har tatt i mot Start 7 ganger på hjemmebane. Haugesund har vunnet 5 av disse mens Start har vunnet 2. Ingen kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 16-10


HAUGESUND'S 5 SISTE KAMPER

6 oktober: Strømsgodset - Haugesund 0-1 (serie)
21 oktober: Haugesund - Odd 2-0 (serie)
28 oktober: Sarpsborg - Haugesund 2-1 (serie)
4 november Haugesund - Ranheim 2-0 (serie)
11 november: Molde - Haugesund 2-0 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN

Det er umulig å ikke nevne Babajide David Akintola. Den 22 år gamle nigerianeren eies av FC Midtjylland men har blitt lånt ut de siste to sesongene. I fjor var han i Jerv hvor han scoret 8 mål på 24 kamper, mens han denne sesongen som nevnt har 8 scoringer og 6 målgivende på 26 seriekamper. Det er veldig sterke tall og Akintola er definitivt en av hjemmelagets beste offensive spillere. Klarer vi å få kontroll på han på lørdag vil jeg si muligheten for poeng er betydelig styrket.

IK START

Hos Start må Erlend Segberg og Damion Lowe sone karantene. I forsvaret blir det nok ingen overraskelser, men framover er det mange muligheter. Kabran er jo tilbake og aktuell for en plass på laget. Med lukkede treninger i det siste er det vanskelig å vite hva Rekdal tenker men Fevennen tipper at disse starter : (3-4-3)


Jonas Deumeland

Espen Hammer-Berger
Simon Larsen
Henrik Robstad

Eirik Wichne
Adnan Hadzic
Afeez Aremu
Elliot Kack

Tobias Christensen
Adeleke Akinyemi
Herolind Shala

NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter en lang periode med gode resultater, har vi nå tre tap på rad i serien. Mot Molde og RBK var vi helt på høyde mot lag som har vesentlig bedre mannskap enn oss, mens vi mot Sandefjord hadde en kollektiv kollaps i en kamp der vi rett og slett virket slitne. Ingen tvil om at mandagskamp mot Molde og cupkamp i Trondheim 3 dager senere ble slitsomt for våre gutter - og det er nok en god del av grunnen til at vi var så svake.

Mot Rosenborg ble det skapt lite sjanser begge veier, men Rosenborg scoret på en av sine få sjanser og dro hjem med 3 poeng og nytt seriegull.

Nå er derimot den kampen historie og ingenting vi kan gjøre noe med. Det eneste som nå betyr noe nå er kampen mot Haugesund. Vi har fremdeles alt i egne hender. Vinner vi i Haugesund er det store sjanser for at vi redder plassen uten å måtte spille kvalik. Det er viktig at vi her fokuserer på det vi kan gjøre noe med - og det er å ta 3 poeng mot Haugesund. Skulle det gå galt, så har vi muligheten til å klare kvalik, men da er vi avhengige av hjelp fra Godset.

Det er mange som spekulerer i at Haugesund ikke har noe spesielt å spille for (bortsett fra ny poengrekord), men på klubbens hjemmeside står det at de har hatt noen veldig intense treninger med høy temperatur denne uka og at spillerne er veldig innstilte på å avslutte med seier. Det blir definitivt ikke enkelt mot et av landets beste hjemmelag. På Haugesund stadion har FKH 9 seire, 2 uavgjorte og kun 3 tap. Tapene kom mot RBK, Molde og Brann, så det er ingen tvil om at vi ikke får det enkelt her.

Samtidig så har Start vist i høst at de kan spille jevnt med alle lag. Bortsett fra tapet mot Sandefjord så har vi ikke blitt utspilt av noen lag. Vi var vel så gode som Molde i Kristiansand og vi spilte helt jevnt med RBK både i Trondheim og i Kristiansand - uten å få med oss noe. Men spillemessig har vi tatt store steg - og det er ingen grunn til at vi ikke kan få med oss et godt resultat i fra Haugesund også.

Ellers så vet vi at det alltid skjer noe dramatisk og uventet i siste serierunde, og dermed er det mulig at Rekdal må endre taktikk underveis i kampen - avhengig av hva som skjer i de andre kampene. Da er det godt å vite at Rekdal er en god taktikker.

Uansett hva som skjer i denne kampen så har høsten blitt en opptur for oss Start-supportere, og fremtiden er utrolig spennende - uavhengig om vi må ta en kjapp tur ned i OBOS-ligaen eller ikke. Vi selger drøssevis av sesongkort, mange og nye sponsorer kommer til og vi har eiere som har vist igjen og igjen at de mener alvor. Start vill garantert bli en klubb som vil bli å regne med i årene som kommer, og så får vi se om det blir allerede i 2019 eller om vi må vente til 2020.

Svaret på det har vi lørdags kveld ca kl.19.50. La oss håpe at Start da har minst 2 lag bak seg på tabellen.

Lykke til alle Start-venner!!

FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: