Hjalp gamleklubben til sikker plass

Martin Ramsland ble dagens mann både for Start og gamleklubben Strømmen. Foto: NTB scanpix

Martin Ramsland, som startet karrieren i toppfotballen i Strømmen, ønsket å hjelpe gamleklubben til sikker plass i OBOS-ligaen. Om Notodden hadde vunnet idag ville de nemlig kunne gå forbi Strømmen på tabellen.

Og ettersom kampen mellom Sandnes Ulf og Strømmen ble utsatt på grunn av frost i banen i Sandnes, så satt Ramslands gamle lagkamerater på hotellet og så vår kamp på TV.

De fikk se sin tidligere spiss avgjøre kampen med sine to mål, og dermed haglet det med takkemeldinger til Ramsland etter kampen!

- Jeg har fått en del meldinger fra Strømmen-leiren ja! De så kampen på hotellet og det var mange videoer av at de feiret vår seier. Det er gøy det, jeg ønsket jo gjerne at Strømmen skulle berge plassen, sier Ramsland.

Han fikk servert ballen av en forsvarsspiller på den første scoringen, men han viste seg likevel sikker alene med keeper. Det andre målet var av den vakre sorten.

Han fikk en lang ball inn bak forsvaret fra Espen Berger og leverte et nedtak både Dimitar Berbatov og Lionel Messi ville vært stolt av. Så satte han igjen ballen kontrollert i mål.

- Jeg er godt fornøyd med det målet. Det var en fin ball av Berger, jeg får perfekt touch og setter ballen ved siden av keeper, sier Ramsland, som synes laget leverte en bra forestilling i Notodden.

- Det var en solid gjennomføring fra start til slutt. Vi tar tak i kampen og kontrollerer den nesten hele veien, sier Ramsland.

Ni mål på 12 kamper

Med to mål i dag er han oppe i 12 mål i OBOS-ligaen i år, ni av dem har kommet på hans 12 kamper i Start-trøya.

- Jeg er godt fornøyd med antall mål, men målet er jo å rykke opp så jeg. skal ikke feire i kveld for å si det sånn. Det er mange kamper igjen, og forhåpentligvis kan jeg score mål i de neste kampene også, sier spissen.

Hva betyr det å avslutte seriespillet med en solid seier?

-  Det handler om selvtillit og ære, det er viktig å få en god følelse av å vinne kamper. Det er fint å ta med inn til de kampene som kommer. Spillergruppa er stinne av selvtillit. 

Hvem som blir motstander 30. november er ikke klart, men det blir enten KFUM, Sogndal eller Kongsvinger etter at Sogndal snek seg forbi Nest Sotra i siste sekund, da Nest slapp inn mål tre minutter på overtid mot Ham Kam.

- Det er dramatikk helt inn, sånn er det i OBOS-ligaen. Det er gøy for meg at det ble kvalik på Sogndal, og at Strømmen holdt plassen. Nå håper jeg å møte Sogndal i kvaliken, sier han og ler.

Annonse fra Eliteserien: