Skal ta imot idrettsvitenskap-studenter fra UiA

Start skal fra og med høsten 2019 tilby en praktikantordning der studenter fra masterprogrammet i idrettsvitenskap kan få praktisk erfaring i klubben.

Annonse:

Start har inngått en samarbeidsavtale med Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder, som innebærer at klubben skal ta imot studenter i praksisperioder på 4-6 uker hvert år.

- Dette er et kjempepositivt tiltak, der vi får mulighetene til å gi studenter praktisk erfaring. Vårt hovedfokus er prestasjonsutvikling i idrett, og da er det ikke noen bedre enn å kunne sette de beste og mest motiverte studentene til å studere en toppidrettskultur fra innsiden. Vi vet hva Start står for av kvalitet, og gjennom denne praktikantordningen kan studenter få praktisk innsikt i det de teoretisk fordyper seg i, sier Bjørn Tore Johansen, studieprogramleder for masterstudiet i idrettsvitenskap ved UiA.

Start skal etter planen ta imot en eller to studenter allerede førstkommende høst. I første omgang er praktikantordningen knyttet mot fysisk trening, men både UiA og Start er positive til å utvikle samarbeidet videre slik at studenter også etterhvert kan prøve seg innenfor andre områder.

Det var fysisk trener i Start, Atle Thunselle, som tok initiativ til samarbeidet.

- Jeg har selv gått masterprogrammet i idrettsvitenskap på UiA, og dette er noe jeg savnet selv som student. Toppidrettsmiljøer kan være ganske lukkede. Gjennom dette kan vi gi studenter mulighet til å få erfaring, og til å bidra rundt fysisk trening. Forhåpentligvis kan det også være en mulighet for dem til å vise seg frem, og kanskje det kan være en vei inn i toppidretten, sier Thunselle, som tror Start har mye å hente ved å samarbeide med UiA.

- Det er viktig med kunnskapsdeling, og jeg tror vi kan lære av andre idrettsfelt og at det er veldig bra ta vi benytter oss av forskermiljøet på UIA.

Passer Starts strategi

Atle Roar Håland, operativ leder for sport i Start, gleder seg over avtalen.

- Jeg har veldig tro på å knytte fagmiljøer tettere sammen, og at vi kan hjelp hverandre.

- Det å samarbeide med andre klubber, fotballkrets og skoler er også en del av vår strategi i samarbeidsmodellen vår. Et slikt samarbeid passer også bra til vår visjon om å inspirere barn og voksne til å tro på og realisere sine drømmer og visjoner. Her kan dyktige studenter få muligheten til å vise seg frem i en toppklubb, og det kan være en arena for å rekruttere nye, dyktige folk for oss, sier Håland.

samarbeid uia
Samarbeid: Bjørn Tore Johansen (nr 2 fra høyre) fra fakultet for idrettsvitenskap ved UiA, sammen med, fra venstre: Alexander Øren (utviklingsleder), Atle Roar Håland (operativ leder sport) og Atle Thunselle (fysisk trener) fra Start.

 

Øverste hylle

Bjørn Tore Johansen synes det er ekstra betryggende at Atle Thunselle, som selv har vært igjennom masterprogrammet, er UiAs kontaktperson.

- Det er topp for oss. Han er en dyktig fagperson som er opptatt av å holde seg oppdatert innenfor faget fysisk trening. Gjennom dette kan vi også diskutere og lære av hverandre. For studentene blir dette en praksisplass på øverste hylle, sier Johansen.

Hvorfor er dette viktig for UiA?

- Praktisk erfaring er veldig viktig. Det å komme seg ut på feltet, bokstavelig talt, er viktig for vårt læringssyn, og dette gir en unik mulighet til det, sier Johansen.

- Men jeg tror også vi har mye å tilby Start, både gjennom faglig kompetanse og utstyr.

Atle Thunselle ser frem til å ta imot studenter på Sparebanken Sør Arena.

- Vi håper å gi studentene erfaring innenfor ulik teknologi som brukes, og at vi kanskje også kan oppdage talenter som kan bli ressurspersoner i toppidretten. Vi vet at det er dyktige folk vi får. Det er et meget bra masterprogram i idrettsvitenskap ved UiA, sier Thunselle.

Det tas inn 20 studenter i året på masterprogrammet i idrettsvitenskap ved UiA. De kan søke på praktikantordningen i Start, og så vil personer fra Start og UiA sammen foreta en utvelgelsesprosess.

Annonse fra Obos-ligaen: