Ingen cupfinale i år heller

Men denne gangen er det ikke vår skyld!

NFF har besluttet å avlyse Norgesmesterskapet i fotball for herrer i 2020. Det blir dermed første gang siden krigen det ikke blir kåret en norgesmester.

- Det er selvfølgelig synd at det ikke blir NM, men slik situasjonen er nå, med det tett kampprogrammet, så synes vi det er en fornuftig avgjørelse. Så satser vi heller på å komme sterkt i cupen, og endelig nå cupfinalen i 2021, sier Atle Roar Håland, sportslig leder i Start.

NFF begrunner avgjørelsen med at terminlisten på herresiden gir svært få ledige datoer for gjennomføring. Nylige tilstramninger i toppfotballprotokollen øker sannsynligheten for ytterligere mangel på spilledatoer. I tillegg vil et ytterligere fortettet kampprogram øke risikoen for belastningsskader.

- 2020 er et unntaksår for samfunnet og for norsk fotball. For første gang i historien, med unntak av krigsårene, er det ikke mulig å gjennomføre et normalt norgesmesterskap for herrer. NFF har hele tiden hatt som mål å få i gang hele fotballen. Når myndighetene ikke har gitt grønt lys for trening og kamp for alle, kan NM i 2020 uansett ikke gjennomføres med at breddeklubbene får delta. Etter en helhetsvurdering er dessverre konklusjonen at årets norgesmesterskap for herrer avlyses, sier NFF-president Terje Svendsen i en pressemelding.

Også Cato Haug i Norsk Toppfotball mener det er en riktig avgjørelse.

- Det er selvfølgelig synd at 2020 blir et år uten NM, men en helt riktig avgjørelse slik situasjonen har blitt. Vi mener dette er riktig av to årsaker. For det første at NM skal være for både topp og bredde. Det er mye av sjarmen med cupen, og det hadde det ikke blitt med annen løsning nå. Og for det andre at det hadde blitt veldig vanskelig rent praktisk å få gjennomført rundene med det tette programmet utover høsten, sier Haug i en pressemelding.

Annonse fra Eliteserien: