Hele A-stallen blir delvis permittert

Alle spillerne i A-stallen har i dag mottatt permitteringsvarsel. De blir 75 prosent permittert.

- De økonomiske konsekvensene av denne pandemien er store, og uten kamper og med begrensede muligheter for trening så er aktivitetsnivået for spillerne også langt lavere enn det er til vanlig. Administrasjonen og trenerne i utviklingsavdelingen er allerede permittert, og slik situasjonen ser ut nå så var det ingen vei utenom å delvis permittere spillerne også, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm.

Etter planen skulle Eliteserien startet nå til helga, men nå er det usikkert når fotballen kan starte igjen. Seriestarten er i første omgang utsatt til slutten av mai.

Flere Eliteserie-klubber i Norge har allerede permittert sine spillere. Langeland forteller at styrene har brukt tiden de siste ukene på å kartlegge hva koronapandemien vil kunne betyr for klubben økonomisk.

- Vi ser at dette vil medføre betydelige inntektstap i år, og trolig også i årene fremover. Vi ønsket i det lengste å unngå å permittere spillerne, og samtidig har vi vært opptatt av å ha en ryddig og god prosess rundt dette også med spillerne. Vi opplever at de har stor forståelse for situasjonen vi nå står oppi, men det er selvsagt ikke noe hyggelig å bli permittert 75 prosent, sier Langeland.

Spillerne har vært i hjemmekarantene etter at de kom tilbake fra Spania for drøye to uker siden. Etter at myndighetene kom med nye retningslinjer for trening hadde spillerne sine første treninger på Sparebanken Sør Arena torsdag. De trente i små grupper, med strenge retningslinjer for hvordan de skulle unngå kontakt.

- Vi er stolte av å ha en veldig flott spillergruppe, med en fantastisk treningskultur og gode holdninger. Vi er trygge på at de gjør det de kan for å komme gjennom denne ekstremsituasjonen så godt som mulig. Vi håper alle at vi snart kan fokusere på fotball igjen, men nå handler det først og fremst om å overleve som klubb, og om å gjøre vårt beste for å bekjempe denne pandemien, sier Langeland.

 

Annonse fra Eliteserien: