Midtstopper klar

Vegard Bergan (25) bytter ut gult med gult og svart. Midtstopperen har skrevet under en kontrakt ut 2022 med Start.

- Jeg er veldig glad for å bli Startspiller. Det gikk ganske fort fra jeg fikk vite om interessen, og det var noe jeg hadde veldig lyst til. Det er en klubb med veldig stort potensial, en fin by med stort næringsliv rundt seg. Jeg ønsker å hjelpe Start til å ta etablere seg i Eliteserien og gjøre det så bra som mulig i årene fremover, sier Bergan.

- Jeg tar med meg litt erfaring fra Odd og Bodø, både om treningskultur og det å stille krav til seg selv og andre. Jeg håper å bidra med det jeg kan. Jeg mener det bør være mulig å få til det samme her som Bodø og Odd har fått til.

Han signerte for Start torsdag morgen og trener med laget for første gang i dag.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, vi har hatt en ekstra lang oppkjøring nå. Jeg er i god form, nå handler det bare om å komme i gang, sier han.

Vegard Bergan portrett

Tok sølv

Bergan debuterte for Odd i Eliteserien i 2013-sesongen. Han etablerte seg etterhvert på Odd-laget og han spilte 34 kamper for klubben i 2018-sesongen, før turen gikk videre til Bodø/Glimt. I nord var han delaktig i det som ble en fantastisk 2019-sesong for Glimt. Han startet 21 kamper i Eliteserien for klubben som ble nummer to i fjor.

Bergan har også spilt jevnlig på aldersbestemte landslag helt fra G16 til U21, og han står bokført med totalt 26 kamper med flagget på brystet.

Atle Roar Håland, operativ leder sport, er veldig fornøyd med å få avtalen med Bodø/Glimt og Bergan i havn.

- Vi har hatt en god dialog med Bodø/Glimt og er veldig glade for å få denne avtalen på plass. Vi får en stopper med god erfaring fra Eliteserien og tror han blir en fin tilvekst i troppen, sier Håland.

Joey Hardarson gleder seg også veldig over å få inn en forsterkning i de bakre rekker. Spesielt ettersom det ble klart at Henrik Gjesdal går glipp av hele sesongen med en korsbåndskade.

- Det var utrolig viktig. Med Lowe ute og Gjesdals alvorlige skade ble det enda viktigere. Det er veldig godt å få det på plass. Vi skal inn i et hektisk kampprogram, og vi trenger alternativer. Det er veldig godt jobbet av klubben for å få dette till, sier Hardarson.

Han beskriver Bergan på følgende måte:

- Vi får en solid, stabil midtstopper som har vært del av gode lag de siste årene. Han har prestert på et stabilt bra nivå. Han er pasningssikker, høyreist og god i lufta. En godt skolert stopper, sier Joey.

 

Starter med lønnskutt

Start-stallen gikk denne uken med på lønnsreduksjon, i første omgang frem til 1. september. Bergan har også gått med på lønnsreduksjon i samme periode.

- Fotballen har havnet i en tøff situasjon som klubbene ikke kan noe for. Jeg kom fra lønnskutt i Glimt også. Jeg synes det er fint at spillerne tar det ansvaret for å hjelpe klubben, for sikre at de kan spille videre i klubben. Så det er helt fint for meg, sier Bergan.

Daglig leder Christopher MacConnacher forteller at det viktig for klubben at Bergan passet inn i lønnsstrukturen og gikk med på lønnskutt på lik linje med de andre spillerne. 

- Vi er nødt til å finne en balanse mellom å redusere kostnader og det å stille et slagkraftig lag på banen. Vi trengte å få inn en stopper og vi er veldig fornøyde med å få inn en solid Eliteserie-spiller innenfor de økonomiske rammene vi har. At han også går med på lønnskutt i starten av tiden her sier mye om han som person og hans motivasjon, sier MacConnacher.

Annonse fra Eliteserien: