Kampen mot Sørlandslaget er tilbake

24. januar starter vi sesongoppkjøringen med en ordentlig fest. Et Sørlandslag ledet av denne duoen skal måle krefter mot Start.

Frode Fredriksen, trener for Randesunds herrelag og tidligere trener iblant annet Start, skal lede et sammensatt Sørlandslag sammen med Erik Mykland, spillerutvikler i Start.

- Det blir kjempegøy. Erik og jeg kommer til å få en tropp med mange gode spillere, og det er gøy at de får en sjanse til å vise seg frem mot Start, sier Frode Fredriksen, som selv spilte i en lignende kamp mot Start på starten av 90tallet.

Frem til mandag 21. januar skal troppen på 18 spillere tas ut. 14 spillere tas ut av Starts sportslige avdeling, etter innspill og tips fra trenere, Fædrelandsvennens journalister, redaksjonen i lokalfotball-podcasten På Ball og publikum.

Tre spillere stemmes inn gjennom tre avstemninger på fvn.no, mens På Ball og Fædrelandsvennen tar ut en siste spiller til slutt.

Fredag 24. januar kl. 17.00 braker det løs!

Håper på folkefest i hallen

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, gleder seg over å kunne starte 2020 med en slik kamp.

- Vi har mange gode minner fra kamper mellom Start og Sørlandslag fra tidligere, og derfor er det veldig gøy at vi nå får til en slik kamp igjen. Vi ønsker nå å gjøre det til en tradisjon igjen, og et årlig høydepunkt for fotballspillere og supportere på Sørlandet, sier Langeland.

Kampen spiles i Sørlandshallen om nytt kunstgress kommer på plass. Hvis ikke spilles kampen på Sparebanken Sør Arena.

- Vi venter på et svar fra Sørlandshallen Eiendom angående når underlaget i hallen skal byttes, men vi har jobbet hardt for å få det til før 24. januar. Vi håper denne kampen skal bli åpningen av det nye kunstgresset i Sørlandshallen. Nytt dekke der vil bli et stort løft for alle fotballspillere på Sørlandet og derfor hadde det vært perfekt om vi kunne åpnet med en slik fotballfest for hele Sørlandet, sier Langeland.

 

Første treningskamp

Kampen blir den første i sesongoppkjøringen til comebacket i Eliteserien. I motsetning til i fjor så skal vi spille flere treningskamper «hjemme» i år. Trener Joey Hardarson ser frem til å komme i gang.

- Det skal bli gøy å spille kamper igjen, og det å starte med et oppgjør mot Sørlandslaget er ekstra stas. Vi vet det kommer til å være mange spillere der som vil vise seg frem, og for oss er det også en fin anledning til å se hva som rører seg i lokalfotballen, sier Hardarson.

- For oss handler det først og fremst om å begynne å bygge formen inn mot seriestarten i Eliteserien, men det er ikke tvil om at det er litt ekstra gøy, spesielt for de lokale spillerne våre, sier Hardarson.

Sesongoppkjøringen starter mandag og heldigvis er det mildvær slik at det kan trenes på Sparebanken Sør Arena. Hardarson venter også spent på en avklaring rundt Sørlandshallen.

- Akkurat nå er det mildt, slik at vi kan trene på Sparebanken Sør Arena, men plutselig kan det komme snø og kulde. Det er utrolig viktig for oss at vi får nytt kunstgress i Sørlandshallen på plass, så vi krysser fingrene for at det kommer en løsning snart, sier Hardarson.

Han kjenner både Frode Fredriksen og Erik Mykland godt, og ser frem til å «måle krefter» mot dem om et par uker.

- Frode og Erik høres ut som et veldig godt team, så Sørlandslaget er i gode hender. Det blir gøy å møte dem, men vi skal sørge for at de får litt å bryne seg på, sier Joey og smiler.

Starten på profflivet

Pål Jørgensen, sportsleder i Fædrelandsvennen, gleder seg også over å få tilbake oppgjøret mellom Start og Sørlandslaget.

- Dette blir knallgøy. Det blir første mulighet til å se Start-laget etter det fantastiske opprykket, mot et sammensatt lag som kommer til å gi jernet, sier Jørgensen.

Han trekker frem spillere som Alexander Lind, Iman Mafi, Eirik Schulze, Martin Ramsland, Jon Hodnemyr og Simon Larsen som navn som fikk sin første smak av toppfotball gjennom kamper for Sørlandslaget mot Start, og som senere tok steget opp i toppfotballen.

- Det er garantert unge lovende spillere på Sørlandslaget som kommer til å spille på toppnivå senere - forhåpentligvis for Start. Dette er en fin mulighet til å vise seg frem.

Alle sesongkortholdere kommer gratis inn på kampen mot Sørlandslaget, og resten av våre treningskamper på hjemmebanen i oppkjøringen.

Kjøp sesongkort her

Start har inngått en avtale med Fædrelandsvennen om å vise alle Starts treningskamper på hjemmebane denne vinteren. Kampen mot Sørlandslaget vil vises åpent for alle, resten av kampene vil kreve abonnement hos fvn.no.

 

 

Annonse fra Eliteserien: