- Publikum kan gjøre forskjellen

Frank Thomassen har tatt turen fra USA for å se kampen. Han håper sørlendingene hvalfarter til Sparebanken Sør Arena idag!

FORAN START - KFUM
Søndag kl.1500 spilles sesongens viktigste kamp. Med seier, lever drømmen om Eliteserie i 2020, men blir det tap så blir det en ny sesong i OBOS. Starts spillere har alt i egne hender. La oss håpe at de benytter denne sjansen og sender KFUM hjem med fornyet OBOS-kontrakt - og at vi kan forberede oss på to nye kamper mot et eliteserielag. Både sportslig og økonomisk betyr denne kampen enormt mye. Ta turen og gjør ditt til at Start drar hjem seieren!

 

KFUM-KAMERATENE OSLO
KFUM endte på 4 plass i årets OBOS-liga etter en imponerende sesong. Det nyopprykkede laget scoret blant annet nest mest i hele divisjonen med 58 nettkjenninger. Bare suverene Aalesund scoret flere (67), mens Start endte med 54 scorede mål. Defensivt hadde de større utfordringer og slapp inn 42 mål på årets 30 seriekamper. (Start slapp inn 31)
Sist onsdag spilte KFUM kvalik mot Kongsvinger, som allerede hadde slått ut Sogndal i første kvalifiseringsrunde. Det ble en sjansefattig kamp, men KFUM var best foran begge målene og vant 2-0 etter scoringer av Kristian Brix og Lars Olden Larsen. 
Kristian Brix måtte forlate banen med skade etter 58 minutter og det blir interessant å se om han blir klar til søndagens kamp. Utenom det har ikke Kåffa noen spesielle skadeproblemer foran kampen i Kristiansand.


KFUM's 5 SISTE
20 oktober: Start - KFUM 0-0 (serie)
27 oktober: KFUM - Kongsvinger 0-1 (serie)
2 november: Strømmen - KFUM 0-3 (serie)
9 november: KFUM - Sogndal 1-0 (serie)
27 november: KFUM - Kongsvinger 2-0 (kvalik)


IK START
Hos Start er det ingen nye skadeproblemer og Joey har mange å velge mellom når han skal ta ut laget. Det er stor konkurranse - spesielt på midten og på plassene rundt Ramsland på topp, men det kan se ut som vi starter med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Erlend Segberg
Afeez Aremu

Kasper Skaanes
Eman Markovic
Aron Sigurdarson

Martin RamslandNOEN TANKER TIL SLUTT
En lang sesong går mot slutten - og det er nå det gjelder. 

Muligheten til direkte opprykk forsvant da vi blant annet gikk på unødvendige tap mot Notodden og Ham Kam. Dette var kamper der vi ikke var gode nok verken bakover eller framover - og vi gikk på fortjente tap. Slike prestasjoner har vi ikke råd til nå. Skjer det - er sesongen over og det blir nok en sesong i OBOS-ligaen. 

Samtidig så vet vi at dette Start-laget kan slå hvem som helst. Vi vet at vi ikke har tapt på hjemmebane siden 22 juni da vi tapte mot Notodden. Vi vet at flere spillere begynner å komme i form og vi vet at vi er et godt kvalik-lag.

Joda, KFUM er et godt lag - og vi kan ikke ta lett på kampen i det hele tatt, men samtidig så er jeg overbevist om at vårt toppnivå er langt bedre enn det KFUM kan vise til. KFUM er et godt kollektiv men har også et par veldig gode spillere og spesielt Stian Sortevik må vi passe godt på. Sortevik har 6 scoringer og 12 målgivende denne sesongen og hadde også en målgivende i kampen mot KIL sist onsdag. 

I denne kampen håper jeg Start går rett i strupen på KFUM. Oslo-laget er ikke veldig gode defensivt, og er heller ikke noe spesielt bra bortelag. KFUM har kun vunnet 3 av 15 bortekamper denne sesongen, så her synes jeg ikke vi skal vise altfor mye respekt. Hvis vi spiller opp mot vårt beste, så skal vi kontrollere denne kampen.

Det store spørsmålet er hvor stor ulempe det er at Start ikke har spilt tellende kamp på 3 uker. I følge Fedrelandsvennens journalister har det derimot blitt levert meget gode og intense treninger, og selv om det ikke betyr noe som helst når kampen sparkes i gang, så er det tydelig at det er stor kamp om plassene på laget.

Nå gjenstår det bare å se om gutta klarer å videreføre de gode treningene til en virkelig god hjemmekamp. En kamp der vi tar kommando fra begynnelsen, scorer mål og leverer gode prestasjoner både offensivt og defensivt. 
Klarer vi det, ligger to kvalik-kamper mot et eliteserielag å venter på oss.

Det er lenge siden det har blitt spilt en viktigere kamp på Sparebanken Sør Arena, og det håper jeg alle Start-supportere på sørlandet er klar over. Joda, KFUM klinger ikke like godt som Rosenborg, Viking og Vålerenga - men akkurat nå er vi 3 kamper unna å få spille nettopp mot slik motstand i 2020. 

Sist vi spilte mot KFUM endte det 0-0 og det kan fort bli jevnt igjen. I en slik kamp kan publikum bety en forskjell og nå må folk som er glade i Start kjenne sin besøkelsestid. Ta på deg noe gult, dra på kamp og hjelp Start-gutta til å vinne denne kampen. 

Det er ikke mye som er gøyere enn viktige kamper som den som nå skal spilles. Jeg har tatt turen fra USA, og da kan du ta turen fra Mandal, Lillesand, Vennesla eller et annet sted på sørlandet.

Drømmen om spill i eliteserien lever så absolutt. Forhåpentligvis lever den også etter kampen på søndag.

Kom på kamp folkens! HEIA START!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

 

Kjøp billett her

Start-vs-KFUM-FB-Cover

 

Annonse fra Eliteserien: