- Må gjenskape prestasjonen i Sogndal

Supporterblogger Frank Thomassen ser frem mot kveldens kamp mot Ull/Kisa.

FORAN ULLENSAKER/KISA - START
Søndag kan vi krone en meget god uke med 3 poeng mot Ullensaker/Kisa. Vinner vi den kampen har vi tatt 9 av 9 mulige poeng på våre tre kamper denne uka. Det blir helt sikkert ikke enkelt da Ullensaker/Kisa er et veldig godt offensivt lag som helt sikkert har tro på at de kan slå Start. Dette er også siste kamp før overgangsvinduet åpner, og det blir spennende å se om det kommer noen andre enn Martin Ramsland inn.
 
 
TABELLEN
3. Start............... 14 9-1-4 26-18 28 poeng
7. Ullensaker/Kisa. 14 6-2-6 29-19 20 poeng


ULLENSAKER/KISA FOTBALL
Ullensaker/Kisa IL ble stiftet i 1894 og feirer derfor 125 år kommende desember. 
Klubben har stort sett spilt i 2.divisjon frem til 2011 da de endelig rykket opp til 1.divisjon. Bortsett fra i 2015 da de hadde en tur ned i 2.divisjon har Ull/Kisa holdt seg i 1.divisjon. Deres beste sesong var i fjor da de havnet på en 5 plass - godt hjulpet av Lars-Jørgen Salvesen som scoret 8 mål på sine 11 kamper for Ull/Kisa. 

Denne sesongen har laget variert veldig i prestasjonene. Fra å vinne 8-0 borte mot Tromsdalen til å tape 0-2 på hjemmebane mot Kongsvinger. Laget har sammen med Aalesund scoret mest i hele divisjonen (29) så det er ingen tvil om at det blir en utfordring for Starts forsvar.

Laget har ingen spillere med karantene men får tilbake kaptein Christian Aas fra skade og også Espen Garnås som var ute med karantene sist. Inn har klubben også fått Sakarias Opsahl - som kommer på lån fra Vålerenga. Han er med i troppen til kampen mot Start. Det er egne utlånsregler for spillere mellom 18 og 22 som gjør at spilleren er spilleklar før overgangsvinduet åpner 1.august. (Opsahl fylte nylig 20)

Toppscorere for Ull/Kisa er Martin Trøen og Sebastian Berge med 5 scoringer hver. Eric Kitolano har flest målgivende (4).ULL/KISA's 5 SISTE KAMPER
16 juni: Ull/Kisa - Raufoss 5-1 (serie)
19 juni: Ull/Kisa - Rosenborg 1-2 (cup)
22 juni: Sandefjord - Ull/Kisa 3-2 (serie)
30 juni: Ull//Kisa - KFUM 4-2 (serie)
21 juli: Sandnes/Ulf - Ull/Kisa 2-0 (serie)


IK START
Hos Start så soner Erlend Segberg karantene etter at han fikk sitt 4 gule kort mot Sogndal. Joey har allerede annonsert at Isaac Twum kommer inn og dermed starter vi nok med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Isaac Twum

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias Bringaker


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Kongsvinger - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Damion Lowe
Tobias Christensen
Henrik Robstad
Afeez Aremu

Kongsvinger:
Imam Mafi
Harald HolterNOEN TANKER TIL SLUTT
Onsdag spilte vi mot Sogndal og jeg var veldig bekymret for den kampen. Sogndal hadde scoret enormt mye mål på hjemmebane og var i god form, men Start kom opp i varmen og tok kommando med en gang. Hjemmelaget hadde et par gode sjanser, men Start styrte det meste og i store deler av kampen ble hjemmelaget løpende i mellom og jage etter ballen. Det er utrolig tungt på en slik varm dag og det var ikke ufortjent i det hele tatt da et innlegg fra Eirik Wichne ble styrt inn i eget mål av en Sogndal-spiller. Etter dette spilte vi fornuftig og holdt ballen mye i laget - og leverte rett og slett årsbeste på bortebane. Det er mange spillere som kan trekkes fram etter den kampen men Eirik Wichne fortjener ekstra ros. Han har fått mye kritikk for svake innlegg tidligere i sesongen, men i denne kampen leverte han presise innlegg og iherdig jobbing på høyresiden. Håper han fortsetter slik i kampene videre. Ellers var Damion Lowe og Aron Sigurdarson to av de jeg mener utmerket seg - i tillegg til bunnsolide Jonas Deumeland. Samtidig var dette en utrolig sterk lagseier der hele laget jobbet knallhardt - og gav oss en seier som viser at vi vil bli å regne med i toppen. 

Det var en god seier som forhåpentligvis gav gutta ekstra selvtillit, men det er viktig å nullstille nå og ikke tro at vi kan vinne mot Ull/Kisa med bare 90% innsats. Ull/Kisa er også et meget godt lag og har scoret mest i hele divisjonen så vi kan fort gå på en smell om vi ikke leverer minst like bra som på onsdag. Denne kampen er plukket ut som hovedkampen denne runden og har blitt flyttet til kl.20.00. Det vil garantert tenne hjemmelaget - som også jakter ny playoff-plass. 

Erlend Segberg soner karantene og dermed kommer Isaac Twum inn på midten sammen med Aremu. Twum har levert veldig bra hver gang han har kommet inn og jeg gleder meg til å se hva Twum og Aremu kan få til sentralt på Starts midtbane. Framme har vi en Aron Sigurdarson som er i storform. Han scoret ikke mot Sogndal, men det er lett å se at han spiller med mye selvtillit for tiden. Jeg spår ny scoring fra islendingen på Jessheim.

Ellers så er dette siste kampen før vinduet åpner og vi vet allerede at Martin Ramsland er klar - og helt sikkert vil spille seg inn på laget. Jeg håper at det trigger alle våre offensive spillere til å virkelig vise seg fram i denne kampen. Nå er det enda større konkurranse om plassene - og det vil forhåpentligvis gi enda bedre kvalitet både i kamp og på trening.

Akkurat nå har vi 28 poeng på 14 kamper. Det er 2 poeng i snitt. Det er ganske bra, når vi vet at vi virkelig har slitt i deler av vårsesongen. Jeg tror ikke Aalesund og Sandefjord føler seg altfor trygge i toppen og de vet at det ikke skal mye til for at Start kommer opp i ryggen. 

Men skal det skje, må Start-gutta virkelig nullstille seg foran kampen mot Ull/Kisa og gå inn i kampen slik de gjorde mot Sogndal. Trygge bakover og skape sjanser framover. 

Klarer vi å gjenskape dette - så tar vi tre nye poeng søndag kveld.

Jeg gleder meg til kamp! HEIA START!
 
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Eliteserien: