- Kan Start spolere festen?

To formlag møtes til dyst på Gjemselund i dag. Supporterblogger Frank Thomassen ser for seg en tøff kamp mot Kongsvinger.

FORAN KONGSVINGER - START
Etter en veldig rolig mai måned når det gjelder antall kamper så har vi nå 3 kamper igjen før det er sommerferie. Den første er den vanskeligste. Lørdag ettermiddag skal vi til Gjemselund stadion og spille mot et Kongsvinger-lag i god form - og som i tillegg har dette som årets kamp med gratis inngang og masse aktiviteter. Det kommer til å bli en vanskelig kamp, men samtidig vet vi at vi er gode nok til å vinne. 
Det blir definitivt spennende og så gjenstår det å se om vi kan ta vår femte strake 3-poenger. 
 
 
TABELLEN
4. Start............. 9 6-1-2 16-9 19 poeng
6. Kongsvinger..10 5-3-2 10-7 18 poeng


KONGSVINGER IDRETTSLAG
Kongsvinger ble stiftet i 1892 men hadde sin storhetstid på 1980-90-tallet da klubben tok sølvmedalje i 1992 og bronsemedalje i 1986 og 1987. 
Siden 2001 har laget stort sett spilt i 1 divisjon med noen få sesonger i 2.divisjon og en sesong i eliteserien (2010). De kom seg også til cupfinalen så sent som i 2016 - der det ble tap for Rosenborg.
Kongsvinger kom på en 8 plass i OBOS-ligaen i fjor og har nok ambisjoner om å komme lenger opp på tabellen denne sesongen.
KIL er i god form med 3 seire på sine 4 siste kamper. De har sluppet inn kun 7 scoringer så langt - noe som er nest best i divisjonen.
Klubbens störste profil er utvilsomt Adem Guven - som også er toppscorer for de røde og hvite med 4 scoringer så langt. Trener for Kongsvinger er Vitor Gazimba.
Laget har ingen karantener til denne kampen.

KONGSVINGERS's 5 SISTE KAMPER
12 mai: Kongsvinger - Tromsdalen 3-2 (serie)
16 mai: Ham Kam - Kongsvinger 2-0 (serie)
22 mai:Moss - Kongsvinger 1-2 (cup)
26 mai: Kongsvinger - Nest Sotra 1-0 (serie)
1 juni: Sandnes Ulf - Kongsvinger 1-2 (serie)IK START
Hos Start så er Damion Lowe med Jamaica i Gold Cup og vil bli sterkt savnet. Trolig vil Espen Hammer-Berger ta plassen til Lowe. Afeez Aremu pådro seg sitt 4 gule kort mot Skeid og må sone karantene i denne kampen. Trolig kommer Adnan Hadzic inn på den plassen. Henrik Robstad har slitt med sykdom denne uka og blir trolig erstattet av Isaac Twum. Ellers er det gledelig at Tobias Christensen er tilbake etter at han sonet karantene mot Skeid.

Jeg tipper vi starter med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Espen Hammer-Berger
Isaac Twum

Adnan Hadzic
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias BringakerI FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Notodden - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Damion Lowe
Erlend Segberg

Notodden:
Henrik Gustafsen
Gaston SalasiwaNOEN TANKER TIL SLUTT
Start spilte ingen stor kamp mot Skeid, men nok en gang fikk vi karret med oss alle poengene - og tok dermed vår 4 strake seier i serien. Det betyr at vi har heng på lagene foran oss på tabellen. Nok en gang var Aron Sigurdarson vår beste offensive spiller og han scoret det viktige 1-0 målet etter 84 minutter. Mathias Bringaker snappet i tillegg et svakt tilbakespill og kunne dermed spasere inn 2-0 på overtid.
 
Det var veldig gledelig med 3 nye poeng, men det er fremdeles veldig mye som kan forbedres. En ting som må forbedres er de utrolig unødvendige kortene Starts spillere pådrar seg. Med kun sekunder igjen av kampen pådro Afeez Aremu seg sitt 4 gule kort for sesongen da han helt unødvendig kaster seg inn i en duell midt på banen. I slike situasjoner trenger han ikke å gjøre annet enn å dekke rom og holde seg rolig. Kampen var avgjort. Dommeren var klar for å blåse av kampen - og i slike situasjoner må spillerne bruke hodet. Jeg håper Joey og trenerteamet gav klar beskjed til Afeez og resten av laget at slike gule kort er helt uakseptable. Nå må Aremu sone karantene i den viktige kampen mot Kongsvinger.

Start er i god form - poengmessig, men det er også Kongsvinger. De har vunnet 4 av sine 5 siste kamper og går forbi Start om de vinner lørdagens kamp. Og tar vi med at Start mangler Lowe, Aremu og Robstad så vil jeg si at hjemmelaget er knepne favoritter i denne kampen - spesielt om vi ser på hvordan Start har prestert spillemessig i det siste.

Kongsvinger mobiliserer i tillegg kraftig til denne kampen og har gratis inngang for alle og med massevis av aktiviteter for hele familien. Det legges dermed opp til fotballfest og så får vi se om Kongsvingers spillere blir inspirert av dette, eller om Start kan spolere festen.

Det som ER positivt er at Kongsvinger også spiller på kunstgress for det er ingen tvil om at Start trives bedre på kunstgress enn på naturgress for tiden.

Dette er vår 10 seriekamp og etter denne kampen har vi spilt 1/3 av sesongen. Jeg mener at dette er en kamp som ikke bare er viktig, men som vil vise hvor Start vil kjempe mot resten av sesongen. Vinner vi vår 5 strake seier på Gjemselund, så viser vi virkelig at vi vil kjempe helt i toppen og at et direkte opprykk absolutt er innen mulig, men skulle det bli tap i denne kampen så vil KIL gå forbi og det kan bli en større luke opp til Sandefjord og Aalesund. Vinner vi, får vi i tillegg en luke til Kongsvinger - som helt klart må regnes som en outsider i kampen om opprykksplassene.

Det blir utrolig spennende kamp og så får vi håpe at Start klarer å karre til seg 3 nye poeng. Det blir absolutt ikke enkelt og hver eneste spiller i gult og svart må gå i krigen hvis man skal få noe med seg hjem til Kr.sand. Ingenting mindre enn 100 prosent innsats er godt nok i denne kampen.

Klarer vi å få med oss 3 poeng tar vi et stort steg mot eliteserien 2020.

Lykke til alle Start-venner!
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
 
Annonse fra Obos-ligaen: