Endelig tilbake - nå venter hjemmekarantene

Etter noen lange dager med usikkerhet og mye venting ankom Start-laget endelig Kristiansand i natt.

Laget skulle i utgangspunktet ha vært på treningsleir i Marbella frem til torsdag, men etter at Corona-virus-situasjonen eskalerte kraftig over store deler av Europa før og gjennom helgen, så har det blitt jobbet intenst med å få laget hjem.

Spania har også igangsatt sterke tiltak i kampen mot spredningen av Corona-viruset de siste dagene, nå er det kun lov å forlate hjemmene sine for helt nødvendige ærender.

Dermed har det også vært et voldsomt trykk for å komme seg ut av landet for norske turister, og de fotballagene som fortsatt var i landet.

Søndag ettermiddag, etter flere utsettelser, kom de seg endelig avgårde med fly fra Spania. På grunn av de lange forsinkelsene rakk de ikke flyet videre fra Oslo til Kristiansand, så da ble det buss i stedet. Tidlig mandag morgen var de på plass i Kristiansand.

- Det har vært utfordrende ettersom situasjonen både i Norge, i Spania og i andre land forandrer seg fra dag til dag, og fra time til time. Nå er vi bare veldig glade for at alle er kommet trygt hjem igjen, sier Christopher Langeland.

- Samtidig har vi vært sikre på at det var greit for dem å oppholde seg i Marbella så lenge som de gjorde. Ingen spillere eller trenere har noen symptomer på sykdom, så vi håper ingen er smittet så langt.

Langeland forteller at det viktiste nå er å ta samfunnsansvar og gjøre det vi kan for å unngå spredning av smitte.

- Vi har hele tatt alle forholdsregler under oppholdet i Marbella og kommer til å fortsette med det. Det er det viktigste for alle nå. Nå heier vi på alle i helsevesenet og andre som gjør en fantastisk jobb i disse dager. 

 

Hjemmekarantene

Nå venter uansett to uker i hjemmekarantene for hele reisefølget, ettersom de kommer fra et land utenfor Norden. Det blir dermed ingen fellestrening fremover.

- Nå handler det først og fremst om å begrense Coronasmitten så godt som mulig, så får vi tenke på trening og sesongstarten etterpå. Men spillerne får treningsprogram som de kan følge mens de er hjemme. Vi har hatt god dialog med kommuneoverlege Dagfinn Haarr om hvordan vi kan gjøre dette fremover, sier Langeland.

Spillerne skal følge Folkehelseinstituttets retningslinjer for hjemmekarantene. Det betyr at de må unngå butikker og andre steder der de sannsynligvis vil møte på andre mennesker. Derfor har en rekke av de andre ansatte i klubben meldt seg til å hjelpe med innkjøp av mat og lignende for spillere og trenere de neste ukene.

- Vi må stå sammen og sørge for at vi kommer oss igjennom denne ekstreme situasjonen, sier Langeland og kommer samtidig med en oppfordring til alle våre følgere og supportere.

- Denne kampen må vi ta sammen, ved å holde avstand fra hverandre. Vi oppfordrer alle til å følge rådene fra myndighetene så godt dere kan. Jo, mindre vi ser hverandre de neste ukene, jo før kan vi komme tilbake til det vanlige liv, og da kan vi samles til fotballfest på Sparebanken Sør Arena igjen!

Seriestarten i Eliteserien skulle i utgangspunktet vært 4. april, men på grunn av Corona-viruset er den utsatt til tidligst i starten av mai.

Annonse fra Eliteserien: