TABELLEN
4. Sandefjord.. 1...1-0-0...2-1...3 poeng
6. Start.......... 1...0-1-0...2-2...1 poeng

SANDEFJORD FOTBALL
Sandefjord rykket som kjent opp sammen med Aalesund og Start i fjor, etter en utrolig sterk avslutning på sesongen. Laget tapte siste seriekamp borte mot Aalesund, men i de 9 kampene før det tok de 23 av 27 mulige poeng.
Laget trenes av Marti Cifuentes som er inne i sin 3 sesong som hovedtrener.

Foran årets sesong har man mistet flere sentrale spillere og den som trolig vil bli mest savnet er spissen Pontus Engblom som ble toppscorer i OBOS-ligaen i fjor med 19 scoringer. Men også Mohamed Ofkir og Håvard Storbæk vil bli sterkt savnet.

Her er spillerne Sandefjord har mistet foran denne sesongen:
Mohamed Ofkir (Sarpsborg 08)
Pontus Engblom (GIF Sundsvall)
Walter Viitala (SJK)
Ole Breistøl (Ull/Kisa)
Håvard Storbæk (Storm)
Christoffer Sandnes Andersen (Ørn Horten)

Kristoffer Normann Hansen (Ull/Kisa)
Herman Solberg Nilsen, tilbake fra lån, Fram Larvik)
Sander Risan Mørk (tilbake fra lån, Fram Larvik)
Marcos Celorrio (Real Sociedad akademi)

Sandefjord er tippet ned av de fleste og det er ikke så vanskelig å forstå når man ser hvilke spillere de mistet foran denne sesongen, men laget til Marit Cifuentes imponerte i seriepremieren da de slo Odd 2-1 i Skien etter scoringer av Ze Eduardo og Sivert Stenseth Gussiås. Det har nok gitt en solid porsjon selvtillit foran den viktige kampen mot Start.

Her er laget Sandefjord stilte med i seriepremieren mot Odd: (4-2-3-1)
Jacob Storevik

Brice Wembangomo
Lars Grorud
Sander Moen Foss
Anton Kralj

Emil Palsson
Sander Risan Mørk (William Kurtovic 65.min)

Rufo (Sivert Gussiås 82.min)
Erik Brenden (Lars Markmanrud 89.min)
George Gibson (Zé Eduardo 82.min)

Vidar Ari Jonsson

SANDEFJORD'S 5 SISTE KAMPER
27 februar: Lillestrøm - Sandefjord 3-3 (treningskamp)
7 mars: KFUM - Sandefjord 1-1 (treningskamp)
6 juni: Sarpsborg 08 - Sandefjord 3-1 (treningskamp)
10 juni: Sandefjord - Mjøndalen 0-0 (treningskamp)
16 juni: Odd - Sandefjord 1-2 (serie)

IK START
Hos Start er vel skadesituasjonen omtrent den samme som sist, men jeg vil tro at Joey vil rotere litt på laget i et meget hektisk kampprogram og dermed kan det fort bli noen endringer til denne kampen. Eirik Schulze blir stadig bedre og kan få muligheten fra start denne gange. Det er også mulig at Jonas Deumeland får sjansen i målet på bekostning av Amund Wichne. Mathias Bringaker fikk overraskende muligheten fra start i premieren, men det er mulig Joey vil rullere litt mer på laget. Det er også mulig at Henrik Robstad kan ta plassen fra Kristoffer Tønnessen - som ikke hadde en altfor god kamp på venstrebacken mot Godset. Samtidig kan farten til Tønnessen bli viktig i denne kampen.
Den siste plassen det er litt usikkerhet er i midtforsvaret der Joackim Jørgensen kan ta plassen fra enten Bergan eller Daland. På grunn av et tett kampprogram, tror jeg det blir noen endringer og at vi starter med dette laget

NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter en meget svak generalprøve mot Sarpsborg 08, var det nok flere enn meg som var bekymret da kampen mot Godset startet sist onsdag. Men etter noen rolige åpningsminutter tok Start mer og mer kommando over kampen og styrte det meste de første 40 minuttene. I denne perioden hadde vi en stor sjanse og et par halvsjanser og hadde fortjent å lede. De siste minuttene av omgangen glapp det derimot to ganger på venstresiden og vi fikk først et stangskudd av Godset før Lars-Jørgen Salvesen knuste Kristoffer Tønnessen foran mål og gav bortelaget 1-0 like før pause.
Godset startet 2.omgangen best, men så fikk Start den viktige scoringen da Mathias Bringaker fikk en tå på et innlegg fra Eirik Schulze. Noen minutter senere var det fine kombinasjoner av Kevin Kabran og Eman Markovic utenfor 16.meteren til Godset, før sistnevnte satte ballen kontrollert til høyre for Viljar Myhra i Godset-buret.
Dermed var kampen snudd og vi gikk mot en viktig 3-poenger, men 8 minutter før slutt mistet Eirik Wichne ballen noe enkelt og Herman Stengel kunne tuppe ballen inn etter en sleivspark-pasning av Salvesen.
Kampen ebbet ut med 2-2, som nok bortelaget var mest fornøyd med.

Nå står vi foran en viktig kamp mot et annet lag som er tippet nord og ned. Sandefjord er nok et av lagene vi må satse på å holde bak oss hvis vi skal ha muligheten til å beholde plassen. I og med at Sandefjord vant sin kamp, er det her utrolig viktig at vi ikke taper. Selv om vi går på banen for å vinne, så er det ikke krise om vi kun får med oss 1 poeng i denne kampen.

Dette blir en annen type kamp enn den vi spilte mot Godset. Her vil vi nok få se et hjemmelag som går ut i hundre og som vil presse oss bakover. Da er det utrolig viktig at vi er klare for å ta de kontringene vi kommer til å få. Vi har mye fart i laget, og jeg håper vi virkelig tør å gå helhjertet på kontringer når vi får muligheten til det. Ellers så må vi ta med oss det positive fra Godset-kampen, men også huske på at vi ikke får noe gratis. Om vi slipper oss ned 2 prosent, så taper vi denne kampen. For å vinne, må vi spille 2 x 45 minutter med full innsats og med hjertet utenpå drakta. Klarer vi dette, har vi alle muligheter til å få med oss 3 poeng fra Sandefjord.

Står vi med 4 poeng etter kampen i Sandefjord, har vi fått en god start på sesongen. Blir det derimot tap, og vi står med kun 1 poeng, har vi fått en svak start på sesongen. Da er også Sandefjord 5 poeng foran oss.

Det er ingen tvil om at dette er en viktig kamp og så får vi bare håpe at Joey og trenerteamet har laget en god plan for hvordan vi skal få med oss 3 poeng tilbake til Kristiansand.