Riktig sko til riktig fot

Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene da Start-spillerne fikk tildelt joggesko fra Mizuno.

- Vi er opptatt av at Start-spillerne skal få de riktige skoene på beina, slik at de får det beste utgangspunktet i grunntreningen sin. Riktig sko på riktig fot gjør en stor forskjell i treningen, og forhåpentligvis kan det gjøre en forskjell også på banen ved at de er godt trent, sier Alexander Paulsen i Mizuno.

For en tid tilbake var Mizuno på plass på Sparebanken Sør Arena for å gjøre tester slik at alle spillerne fikk de rette skoene til trening- og reising.

Se video og intervjuer fra testdagen her.


Blant de som ble testet var vår unge, løpsglade, høyreback Eirik Wichne. 

- Jeg fikk beskjed om at jeg trenger litt mer støtte på innsiden av foten. Det er veldig greit å vite, jeg har aldri blitt testet slik før. Jeg løper mye og liker å trene, så det er det fint med de beste skoene. Da er det veldig fint med så bra hjelp, sa Wichne.

Etter et par timer med testing kunne Paulsen fornøyd fastslå at de hadde funnet sko som passet til alle spillerne.

- Vi har funnet sko til alle. Vi har et bredt sortiment. Vi så også at det var mange som testet fotballskoene våre, så det blir spennende å se om vi ser Mizuno-sko også på banen, sier han.

Treårsavtale

Mizuno og Start har inngått en treårig samarbeidsavtale der Mizuno leverer løpesko, samt "arbeidssko" til ansatte i klubben og reisesko til spillerne og støtteapparatet. De leverer også fotballsko til spillerne som ønsker det, men her står spillerne fortsatt fritt til å velge andre leverandører om de ønsker. 

- Vi er veldig stolte over avtalen med Start. Mye av markedsføringen vår til nå har vært fokusert på løp. Vi har kontorer i Kristiansand, og det å ha en avtale med det lokale Eliteserie-laget er veldig spennende og gøy for oss. Vi håper at vi også kan synliggjøre fotballskoene våre, som er en ganske ny satsing for oss, sier Paulsen.

Mizunos nordiske hovedkontoret er i Kristiansand. De startet et eget selskap i 2015, frem til da var Mizuno en del av Scantrade i Norge. Start har derfor hatt Mizuno som sin skoleverandør i mange år tidligere, da Scantrade var klubbens utstyrsleverandør.

- Vi har hatt en positiv utvikling i Norge de siste årene, men vi vil bli mer kjent, og vi håper samarbeidet med Start kan bidra til det, sier Paulsen.

Eivind Haddeland, kommersiell leder i Start, gleder seg over å få Mizuno med på laget.

- Mizuno blir en viktig, strategisk samarbeidspartner for Start de neste 3 årene. Med sitt motto om «rett sko på rett fot» fant vi fort tonen og vi ser at Mizuno kan sitt fag. Vi er veldig glade for å ha fått dem med i Start-familien, sier Haddeland, som i likhet med sine kolleger er godt synlig med sine splitter nye grønne eller blå Mizuno-joggesko i gangene på Sparebanken Sør Arena.

Annonse fra Obos-ligaen: