- Fantastisk første uke i Start

Han hadde sin siste arbeidsdag i Jerv under en uke før 16.mai-kampen der Start vant 3-2 mot Grimstad-klubben. Møt vår nye administrative leder, Christopher MacConnacher.

Annonse:

- Jeg var egentlig ganske rolig før kampen, for jeg visste det kunne bli sånn. Da kampen ble blåst i gang var det selvfølgelig spesielt. Det å se at Jervsupporterne som jeg har hatt et godt forhold til i mange år. Men så kom konkurranseinstinktet og det gjorde at jeg selvfølgelig ønsket å vinne. Jeg kjente sterk glede av at vi vant. Ikke fordi det var mot Jerv, men fordi vi vant og det var viktige tre poeng for klubben, sier MacConnacher.

Han har lagt bak seg sin første uke i Start, etter at han tiltrådte i jobben som administrativ leder forrige mandag. Fredagen før hadde han siste arbeidsdag som daglig leder i Jerv.

Han ser tilbake på en veldig fin første uke i Start, med 16.mai-kampen mot gamleklubben og påfølgende 17.mai-feiring som naturlige høydepunkter.

- Jeg hadde en veldig fin dag på kampdagen. Jeg fikk hilse på alle de frivillige som gjør en fantastisk jobb for klubben, og jeg fikk se det yrende livet i Fanzone utenfor stadion, og mange barn som koste seg med FIFA-spilling i familieloungen før kamp. På kort tid fikk jeg se hvor mange vi omfavner. Vi hadde gatelaget vårt som spilte forkamp på banen, barn og unge som var i aksjon utenfor stadion, frivillige som brenner for klubben, bra med tilskuere på tribunen, og spillere som kjempet til siste slutt og scoret vinnermålet mot slutten. Det var en helt fantastisk dag!

MacConnacher, som har navnet sitt fra sin skotske far, ikledde seg Start-dressen i borgertoget dagen etter, og der fikk han ny sterk opplevelse.

- Borgertoget ga meg vanvittig med energi. Det var fantastisk gøy, og jeg gikk i toget med stolthet! Sammen med resten av byen deler vi samme interesse, og det er jo ganske unikt. Alle ønsker at Start skal vil vinne kamper, skape underholdning og gjøre sørlendinger stolte av laget sitt. Det er det vi jobber for, og det var herlig å se det engasjementet og den støtten folk viste oss i toget.

 

Lovende Våg-gutt

MacConnacher er født og oppvokst på Slettheia. Han viste seg tidlig som et stort fotballtalent og herjet for Vågs yngre lag med Bjørn Mayer som trener. Det ble aldri noen overgang til Start den gang, og i stedet tok han en ganske lang pause fra fotballen da han kom litt opp i tenårene.

Som 24-åring begynte han å satse igjen. Og han ble med på en fantastisk reise med Jerv. Først med opprykk til andredivisjon, så opprykk til OBOS-ligaen, og til slutt nesten opprykk til Eliteserien. Men som kjent var det Start som vant playoffkampene i 2015.

MacConnacher ser tilbake på innholdsrike og lærerike år som spiller i Grimstad-klubben.

- Når man som klubb og spiller oppnår målsettingene sine, så gjør man seg noen erfaringer om hva som lå til grunn, og hvorfor vi lykkes. Vi var en klubb der alle dro i samme retning, det var viktig. Så fikk vi noen tøffe år sportslig etterpå, og det reflekterte jeg også over. Da fikk vi også bekreftet hva som gjorde at vi lykkes i første omgang.

Hva tar du med deg fra tiden i Jerv som du tror kan være nyttig også i Start?

- Det vi klarte de årene i Jerv viser at alt er mulig. Ved å skape en kultur og et miljø der alle trekker i samme retning, så kan man oppnå fantastiske resultater. Det tror jeg gjelder i alle fotballklubber, selv om størrelsen og ambisjonsnivået varierer veldig fra klubb til klubb.

 

- En fantastisk folkebevegelse

I 2016 begynte MacConnacher også å bidra utenfor banen i Jerv, med markedsarbeid og andre administrative oppgaver.

- Som spiller i Jerv er man ikke heltidsspiller, så for å forsvare å gi meg mer lønn så fikk jeg en del andre oppgaver i klubben. Det gjorde også at jeg kunne forsvare overfor min familie at jeg fortsatte med fotballen, sier han.

Tenkte du allerede da at du ville fortsette å jobbe innenfor fotballen da karrieren var over?

- Fotball har alltid vært min interesse, så jeg har alltid hatt lyst til å drive med fotball. Fotball vekker følelser. Det er en fantastisk idrett. Det er en folkebevegelse som engasjerer enormt mange mennesker. Fotball er med på å bryte barrierer, den hjelper til med integrering av barn og voksne fra ulike kulturer, og så er det veldig sosialt. Så det er en interessant bransje å være i, sier han.

Han er tydelig på hva han mener han og de andre som er involvert i Start jobber for.

- Vi er her for å skape fotballglede i Kristiansand og på Sørlandet. Det er det jeg tenker vi jobber for hver dag.

Han husker godt kamper på gamle Kristiansand stadion i oppveksten. Som så mange andre er det spesielt 2005-sesongen som bringer frem sterke og gode minner hos MacConnacher.

- Jeg husker jeg også synes det var gøy å spille mot Start, det var moro å bryne seg på Sørlandets storklubb, selv da vi var små. Nå er det veldig gøy å kunne være en del av klubben.

 

- En fighter

Han beskriver seg selv som en fighter, en som jobber hardt og ikke gir seg før han har nådd målene sine.

- Samtidig er jeg veldig opptatt av å ha trivsel i hverdagen. Jeg liker å ha et team rundt meg, det er noe av det jeg ser veldig frem til her i Start. Jeg ønsker å være med å bygge noe sammen med andre, og å oppnå ting sammen med andre. Skal vi lykkes med våre mål så er alles bidrag viktig. Vi trenger hele byen i ryggen, sier han.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk av menneskene som jobber i klubben, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dem i ukene fremover.

Han har selv sittet på andre siden av bordet under en del samtaler mellom Start og Jerv de siste årene. Klubbene har gått fra å være bitre rivaler til å inngå en samarbeidsavtale som i første omgang har ført til at flere Start-spillere har gått til Jerv de siste årene. MacConnacher mener innsatsen Start har lagt ned for å bedre samarbeidet med de andre klubbene i Agder de siste årene er veldig bra.

- Det er spennende med alt som har skjedd i Start den siste tiden, men nedrykket preger naturligvis inntrykket mange har av klubben. Men det er mange andre ting som har skjedd de siste årene som er veldig positivt. Det å bygge gode relasjoner til breddeklubbene, og det arbeidet som når gjøres i utviklingsavdelingen, det er veldig viktig. Start tar et stort ansvar for å gi sørlendinger en mulighet til å kunne lykkes på det høyeste nivået som fotballspillere. Fotballen er i utvikling, så det som var godt nok da vi var små, det er ikke godt nok i dag. Men den jobben som er gjort med tanke på spillerutvikling de siste årene er veldig bra.

Nå gleder MacConnacher seg til mange flere kamper på Sparebanken Sør Arena i fremtiden.

- Og så ønsker jeg Georg og Kasper i esport-laget vårt lykke til sluttspillet i eSerien.

Annonse fra Obos-ligaen: