Trener Wichne ekstremt godt fornøyd med å ha vunnet den taktiske duellen mot Kasper Skaanes.

FFO-barn fikk Start-spillerne som trenere

Onsdag ettermiddag var drøyt 150 barn tilknyttet fotballfritidsordninger i Kristiansand samlet til turnering på Sparebanken Sør Arena. Start-spillerne fikk prøve seg i trenerrollen.

Annonse:

- Å være trener er vanskeligere enn jeg trodde, sier Erlend Segberg og smiler. 

- Men det har vært veldig gøy, det er vel opp mot 200 barn her og jeg tror det har kost seg.

Start-kapteinen måtte se at laget han hadde treneransvar for tapte kampen mot Eirik Wichnes gutter. Wichne derimot var strålende fornøyd med både laget og egen innsats.

- Det har gått ekstremt bra! Det er en utrolig fin gjeng, og de er veldig gode, sier Wichne, som åpenlyst trivdes i rollen.

- Det er utrolig gøy, det er så mye energi og positiv fotballglede, sier han.

På spørsmål om Wichne er en god trener brøler barna fra Donns fotballfritidsordning  "jaaaaaaaa!". Samme svaret får vi når vi spør om de har lyst til å bli Start-spillere når de blir noen år eldre.

Segberg, Wichne, Sander Sjøkvist, Kasper Skaanes, Adnan Hadzic og Mikael Ugland tok på seg både trener- og dommerrollen under turneringen.

Artikkelen fortsetter under videoen. Du finner bilderserie nederst i saken.


Avslutning på sesongen

Det var Våg FFO (fotballfritidsordning) som tok initiativ til å samle barn fra de ulike FFO-tilbudene i byen til en avslutning på sesongen.

Barn i alderen syv til 10-11 år fra Våg, Donn, Vigør, Fløy og Vindbjarts fotballfritidsordninger var samlet. Randesund hadde dessverre ikke anledning til å komme denne gangen.

Alle klubbene driver fotballfritidsordningen Telenor Xtra (foruten Donn som har sitt eget tilbud, Donn Pluss). Det er et alternativ til skolefritidsordning (SFO) til barna etter skoletid, der hovedfokuset er på fysisk aktivitet, kosthold og leksehjelp. Telenor Xtra er et konsept fra Norges fotballforbund.

- Dette ble en helt super dag. Vi ønsket å få til en avslutning på sesongen, og å kunne samle barna fra de ulike klubbene på det som er vår alles felles arena, sier Elisabeth Tangen Vik, ansvarlig leder for Våg FK FFO.

- Dette er utrolig stas for barna, det er jo flere som nesten ikke har fått sove før denne dagen. Det er veldig flott at Start-spillerne er med, det gjør dette ekstra stas for barna, sier Tangen Vik, som håper dette kan bli en tradisjon på Sparebanken Sør Arena.

- Det hadde vært topp om dette kunne bli en årlig avslutning på FFO-sesongen, og noe ekstra å se frem til for barna, sier Tangen Vik.

Start har allerede signalisert at klubben mer enn gjerne gjør dette til en tradisjon, og både spillere og ledere i klubben gledet seg over å se så mange fotballglade barn på arenaen.

Kanskje får vi se noen av dem tilbake på Sparebanken Sør Arena, i Start-drakt, om 10-12 år?

Annonse fra Obos-ligaen: