- Må levere opp mot årsbeste

Supporterblogger Frank ser frem mot sesongens tøffeste bortekamp så langt.

FORAN SOGNDAL - START
Etter en relativt komfortabel seier mot Ham Kam, skal vi nå virkelig få testet oss. Sogndal borte er definitivt en av de vanskeligste kampene i sesongen og vi må virkelig levere opp mot årsbeste hvis vi skal ha noe håp om å få med oss noe. I utgangspunktet er jeg fornøyd med 1 poeng her, men samtidig kan ikke luken opp til Sandefjord og Aalesund bli noe større. Dersom vi har ambisjoner om å rykke rett opp, så må slike kamper som dette vinnes. 
 
 
TABELLEN
4. Start......... 13 8-1-4 25-18 25 poeng
9. Ham Kam...13 6-2-5 27-23 20 poeng


SOGNDAL FOTBALL
Sogndal Fotball ble stiftet i 1926 og deres beste resultat er en 6 plass i toppdivisjonen i 1988 og 8 plass i 2001 og 2003. Laget kom også til cupfinalen i 1976, hvor det ble 1-2 tap mot Brann.

I de siste 14 sesongene har laget spilt 7 sesonger i Eliteserien og 7 sesonger i 1.divisjon, og det er ingen tvil om at trener Eirik Bakke har ambisjoner om å få klubben opp igjen i det gjeveste selskap. 

Denne sesongen startet laget derimot svakt og de vant kun en av sine 6 første seriekamper. Laget har kommet seg litt i det siste og spesielt på hjemmebane har de spilt bra. Deres fire siste seriekamper har endt med 4-2 mot KFUM, 4-2 mot Strømmen, 4-2 mot Skeid og 5-2 mot Tromsdalen. Laget er gode framover på banen, men svake bakover. Det er kun 4 lag som har scoret flere enn Sogndal og kun 4 lag som har sluppet inn flere - så det blir ofte målrikt når laget fra saftbygda spiller.

Toppscorer for Sogndal er Sigurd Haugen med 9 scoringer, og det er imponerende i og med at han kun har startet 9 seriekamper og har kommet inn som innbytter i 3 av de andre kampene. I tillegg har han 4 målgivende. Haugen nylig fylte 22 år - så er dette nok en spiller vi vil høre mye mer av i fremtiden.

Laget har ingen spillere med karantene og jeg er ikke kjent med at de har spesielle skadeproblemer. Martin Ramsland har flyttet til Kristiansand og har dermed spilt sin siste kamp for Sogndal.


SOGNDAL's 5 SISTE KAMPER
16 juni: Sogndal - Strømmen 4-2 (serie)
19 juni: Sogndal - Brann 1-2 (cup)
23 juni: Sogndal - Skeid 4-2 (serie)
30 juni: Kongsvinger - Sogndal 3-0 (serie)
21 juli: Sogndal - Tromsdalen 5-2 (serie)IK START
Hos Start så tyder det meste på at vi fortsetter med samme mannskap som startet mot Ham Kam i helga da vi ikke har noen nye skader eller karantener. Dermed er det nok disse som får starte kampen: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias BringakerI FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Ullensaker/Kisa - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Damion Lowe
Erlend Segberg
Tobias Christensen
Henrik Robstad
Afeez Aremu

Ullensaker/Kisa:
De spilte siste kamp i helga og har ikke noen karantener mot Start..


NOEN TANKER TIL SLUTT
Mot Ham Kam sist søndag ble det etterhvert en komfortabel 4-1 seier. Det som var deilig var at vi slapp en ny kamp med masse nerve mot slutten. Start hadde stort sett god kontroll, selv om Ham Kam var farlige helt i begynnelsen av kampen - og også etter at Start hadde tatt ledelsen. Men dette var en kamp der Start scoret på sjansene - mens Ham Kam ikke gjorde det. Start var best og fortjente å vinne, men det er fremdeles mye å gå på - spesielt defensivt.

Onsdag kveld skal vi få bryne oss mot Sogndal Fotball. Sogndal har skuffet endel denne sesongen, men skulle det bli hjemmeseier i denne kampen, er Sogndal kun 2 poeng bak Start, så de har absolutt alt å spille for.
Sogndal har også levert mange bra kamper på hjemmebane, og har blant annet scoret 17 mål på sine 4 siste seriekamper på hjemmebane. Det er dermed ingen tvil om at Start-forsvaret får noe å bryne seg på i denne kampen. Spesielt Sigurd Haugen må vi passe på. Unggutten har 13 målpoeng så langt, og har kun Aron Sigurdarson og Pontus Engblom foran seg. 

Dette er er utrolig viktig kamp for begge lag. Skulle Start vinne kampen, blir det en luke på 8 poeng mellom lagene og det er mange poeng når vi nesten er halvspilt. Skulle det derimot bli hjemmeseier er det kun 2 poeng mellom lagene - så dette er virkelig en kamp ingen av lagene vil tape. 

Jeg håper at Start ikke tar lett på denne kampen etter at man vant 4-1 mot Ham Kam. Det resultatet gjenspeilet ikke helt hvordan kampen var. Sogndal derimot imponerte enda mere enn Start da de vant 5-2 mot Tromsdalen i tillegg til at de brant to straffespark. Jeg er helt sikker på at Sogndal er kjempemotiverte for å slå opprykkskandidat Start og vi så tidligere i sesongen at de har et veldig bra toppnivå - da de slo Sandefjord 3-0 på bortebane!

For Start er oppskriften enkel. De må jobbe hardere, løpe lengre, løpe fortere og både forsvare og angripe som et lag. Vi har gode nok spillere til å vinne kampen, men det blir langt ifra enkelt.

Jeg håper vi kan bygge videre på seieren mot Ham Kam og at vi kan få med oss en overbevisende borteseier mot et godt Sogndal-lag. Gjør vi det, så mener jeg at vi har lagt et veldig godt grunnlag for å bli med i kampen om direkte opprykk. 

Svaret får vi litt før klokka 20.00 onsdag kveld. Du verden hvor deilig det hadde smakt med en seier i denne kampen.

God kamp alle Start-venner.
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Eliteserien: