Haugesund - Start 1-2

For første gang i vinter møtte Start et eliteserielag. Det endte med seier.

Etter 11-0 mot Donn og 1-2-tap mot Fløy i årets to første treningskamper var det Haugesund som var årets første møte med eliteseriemotstand.

Kampen ble spilt i Storhallen på Karmøy, der 450 tilskuere hadde møtt opp.

Start stilte med følgende lag (1-4-3-3):

Håkon Opdal

Eirik Wichne - Damion Lowe - Simon Larsen -  Elliot Käck

Isaac Twum - Aremu Afeez - Tobias Christensen

Abubakar Ibrahim - Kristjan Floki Finnbogason - Kevin Kabran

Innbyttere:

Benjamin Boujar, Henrik Robstad, Adnan Hadzic, Rolf Daniel Vikstøl, Andri Tryggvason, Isac Lidberg, Tapio Heikkilä og Mikael Ugland.

Haugesund

Haugesund imponerte ved å spille 1-1 mot det ukrainske storlaget Dynamo Kiev i Spania nylig. Laget fra «Sildabyen»  startet med følgende elleve spillere:

Bråtveit – Haraldseid, Pallesen Knudsen, Skjerve, Stølås – Akintola (prøvespiller), Leite, Ikedi, Tronstad – Koné og Klauss (prøvespiller)

Slik var kampen:

Haugesund kom til kampens første avslutning, men headingen etter et snaut minutt gikk langt over. Start tok over initiativet i kampen og Abu skapte et par nesten-farligheter på sin høyreside. Etter 7-8 minutter fikk vi også betalt for overtaket.

1-0

Floki Finnbogason ble fint tredd igjennom. Alene med keeper skøyt han først rett på keeper, men returen satte han sikkert i mål. Etter målet fortsatte Start å styre kampen, og etter et kvarter var Abu nære ved å doble ledelsen. Han skar inn fra sin høyrekant og avsluttet i nettveggen.

Utover i omgangen kom FKH mer med i kampen, og etter om lag 20 minutter hadde de to farlige frispark kort tid etter hverandre. Først bommet Opdal på et høyt innlegg, men han klarte å fange ballen igjen. Like etter falt et høyt frispark ned i føttene på Ikedi. Skuddet hans fra 10 meter var hardt, men et par meter til side for mål.

Haugesund nære

Haugesund tok over initiativet og var nære mål da prøvespiller David Akintola fikk servert ballen ut i feltet. Han sleivsparket da han skal skyte, men ballen gikk i en høy bue og landet i tverrliggeren.

Etter en halv time headet Damion Lowe ballen unna inne i feltet, men blir samtidig brassesparket i magen/brystet. Han slo seg i hofta i fallet og måtte ha hjelp fra fysio, men fortsatte på banen.

Siste del av førsteomgang var jevn, uten at noen av lagene spilte seg til de voldsomt store sjansene.

Makrellfotball

Men like før pause vartet Start opp med et strålende angrep. Kevin Kabran ble til slutt spilt i gjennom av Tobias Christensen, og han satte ballen kontant i mål. Dermed 2-0 til pause.

Andre omgang

Start gjorde følgende bytter i pausen:  Vikstøl, Robstad, Heikillä, Ugland, Hadzic, Tryggvason og Lidberg kom alle inn.

Kun Opdal, Christensen, Larsen og Kabran ble igjen fra laget som startet første omgang.

Haugesund startet omgangen best, og fikk en ok sjanse etter ti minutter, en heading på bakre stolpe, som gikk via Heikillä og ut til corner.

Etter et drøyt kvarter kom Haugesund nære da et skudd snek seg like utenfor Opdals mål.

Nye bytter

Midtveis i omgangen kom Isaac Twum og Abubakar Ibrahim inn igjen. Tobias Christensen og Kevin Kabran gikk ut.

Etter at Haugesund var best første halvdel av omgangen kom Start bedre med. Laget klarte å holde bedre på ballen, men uten å skape sjanser.

Skudd i tverrliggeren

Etter 75 minutter fyrte en Haugesund spiller av fra rundt 20 meter, ballen fikk en fin dupp og tok i tverrliggeren før den gikk over.

Få minutter senere blokkerte Simon Larsen et farlig skudd fra Torbjørn Kallevåg.

Med rundt åtte minutter igjen kom Start på en fin kontring. Isac Lidberg la ballen tilbake til Twum som prøvde å plassere ballen i hjørnet fra rundt 20 meter. FKHs keeper slo ballen ut til corner.

Start hadde mer ballbesittelse mot slutten av omgangen, og så ut til å ha god kontroll på Haugesund. Men et par minutter før slutt fikk FKH straffespark da Ibrahim Akone ble felt av Henrik Robstad.

Fredrik Gytkjær satte straffen sikkert forbi Håkon Opdal og 1-2.

Start hevet seg etter baklengsmålet og var nære ved å skape et par sjanser på slutten av kampen.

Men det ble ingen flere mål.

Dermed kunne Mark Dempsey og Start-spillerne ta med seg en fin 1-2-seier på bussturen tilbake til Kristiansand.

Neste kamp for Start er førstkommende fredag, mot Sandefjord i Sørlandshallen. Den kampen starter kl. 17.00.