- Kan komme tilbake i førersetet

Frank Thomassen blogger om Aalesund-kampen og innspurten.

Annonse:

FORAN AALESUND - START
27 kamper er spilt - 3 gjenstår. Sandefjord har fått en liten luke ned til Start, og etter at vi tapte 2 poeng mot KFUM, har vi ikke råd til flere poengtap. Lørdag kveld drar vi til det som trolig er Norges vanskeligste bortebane akkurat nå. Aalesund har 13 strake hjemmeseire i serien - og har blant annet knust Molde 4-0 på denne arenaen. Dersom Start skal få noe med seg i denne kampen - og fremdeles holde liv i håpet om direkte opprykk - må vi trolig levere årsbeste lørdag kveld. La oss håpe dette er kampen der det meste sitter for Start - og at vi kan påføre Aalesund sesongens første tap på hjemmebane.
 

TABELLEN
1. Aalesund...27 22-4-1 61-23 70 poeng
3. Start.........27 17-5-5 49-28 56 poeng


AALESUND FOTBALLKLUBB
Er bare å ta av seg hatten for den sesongen Aalesund har hatt. Laget har ledet serien fra og med 4 serierunde og har kun 1 tap (borte mot Raufoss). Med tre runder igjen har Aafk 11 poeng ned til Sandefjord og 14 poeng ned til Start. I tillegg slo de ut det som trolig er Norges to beste lag av cupen. Først knuste de Molde med 4-0, og i runden etter slo de ut Rosenborg på Lerkendal. I kvartfinalen hadde de fortjent å slå ut Viking, men ble snytt for et soleklart straffespark på overtid da det stod 1-1. I den kampen tapte de til slutt på straffekonk.
Så jeg tror vi trygt kan si at Aalesund har hatt en fantastisk sesong, og trolig hadde havnet godt oppe på øverste halvdel om de hadde spilt i eliteserien denne sesongen.

I 2004 satte Start ny poengrekord i OBOS-ligaen da de tok 74 poeng. Denne rekorden er absolutt innenfor rekkevidde for laget til Lars Bohinen som nå har 70 poeng med 3 kamper igjen. Dermed er det helt klart at vi ikke kommer til å få noe gratis i denne kampen.

Toppscorer for de oransje er Niklas Castro med 15 scoringer, mens Pape Gueye er nestemann med 11 nettkjenninger. Niklas Castro er også den med flest målgivende og med sine 10 målgivende denne sesongen har han imponerende 25 målpoeng på 21 kamper. 

Laget har ingen spillere med karantene - og jeg er heller ikke kjent med at det er noen spesielle skadeproblemer hos hjemmelaget.


AALESUND's 5 SISTE
22 september: Aalesund - Notodden 3-1 (serie)
26 september: Aalesund - Viking 1-1 3-5 etter straffer (cup)
29 september: Ull/Kisa - Aalesund 2-2 (serie)
6 oktober: Aalesund - Raufoss 3-1 (serie)
20 oktober: Tromsdalen - Aalesund 0-1 (serie)


IK START
Hos Start er Segberg tilbake fra karantene, men Isaac Twum fikk sitt 6 gule kort og dermed går Segberg inn på den plassen. Eman Markovic er tilbake fra skade, men vil nok starte på benken i denne kampen. Joey har ikke for vane å bytte for mye, så jeg tror det er ganske klart at vi starter med disse mot Aalesund: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Erlend Segberg
Afeez Aremu

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Aron Sigurdarson

Martin Ramsland



DEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen var årets første seriekamp og ble spilt den 30 mars. Dette var en ettermiddag som aldri vil bli glemt i Kr.sand der det i utgangspunktet var Joey Hardarson som skulle lede laget - men hvor Kjetil Rekdal like før kampstart stormet inn i Start-garderoben og tok over ledelsen. Det var en absurd opplevelse og man kunne nesten ikke tro det som skjedde. 

Det er ingen tvil om at alt kaoset før kampstart var forstyrrende for Start-gutta, men man hadde jo ikke noe annet valg enn å forbli profesjonelle. Det var en ganske jevn kamp, der Start nok hadde de fleste og største sjansene. Dessverre ble Adeleke Akinyemi skadet etter en halvtime med en skade som skulle vise seg mye mer alvorlig enn det man først hadde trodd. Dessverre var det alt vi fikk se av Akinyemi denne sesongen. Etter 80 minutter hadde Start to gode sjanser, men verken Segberg eller Floki klarte å score, og da var det selvsagt utgjort at Aalesund scoret helt på slutten av kampen da Pape Gueye kontrer inn kampens eneste scoring. Kampen ebbet dermed ut med seier til bortelaget - i en kamp der Start hadde fortjent minst 1 poeng.


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Ullensaker/Kisa - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Mathias Bringaker
Kevin Kabran
Kristoffer Tønnessen
Eirik Wichne
Afeez Aremu


Ullensaker/Kisa
Lars Ranger
Morten Sundli
Espen Bjørnsen Garnås
Eric Kitolano
Christian Aas


NOEN TANKER TIL SLUTT
Om vi var høyt oppe etter kampen i Grimstad, kom vi oss raskt ned på jorda mot KFUM. I og med at Sandefjord tok seg greit av Notodden i sin kamp, var dette en kamp Start måtte vinne for å unngå en luke opp til Sandefjord. Start virket derimot utrolig tafatte, og det var merkelig å se et Start-lag som hadde så mye respekt for KFUM at de la seg bakpå for å kontre. Et lag som nettopp hadde slått Jerv med 7-1 burde absolutt ha nok kvalitet i laget til å kunne presse KFUM tilbake. 
Ellers så var jeg ikke imponert over kampledelsen til Joey i denne kampen. Vi hadde 12 cornere og en haug med innlegg, men allikevel blir Ramsland tatt av banen med 25 minutter igjen. Ramsland er en av våre beste hodespillere - men måtte vike for Mathias Bringaker - som er mer en spiller man setter inn når vi leder, og motstanderen sender mange folk framover. Jeg synes Ramsland burde stått kampen ut - men så får vi jo aldri svar på hvordan det hadde gått om det hadde skjedd. Uansett var det en svak kamp av Start - som nå er 3 poeng bak Sandefjord med kun 3 runder igjen.

Dersom Start skal ha noe håp om å klare 2.plassen må vi vinne i Aalesund. Gjør vi ikke det, samtidig som Sandefjord vinner mot Ull/Kisa, så er det bare teori som kan gi Start direkte opprykk.
Men, dersom vi skulle klare å vinne i Aalesund, så er det igjen full kamp om 2.plassen. Sandefjord skal også til Aalesund - og det blir selvsagt ingen enkel kamp, så det er ingen tvil om at Start absolutt styrker sjansene sine veldig om de klarer å få med seg 3 poeng fra Color Line Arena.

Mot Jerv var Erlend Segberg en av banens beste med gode og direkte pasninger framover i banen. Det er ingen tvil om at vi manglet dette i kampen mot KFUM, så det blir spennende om Segberg klarer å fortsette det gode spillet han viste i Grimstad. Jeg tror Start må tørre mere i denne kampen. Når vi vinner ballen, må vi tørre å hogge til. Vi må tørre å sende mange folk framover, og vi må tørre å ta noen sjanser. Vi har mer enn nok kvalitet til å vinne lørdag kveld. Aalesund har hatt marginene med seg i mange kamper og har ikke imponert altfor mye i det siste. Det ble uavgjort mot Ull/Kisa og det ble en knepen 1-0 seier mot Tromsdalen - og Raufoss har vist at Aalesund ikke er uovervinnelige. Joda, de er gode - og Start må ha en god dag på jobben om de skal få med seg full pott - men det er absolutt ikke umulig oppgave vi står foran.

Da må Start gutta virkelig vise at de vil vinne denne kampen mer enn hjemmelaget. Man må gi 100% i hver eneste duell og man må holde fokuset oppe og unngå unødvendige balltap. Start har et godt nok forsvar til å stoppe Castro og resten av Aalesund og de har gode offensive spillere som kan score mål. 

Denne kampen er definitivt en nøkkelkamp i sesonginnspurten. La oss inderlig håpe at Start-gutta har marginene med seg og at vi kan stoppe Aalesunds fantastiske rekke uten poengtap på hjemmebane. Vi har spilt mange viktige kamper i Aalesund, og har normalt hatt godt tak på de oransje, men i denne kampen er det vi som er underdogs - og kanskje det kan passe oss bra. Svaret får vi litt før kl.2030 lørdag kveld. Med seier går vi forbi Sandefjord - som har en veldig vanskelig kamp borte mot Ull/Kisa søndag kveld. Kanskje er det vi som igjen er i førersetet når vi legger oss søndag kveld?

Det kan bli en fantastisk spennende sesongavslutning! 

God kamp alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: