- Fantastisk opphold så langt

Joey oppsummerer de første dagene i Marbella, snakker om Korona-forholdsreglene de tar, og ser frem mot dagens kamp mot Grorud.

- Det har vært helt strålende så langt. Det er fantastiske fasiliterer, flott vær, flott hotell og maten er bra. Det er bare opp til oss å gjøre det beste ut av det.

Slik oppsummerer hovedtrener Joey Hardarson de første fire dagene i Marbella. Mens hele verden er opptatt av Korona-viruset så er han og Start-laget mest fokusert på å få mest mulig ut av treningsleiren. Og noen koronapanikk merker de lite til foreløpig.

- Det er ganske stille og rolig. Vi i støtteapparatet følger med, men jeg tror ikke spillerne tenker så mye på det. Vi tar våre forholdsregler, vi er nøye på håndvask, og det ingen håndhilsing og klemming. Ellers følger vi rådene som blir gitt, sier Hardarson.

 

Mange bytter mot Grorud

I dag spilles første kamp i Marbella, mot Grorud. Det nyopprykkede OBOS-ligalaget, som trenes av kristiansanderen Eirik Kjønø, har imponert mange i oppkjøringen og kampen blir en mulighet for de fleste spillerne i stallen til å vise seg frem.

- Det blir ikke så mange som spiller mer enn 45 minutter i morgen. Vi kommer til å fordele spilletiden utover troppen, så det blir muligheter for mange å vise seg frem. Dette er nok den siste kampen i oppkjøringen der vi kommer til å bytte så mye. Det spisser seg mer til de siste kampene, sier Joey.

Han forteller at de har hatt fokus på å trene med intensitet og kvalitet i starten av oppholdet, og det ønsker han å fortsette med. 

- Vi har fokus på den fysiske biten, men gjennom fotballøvelser. Vi fortsetter å terpe på strukturen i laget, både offensivt og defensivt.

 

Eftevaag nærmer seg

Hardarson forteller at Johannes Eftevaag hadde sin første fulle treningsøkt med resten av laget på mandag, og unggutten nærmer seg dermed å kunne bidra i kamp. Grorud-kampen kommer nok litt for tidlig for lysluggen. Sander Sjøkvist fikk en liten smell på trening i helga og er også usikker til kampen. Ellers er hele troppen som er på plass i Spania kampklare.

Det er også prøvespiller Ikhsan bin Fandi Ahmad fra Raufoss.

- Blir fint å få se ham i kamp, vi får et bedre inntrykk av ham gjennom kamp enn trening. Han vil få bra med spilletid mot Grorud, sier Joey.

Kampen mot Grorud starter kl. 16.00 og kan ses på direktesport.no (abo).

Fædrelandsvennen er også på plass i Marbella og har dekning før og etter kampen. Vi oppdaterer live på Twitter og kommer med kamprapport og reaksjoner etter kampen.

 

Annonse fra Eliteserien: