- Bare å komme seg på kamp

Supporterblogger Frank Thomassen ser frem mot dagens kamp, og det han tror blir en morsom og spennende høst.

FORAN START - KONGSVINGER
Det snur fort i fotball. Etter tapene mot Kongsvinger og Notodden var det veldig tungt å være positiv, men etter 4 strake seire - og en tabell som viser kun 2 poeng opp til direkte opprykk - er det plutselig en helt annen stemning i og rundt klubben. I tillegg er Martin Ramsland og Kevin Kabran tilbake og klare for å bidra, og denne uken fikk vi i tillegg vite at Eirik Schulze er klar for klubben etter denne sesongen.
Jeg gleder meg til kampen mot Kongsvinger og håper at veldig mange sørlendinger tar turen på kamp - og hjelper Start-gutta til 3 nye poeng.

TABELLEN
3. Start.............   15 10-1-4 28-18 31 poeng
6. Kongsvinger... 15  7-3-5  17-14 24 poeng

KONSVINGER IDRETTSLAG
Kongsvinger tok i mot Start 15 juni og det var en merkelig kamp. Det stod 0-0 til pause, men etter pause eksploderte kampen. Innen 5 minutter stod det 3-0 til hjemmelaget. Deretter scoret Bringaker og Tobias og det stod 3-2 etter kun 12 minutters spill. Etter dette roet ting seg ned og det ble skapte lite sjanser fram til Kongsvinger fikk straffe og Guven satte inn sin 3 scoring - og fastsatte sluttresultatet til 4-2.

Etter dette har Kongsvinger slitt. De slo riktignok ut Tromsø av cupen noen dager etter kampen mot Start, men etter dette har de tapt 4 av de 5 siste kampene - og sist helg ble det et svakt 0-2 tap hjemme mot Skeid.

Toppscorer er Adem Guven med 8 mål.

Laget har ingen spillere ute med karantene og skal heller ikke ha spesielle skadeproblemer.

KONGSVINGER's 5 SISTE KAMPER
23 juni: Strømmen - Kongsvinger 2-0 (serie)
26 juni: Kongsvinger - Mjøndalen 0-3 (cup)
30 juni: Kongsvinger - Sogndal 3-0 (serie)
21 juli: Sandefjord - Kongsvinger 1-0 (serie)
28 juli: Kongsvinger - Skeid 0-2 (serie)

IK START
Hos Start så er Erlend Segberg tilbake etter å ha sonet karantene mot Sogndal. Damion Lowe pådro seg derimot et tullete gult kort og må sone i denne kampen. Ellers så er Martin Ramsland spilleklar og er nok veldig aktuell for en plass på topp. Kevin Kabran er også tilbake etter sitt låneopphold i Sverige og også han er aktuell for laget. Det blir spennende å se hva slags lag Joey starter med, meg jeg tipper vi får se disse fra start (4-2-3-1):

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Sandefjord - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Afeez Aremu
Mathias Bringaker

Sandefjord
Pontus Engblom

NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter en meget solid borteseier mot Sogndal var det spennende å se om vi kunne følge opp mot nok et godt hjemmelag på Jessheim. Ullensaker/Kisa var et av lagene som hadde scoret flest mål i divisjonen og dette var absolutt en kamp der vi normalt kunne tapt poeng. Men Start gikk sterkt ut og tok fullstendig kontroll over kampen. Vi produserte sjanser og det var fullt fortjent da et Wichne innlegg ble styrt inn i eget mål av en Ull/Kisa spiller. Etter 38 minutter driblet Tobias av flere mann og la ballen på sølvfat for Bringaker - som scoret fra kort hold.
Etter pause var det klasseforskjell på lagene og Start burde scoret minst 2-3 mål til, men slurv i avslutningene gjorde at kampen ebbet ut med 2-0 seier. Uansett et meget sterkt resultat og Starts gode form fortsetter.

Etter to meget sterke borteseire skal vi nå hjem igjen og det store spørsmålet er om vi kan fortsette det gode spillet. Kongsvinger og spesielt Adem Guven gav oss store problemer på Gjemselunden, men det er ingen tvil om at Start nå er i langt bedre form enn da vi spilte mot dem på bortebane.

Vi mangler viktige Damion Lowe, men forhåpentligvis er dette en kamp der vi styrer det meste og at vi vil presse Kongsvinger tilbake på banen. Da trenger vi stor løpskraft og kreativitet framover. Da er det godt vi har spillere som Sigurdarson, Christensen og Kabran som kan gjøre ting på egenhånd. Og i tillegg har vi nå en spillekåt Martin Ramsland som helt sikkert ønsker å vise seg fram umiddelbart.

Vi er akkurat nå halvspilt i årets sesong og vi har 31 poeng på 15 kamper. Det er over 2 poeng i snitt. Og tar vi med at vi tok 5 poeng på våre 5 første kamper, så betyr det at vi har 26 poeng på de siste 10 seriekampene. Det er absolutt et snitt som det lukter opprykk av. Nå må vi bare fortsette og ikke tro at noe kommer av seg selv. Vi vet at Kongsvinger er gode nok til å slå oss, men vi vet også at vi har et bedre lag og at vi skal styre denne kampen.

Til slutt: Vi har variert mye denne sesongen og det er forståelig at mange har blitt hjemme fra hjemmekampene, men det vi har vist de siste 3-4 kampene burde få en god del Start-supportere opp av sofaen og inn på Sparebanken Sør Arena. Og om ikke resultatene vi har i det siste er bra nok, så er det veldig interessant å se Martin Ramsland i Start-drakta - og om Kevin Kabran vil få spilletid.

Det er derfor bare å komme seg på kamp. Jeg gleder meg stort til å se om Start-skuta kan fortsette sin ferd mot direkte opprykk. Akkurat nå er vi kun 2 poeng bak Sandefjord og vi er i god form.

Dette kan bli en morsom andre halvdel av sesongen for oss Start-supportere.

Ta turen på stadion søndag ettermiddag og hjelp gutta til den femte 3-poengeren på rad.