- Håper vi avslutter med stil

Frank Thomassen blogger om hva kampen mot Notodden betyr.

FORAN NOTODDEN - START
Da var det klart for siste serierunde. Vi har ikke mulighet til å klatre eller ramle på tabellen og dermed har ikke Start så mye å spille for. Samtidig er dette starten på oppladningen til kvalik-kampen som skal spilles om 3 uker. Kampen kan brukes til å dyrke samhandlinger, godt forsvarspill og bygge et godt grunnlag foran de viktige kvalik-kampene. Jeg håper vi avslutter sesongen med stil - og viser folk at dette laget er godt nok til å komme seg gjennom kvaliken.

TABELLEN
3. Start.......... 29 18-5-6 52-31 59 poeng
14. Notodden...29 10-6-12 44-45 36 poeng


NOTODDEN FOTBALLKLUBB
Notodden har som ventet kjempet en kamp om å beholde plassen i divisjonen og har stort sett ligget rundt 13-15 plass det meste av sesongen. Laget har derimot ikke vunnet siden de slo Kongsvinger den 18 september, men er også vanskelige å slå. Faktisk har 4 av de 5 siste kampene endt med poengdeling, og spesielt poenget de fikk borte mot Skeid i forrige runde var viktig. Det sikret klubben minimum 14 plass - som gir kvalik mot et lag fra 2.divisjon. Skulle de derimot slå Start - og Strømmen ikke vinner borte mot Sandnes Ulf klatrer Notodden opp på 13 plass og sikker plass.

Toppscorer for blåtrøyene er Martin Brekke med 8 scoringer mens Martin Holmen har flest målgivende (7).

Laget har ingen spillere med karantene og har heller ikke store skadeproblemer.


NOTODDEN's 5 SISTE
29 september: Notodden - Jerv 1-1 (serie)
6 oktober: Notodden - Ull/Kisa 0-0 (serie)
20 oktober: Sandefjord - Notodden 3-0 (serie)
27 oktober: Notodden - Tromsdalen 3-3 (serie)
2 november: Skeid - Notodden 2-2 (serie)


IK START
Hos Start er Mathias Bringaker tilbake fra karantene - og faktisk er det ingen som må sone for første gang på lang tid. Start har absolutt ingenting å spille for, så det er mulig at det blir noen endringer, men samtidig vil nok Joey la de som skal spille kvalik om noen uker få en ny mulighet til å spille seg enda bedre sammen. Den eneste plassen som kanskje er litt usikker er høyrekanten der han kan la Markovic få en ny mulighet eller om Kasper Skaanes tar tilbake den plassen. Jeg håper Markovic får sjansen igjen etter en god kamp sist, men det er nok størst sjanser for at Skaanes spiller. Jeg tipper vi starter med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Erlend Segberg
Afeez Aremu

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Aron Sigurdarson

Martin RamslandDEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen ble spilt den 22 juni og er nok den svakeste kampen Start har spilt denne sesongen. Vi var tafatte i alle lagdeler og tapte fullt fortjent. Vi slapp inn mål etter 21 og 25 minutter og gikk til pause med 0-2. Start skapte noe mer i 2.omgang, men det var uansett langt fra godt nok. I det 83 minutt burde Notodden ha punktert kampen - men fikk uansett sitt tredje mål for kvelden i det 89 minutt da de scorer på en av mange kontringer. Dette var en helsvart kamp for Start ...


NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Ullensaker/Kisa forrige helg var et godt bilde på Starts sesong i år der vi har variert veldig i kvalitet. En ganske svak 1.omgang hvor det stod 1-1 - for deretter å spille en veldig god 2.omgang der store sjanser ble skapt på løpende bånd. Med normal uttelling i den kampen hadde Start scoret 5 eller 6 mål, men en god keeper og dårlig presisjon på avslutningene gjorde at det bare ble 2-1. Vi måtte faktisk vente helt til langt inne i overtiden før den avgjørende scoringen kom. Det var godt med en kamp der vi skapte mye framover - for det trenger vi når vi skal spille kvalik om noen uker. En annen hyggelig ting var at Kristian Strømland Lien fikk noen minutter på slutten og han leverte en fin målgivende pasning til Martin Ramsland's seiersmål. Nå er dog Mathias Bringaker tilbake fra karantene, så det er tvilsomt om vi får se mer av Lien denne sesongen.

Det er fryktelig lenge siden Start har spilt en seriekamp uten noen betydning - og det blir spennende å se om Joey gjør noen endringer på laget. Av respekt for Strømmen som kjemper med Notodden om å unngå kvalik så må Start stille med et sterkt lag. Dessuten så er dette en god mulighet til å forberede seg til kvaliken som kommer om noen uker. 

Ellers så husker vi alle med gru hvordan det gikk da Notodden var i Kristiansand i sommer. Start leverte årsverste, men samtidig var Notodden gode i den kampen - og vant fullt fortjent. Nå har vi muligheten til å hevne det tapet og det håper jeg vi gjør. Jeg håper Start-gutta leverer årsbeste på bortebane og at vi skaper mange sjanser og scorer mange mål. Klarer vi det får vi selvtillit i gruppa og selvtillit blir utrolig viktig når vi skal spille kvalik om 3 uker.

I tillegg så har vi null press på oss denne kampen og kan dermed slippe oss litt løs framover på banen. 

Jeg håper vi kan avslutte seriespillet på en overbevisende måte... Deretter er det bare å gjøre seg klar for kvalik-kamp den 30. november. 

Det blir en spennende måned vi går inn i!

HEIA START!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Eliteserien: