Joeys analyse av Sogndal-kampen

Start-trener Joey Hardarson fant mye å glede seg over i seieren mot Sogndal, men han skulle gjerne sett at vi klarte å punktere kampen på 0-1. FOTO: NTB scanpix

- Alt i alt veldig godt fornøyd med kampen, resultatet er veldig sterkt. De har vært sterke hjemme, så det å holde nullen og vinne er bra, sier Hardarson dagen derpå.

Laget fra saftbygda stod med fire seiere og 21-8 i målforskjell på sine siste fire hjemmekamper. Vi hadde heller ingen stor bortestatistikk mot Sogndal, med kun to seiere på de 13 møtene mellom lagene siden lagene møtte for første gang i Sogndal i 1982.

I går hadde hjemmelaget et par gode muligheter etter kontringer, og en del dødballer, men i store deler av kampen hadde Joeys lag god kontroll. Lenge stanget vi mot et kompakt Sogndal-lag, men etterhvert fant vi stadig flere åpninger, og da kom også sjansene. Og etter at 0-1-målet endelig kom fortsatte Start-laget å spille seg til gode muligheter.

- Vi er flinke til å stå etter og gjennvinne ballen. Vi kontrollerer størstedelen av kampen, og har ballen i eget lag. De kom til to-tre ok muligheter som Jonas klarer å hindre at blir mål. Mens vi har store muligheter til å punktere kampen på 1-0, sier Joey.

- Det negative er at vi gjerne skulle punktert kampen, i tillegg til at vi bort litt for mange dødballer, men vi klarer å stå godt i mot det.

Hva er det som gjør at vi klarer å kontrollere kampen?

- Vi er flinke til å posisjonere oss,  og til å sette opp etablerte angrep. Vi gjør det vi har satt opp og vi vet at vi har kvaliteter til å spille slik. Sogndal la seg også dypt for å kunne kontre på oss, men vi ble sjelden straffet på kontringer.

 

Hett

Kampen ble spilt i steikende varme, og Joey er fornøyd med hvordan laget taklet forholdene.

 

- Det var veldig varmt, men jeg synes vi spiller fornuftig. Vi er dyktige til å holde i ballen og la dem løpe i mellom.

At laget fortsetter å spille ball også etter å ha tatt ledelsen er også noe som gleder islendingen.

- Både i går og mot HamKam så viser vi ro og trygghet med ballen når vi leder. Det er en god egenskap å ha.

Et skår i gleden var det at kaptein Erlend Segberg fikk gult og dermed må stå over søndagens kamp mot Ull/Kisa.

- Har slitt litt med kneet, så vi har passet litt på belastningen hans der. Derfor har vi byttet ham ut de siste kampene. Isaac Twum har hatt to gode innhopp så det ligger vel i kortene at han får sjansen mot Ull Kisa. Så det skal gå veldig bra, sier han

Annonse fra Eliteserien: