Foran Brann-Start

Supporterblogger Frank om Brann og den spennende høsten som venter.

Da var det endelig klart for nye kamper med laget vi er så glade i. Det blir en thriller av en sesongavslutning og i tillegg har vi gode muligheter til å komme oss til en historisk cupfinale.

Men først er det Brann borte og det er vanskelig å vite hva som venter oss. Brann slet veldig mot slutten av vårsesongen. Dersom den formen fortsetter har vi gode sjanser til å få med oss poeng, men samtidig vet vi at Brann på sitt beste er blant de beste i landet. Det blir veldig vanskelig, men vi har absolutt muligheten til å få med oss poeng fra Bergen.. 


TABELLEN
2. Brann...16...10-5-1....23-11...35 poeng
15. Start...16...4-2-10....14-31...14 poeng

SPORTSKLUBBEN BRANN
Etter at Brann slo Rosenborg 2-1 på Lerkendal den 27. juni skaffet laget seg en luke ned til neste lag på hele 8 poeng. Mange trodde da at man hadde skaffet seg et solid grep om seriemesterskapet, men etter dette har laget slitt betydelig. Først ble det et stygt 1-4 tap mot LSK i cupen, før det ble et målløst oppgjør hjemme mot Vålerenga. Deretter ble det en 1-0 seier borte mot Odd, før lagets to siste kamper før pausen endte med et pinlig 0-4 tap hjemme for Molde og 2-2 borte mot Glimt. Man skulle tro at sommerpausen ville hjelpe, men i stedet ble det nytt tap (1-3) da man reiste til Haugesund (treningskamp) forrige helg. Det er ingen tvil om at ting skurrer i Brann-laget som var så imponerende gode det meste av vår-sesongen.

I tillegg til det har de nylig solgt Sivert Heltne Nilsen til Horsens i Danmark. Det er også en svekkelse.

Laget har ingen karantener og heller ingen spesielle skadeproblemer, så bortsett fra Heltne Nilsen så stiller de nok veldig sterkt lag mandag kveld.

Steffen Lie Skålevik - som vi kjenner godt - er toppscorer for Brann med 6 nettkjenninger så langt. Gilbert Koomson har 4 målgivende og leder den statistikken.

Den omvendte kampen i Kristiansand endte med 1-0 etter at Skålevik senket gamle lagkamerater med en scoring etter 75 minutter.

Lagene har spilt 32 kamper i Bergen og hjemmelaget har vunnet 17 av disse. 6 har endt med poengdeling mens Start har vunnet 9 av disse. Målforskjellen er 54-42.


BRANN'S 5 SISTE KAMPER
10 juni: Brann - Vålerenga 0-0 (serie)
25 juni: Odd - Brann 0-1 (serie)
1 juli: Brann - Molde 0-4 (serie)
8 juli: Bodø/Glimt - Brann 2-2 (serie)
29 juli: Haugesund - Brann 3-1 (treningskamp)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Brann har mange farlige spillere. Skålevik er nevnt, men de har også to veldig hurtige kantspillere i Koomson og Marengo. Spesielt Koomson er en spiller vi må passe på. Han er utrolig rask og god teknisk, og Elliot Kack får absolutt en viktig rolle i denne kampen. Det skal dog sies at Koomson ikke er veldig målfarlig. Han har ingen scoringer så langt, men har 4 målgivende og derfor delaktig i det offensive til Brann.

IK START

Damion Lowe er vel fremdeles i Jamaica og venter på fødsel, og derfor er det trolig Henrik Robstad og Simon Larsen som vil danne midtstopperparet i Bergen.
Floki er leid ut og dermed ikke aktuell resten av sesongen, og dermed blir det trolig Kevin Kabran som tar spissplassen. Esben Børufsen er ute med skade og det er litt usikkert hvem som tar den plassen. Hvis Herolind Shala er spilleklar er det trolig han som tar den plassen, men hvis ikke har vi både Tobias Christensen og Aron Sigurdarson som kan spille der. Det er alltid litt vanskelig å vite hvordan Rekdal vil sette opp laget i en slik kamp, men jeg tipper vi starter med disse i Bergen. (4-3-3)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Henrik Robstad
Simon Larsen
Elliot Kack

Afeez Aremu
Erlend Segberg
Aron Sigurdarson

Kasper Skaanes
Kevin Karan
Herolind Shala

I FARESONEN
Mange spillere har nå fått endel gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Ranheim. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Afeez Aremu
Ranheim: Spilte lørdag, og fikk ingen kort på spillere i faresonen.


NOEN TANKER TIL SLUTT
Vi fikk en skikkelig opptur da vi slo Stabæk 2-1 i siste kamp før ferien. Den var utrolig viktig og dermed går vi i gang med høst-sesongen med like mange poeng som Stabæk og LSK og kun 2 poeng bak Glimt. 
Vi har 14 kamper igjen av sesongen, og hele 8 av disse er på bortebane. Det betyr at vi må finne ut hvordan vi kan vinne utenfor Kristiansand. Hvis ikke blir det veldig vanskelig å holde seg..

Ellers så er det jo veldig spennende i disse dager i og med at overgangsvinduet er åpent, og vi har eiere som er villige og har muligheten til å forsterke laget. I dag kom den første kaninen opp av hatten da Herolind Shala ble klar for klubben. Dette er en spiller som har bevist at han tar nivået i Eliteserien og det blir spennende å se om han kan vise noe av det samme han viste sist han var i Odd.
Det er også ventet at det kommer minst en spiller i begynnelsen av neste uke - og siden Floki har blitt lånt ut er det mye som tyder på at det kommer en spiss. Det er spennende å være Start-supporter i disse dager.

Men først skal vi til Bergen og måle krefter mot et Brann-lag som imponerte voldsomt i store deler av vårsesongen, men som slet betydelig i de siste kampene før ferien - og det er absolutt ikke utenkelig at vi kan få med oss poeng fra Bergen. Samtidig så må vi erkjenne at Brann er store favoritter og at det er bonus om vi får med oss noe fra denne kampen.

I og med at vi ikke har spilt tellende kamper på en stund er det vanskelig å vite hva slags lag Rekdal setter opp i denne kampen. Jeg tror vi kommer til å stille med et lag med mye fart og at vi vil ligge dypt og satse på kontringer når vi får muligheten. Derfor tror jeg at en spiller som Skaanes blir valgt fremfor en spiller som Tobias Christensen. Brann har mye fart framover på banen, og derfor er det viktig at vi har spillere som kan komme fort tilbake og hjelpe til når vi mister ballen - og samtidig kan utgjøre en trussel når vi vinner ballen. Det blir spennende å se om Shala blir spilleklar og om han får sjansen fra start i denne kampen. Er nok mulig at han blir plassert på benken i og med at han ikke har trent med laget, men uansett en god spiller som vil bidra enten fra start eller om han kommer inn fra benken.

Uansett skal det bli godt å komme i gang igjen med norsk fotball. Vi har mye spenning i vente framover. Først er det kamp mot Brann i Bergen, deretter kommer det nok minst en ny spiller før vi spiller en meget viktig kamp mot Ranheim neste helg. Det blir helt sikkert en thriller helt til november og så får vi bare håpe at vi kan skaffe oss nok poeng til å beholde plassen i eliten. I tillegg har vi kvartfinale i cupen mot Bodø/Glimt i september som vil bli en bonus denne sesongen.

Det blir nok mye neglebiting i de neste månedene, men aller først skal vi til Bergen for å overraske!

GOD KAMP ALLE START-VENNER!
 

Frank Thomassen
Frank Thomassen

FRA OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Eliteserien: