Foran Start - Mjøndalen

Frank Thomassen drømmer om en knusende seier.

FORAN  START - MJØNDALEN

Hvis det er en kamp som kan kalles en 6-poengskamp, så er det denne. Etter det sure tapet i Aalesund, må vi slå tilbake. Jeg håper vi slipper en ny kamp der vi igjen roter bort poeng mot slutten av kampen. Jeg drømmer om en knusende fortjent 4-0 seier.

TID: Søndag 2 august kl.1800
STED: Sparenbanken Sør Arena

TABELLEN
14. Mjøndalen..11...2-2-7..10-15...8 poeng
15. Start........ 11...0-6-5..10-19...6 poeng

MJØNDALEN IDRETTSFORENING
Mjøndalen endte på 13 plass i eliteserien 2019 kun målforskjell bedre enn LSK (kvalik) og Tromsø (nedrykk). De reddet plassen ved å slå VIF 1-0 i siste serierunde..

Her er spillerne Mjøndalen har mistet foran denne sesongen:
Pontus Silfwer (Sundsvall)
Jacob Bergström (Mjällby)
Jibril Bojang (FC Masr))
Sebastian Temte Hansen (Notodden)
Julian Faye Lund (Rosenborg, tilbake etter lån)
Per Magnus Steiring (Sogndal, tilbake etter lån)

Markus Nakkim (Vålerenga)

Mjøndalen har vel levert som forventet denne sesongen, og ligger i øyeblikket på kvalikplass, og de vil nok ligge i dette sjiktet når sesongen går mot slutten også vil jeg tro. Det har blitt seier hjemme mot Sarpsborg og borte mot Aalesund. Mjøndalen er dog i elendig form og har tapt 6 kamper på rad etter at laget startet sesongen sterkt med 2 seire, 2 uavgjorte og kun 1 tap på deres 5 første kamper.

Toppscorer for Mjøndalen er Shuaibu Lalle Ibrahim som har fire nettkjenninger så langt. Alexander Betten Hansen har fleste målgivende (to).

Til kampen mot Start må bortelaget klare seg uten Alexander Betten Hansen som ble utvist i forrige kamp. Christian Gauseth er usikker med en vond lyske.

MJØNDALEN'S 5 SISTE KAMPER
12 juli: Mjøndalen - Vålerenga 0-1 (serie)
15 juli: Strømsgodset - Mjøndalen 2-1 (serie)
18 juli: Mjøndalen - Bodø/Glimt 2-3 (serie)
26 juli: Sandefjord - Mjøndalen 1-0 (serie)
29 juli: Mjøndalen - Odd 0-2 (serie)

IK START
Kampene kommer tett og jeg regner med at det igjen blir noen endringer på laget. Martin Ramsland og Afeez Aremu stod begge over kampen i Aalesund og det er vel et håp om at disse er klare til denne kampen. I tillegg må vi håpe at Jonas Deumeland er frisk igjen.
Bringaker fikk en smell i Aalesund og vil nok i beste fall starte på benken. Tønnessen gikk ut til pause sist og er nok også tvilsom. Utover disse så synes jeg Mikael Ugland skal få sjansen i 10-er rollen som Kabran hadde sist. Med forbehold om at jeg ikke kjenner til hvem som er tilbake fra skade/sykdom, ville jeg startet med disse: (4-2-3-1)

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Molde, og følgende spillere må unngå kort denne runden for å kunne få spille den kampen:

Start:
Erlend Segberg

Molde
Har allerede spilt og følgende spillere må sone mot Start etter kort mot Sandefjord:
Fredrik Vangstad Sjølstad (utvist mot Sandefjord)

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Aalesund var en merkelig kamp. Vi var gode i 1.omgang og ledet fortjent til pause. Faktisk burde vi ledet med 2 mål etter at Skålevik bommet alene med keeper. Etter pause fikk vi virkelig kjørt oss og ble presset ganske kraftig bakover. Men da vi var på vei inn igjen i kampen, skjedde det som ingen vil se på norske fotballbaner. Castro leverte en latterlig filming og dommer Hobber-Nilsen gikk rett på og i stedet for gult nummer to for Castro, så utlignet hjemmelaget. Litt senere leverte den usportslige Aafk-spilleren en flott målgivende til Fridjonsson som gav Aafk 3-2. Det er ingen tvil om at Aalesund skulle slitt veldig med 1-2 og sin klart beste spiller utvist, så i den kampen ble skuespillet til Castro helt avgjørende - selv om vi hadde en svak start på 2.omgang. Da hjelper det også lite at dommer Hobber-Nilsen legger seg flat og innrømmer at han ble lurt av Castro. Jeg håper Castro blir buet kraftig på når Aalesund kommer til Kristiansand. Slikt tull vil vi ikke se!

Nå er det derimot viktig at vi rister av oss denne skuffelsen og retter blikket mot kampen mot Mjøndalen. Den kampen er nå definitivt den viktigste kampen vi har spilt siden kampen mot LSK i desember. Dette er en kamp vi ikke kan tape og aller helst ikke avgi poeng i. Med Sandefjord-seier mot Molde, kan det fort bli en god luke opp, så dette er en kamp der kun 3 poeng er godt nok.

Kampene kommer veldig tett og det er viktig at vi bruker stallen godt. Jeg mener at avstanden mellom våre antatt beste og våre nest-beste er mindre enn på lang tid og dermed håper jeg Joey & co lar en spiller som Mikael Ugland få sjansen. Jeg håper også Akinyemi får mer spilletid. Vi trenger en målscorer og Akinyemi er nok veldig sugen på å vise seg fram etter et langt skadeavbrekk.

Dersom vi vinner denne kampen, klatrer vi opp på kvalikplass - og har kontakt med flere av lagene over oss. Med uavgjort eller tap, tror jeg fort at kvalik er det beste vi kan håpe på denne sesongen - selv om det er 18 kamper og 54 poeng igjen å spille om etter denne kampen.

Start har så langt spilt jevnt mot de fleste, men har hatt problemer med å avgjøre kampene. Denne gangen håper jeg vi har både stenger, dommer og marginer med oss og at vi kan få minst 2-3 scoringer. Tenk hvor deilig det hadde smakt om vi kunne gå inn i de siste minuttene av kampen med en trygg ledelse. Vi har ledet flere ganger denne sesongen, men har ikke klart å holde det helt inn.

Jeg håper denne tendensen snur mot Mjøndalen - og at vi søndag kveld kan innkassere vår første 3-poenger.