- Ikke flere hederlige poengtap

Supporterblogger Frank Thomassen tror på årets første trepoenger mot Odd, men advarer mot dødballer og Torgeir Børven.

SESONGENS FØRSTE START-SEIER KOMMER MOT ODD
Start har hatt en god sesongstart - i alle fall spillemessig. Vi har skapt mange sjanser og hadde fortjent å stå med minst 6-7 poeng etter sesongens 3 første seriekamper. Men,med kun 2 poeng, ligger det et press på Start-gutta foran denne kampen mot Odd. Dette er definitivt en av kampene vi kan forvente seier i. Da må vi tette igjen bakover, og spesielt passe på Torgeir Børven. Klarer vi det, tror jeg vi tar 3 poeng mot Odd. 

TID: Lørdag 27.juni kl.1800
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN 
10. Odd... 3...1-0-2...5-4...3 poeng
11. Start...3...0-2-1...6-7...2 poeng


ODDS BALLKLUBB 
Odd hadde en meget god sesong i fjor, og endte på en sterk 4.plass - kun målforskjell bak Rosenborg som tok 3.plassen. Dersom de hadde vunnet siste kamp i Haugesund, hadde de faktisk tatt sølvmedalje.
Etter sesongen forsvant derimot trenerlegenden Dag Eilev Fagermo til Vålerenga, og inn kom Jan Frode Nornes. Nornes har vært assistenttrener i Odd siden 2008-sesongen, og kjenner klubben godt. 

Her er spillerne Odd har mistet foran denne sesongen:
André Södlund (Sandnes Ulf)
Filip Delaveris (Vitesse)
Jone Samuelsen (Storm)
Moussa Njie (Partizan, tilbake fra lån)
Andreas Helmersen (Rosenborg, tilbake fra lån)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Kachi (Sandnes Ulf)
Thomas Hallstensen (Florø)
Elias Uppheim Skogvoll (Mjølner)

Odd fikk en blytung start på sesongen med tap for Sandefjord i Skien i åpningskampen, før det ble nytt tap mot Godset i Drammen i andre kamp. Sist onsdag tok de i mot Dag Eilev Fagermo's Vålerenga, og selv om bortelaget tok ledelsen, så kom Odd sterkt tilbake og endte opp med å vinne 4-1 etter et ekte hattrick av Torgeir Børven i 2.omgang. Torgeir Børven er forresten høyaktuell for Rosenborg nå, men Odd har satt et høyt krav på sin toppscorer og så får vi se om Rosenborg er villige til å bla opp det Odd krever. Børven er nokså irritert på Odd som setter så høy pris og det spørs hvor lenge Odd vil tviholde på en spiss som vil bort fra klubben.
Forsvinner Børven, tror jeg Odd vil slite i bunnstriden denne sesongen. 

Her er laget Odd stilte med I forrige kamp mot Vålerenga (4-3-3):

S. Rossbach

E. Ruud
O. Bjørtuft
S. Hagen
B. Risa

J. Kitolano
V. Hoff
F. Nordkvelle

M. Kaasa
T. Børven
Kachi


ODD'S 5 SISTE KAMPER
4 junii: Odd - Start 2-1 (treningskamp)
9 juni: Stabæk - Odd 2-0 (treningskamp)
16 juni: Odd - Sandefjord 1-2 (serie)
21 juni: Strømsgodset - Odd 1-0 (serie)
24 juni: Odd - Vålerenga 4-1 (serie)IK START
Hos Start er trolig Afeez Aremu tilbake, og går rett inn på midten. Makker der blir trolig Eirik Schulze. Vi går nok også tilbake til en 4-2-3-1 formasjon og jeg tipper Robstad går ut. Helt bakerst er det nok mange som vil ha Jonas Deumeland inn igjen på laget, men mye tyder på at Joey gir Amund Wichne en sjanse til. Det er derimot klart at Wichne's plass henger i en tynn tråd etter et par svake kamper i det siste.
Framover kommer nok Bringaker inn igjen på høyrekanten etter at han scoret i tre kamper på rad. Skålevik går nok også inni igjen på topp, mens Kabran blir flyttet ned på venstrekanten. Markovic startet på benken mot Molde, men er trolig tilbake i posisjonen bak spissen. Jeg tipper vi starter med dette mannskapet (4-2-3-1)

Amund Wichne

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen
Kristoffer Tønnesen

Afeez Aremu
Eirik Schulze

Mathias Bringaker
Eman Markovic
Kevin Kabran

Steffen Lie-SkålevikNOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Molde var en ny pekepinn på at Start ikke blir den kasteballen mange trodde denne sesongen. I en ganske jevn kamp var nok Molde et bittelite hakk bedre enn oss, men likevel var det utrolig surt da Start slapp inn en scoring fra Gregersen etter 95 minutter og 10 sekunder, når vi hadde 1 poeng langt nede i lomma.

Men, det er ingenting som blir historie fortere enn en fotballkamp, og lørdag kveld er det ny sjanse for poeng på Start-gutta. Da kommer et Odd-lag som har slitt veldig i et par kamper, men som kom sterkt tilbake da de banket Vålerenga sist onsdag. Mye av æren for dette skal Torgeir Børven ha med sine 3 flotte scoringer.

Start har hatt en overraskende god åpning på sesongen - spesielt spillemessig. Selv om vi ikke har tatt mer enn 2 poeng, så har vi dominert både mot Godset og Sandefjord - og jeg føler det bare er et tidsspørsmål før den første trepoengeren kommer. 

Denne kampen er veldig åpen. Odd er et lag som har skapt endel problemer for Start tidligere, men nå er Fagermo borte og det er et Odd-lag som har slitt i sesongstarten. Her har Start gode sjanser til å ta full pott, men da må innsatsen og innstillingen være slik den var mot Molde. Vi må tørre å angripe, men samtidig må vi tette igjen bakover. Odd er normalt et godt dødballlag og når vi vet at Start har slitt veldig på defensiv dødball så er nok dette et punkt når Nornes skal legge planen foran kampstart.

Kampene kommer tett framover og vi har ikke råd til "hederlige tap" lenger. Nå må vi ta poeng - og aller helst full pott mot laget fra Skien. Klarer vi det, klatrer vi på tabellen - og får et lite pusterom fra den absolutte bunnstriden.

Jeg gleder meg til kamp og håper at de fine tendensene fortsetter - og at vi kan score noen mål, men også tette igjen bakover. Da er sjansene veldig gode for at vi sender Odd tilbake til Skien med 0 poeng i bagasjen.

God kamp alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Eliteserien: