- Endelig seriestart

Frank Thomassen om forventningene til seriestarten mot Aalesund.

Endelig er det klart for seriestart igjen. Selvfølgelig skulle vi så gjerne holdt plassen i Eliteserien, men nå er fjoråret glemt og vi har et eneste fokus - og det er å vinne så mange som mulig av de kommende 30 serie- og cupkamper at vi etter årets sesong kan feire både opprykk og cupgull. 
 
De siste dager har vært tunge for mange Start-supporere, men lørdag kl.1530 håper jeg så mange som mulig har tatt på seg Start-drakt, Start-skjerf og andre Start-effekter og tatt turen til Sparebanken Sør Arena. Akkurat der betyr det ingenting hva som har skjedd og skjer utenfor banen. Det eneste som betyr noe da er 3 poeng - og du verden hvor deilig det hadde smakt med 3 poeng mot opprykksrival Aalesund. Bli med og støtt laget som spiller nr. 12.
 
 
AALESUNDS FOTBALLKLUBB
Aalesunds FK tar turen til Kristiansand for å sparke i gang OBOS-ligaen 2019. Aalesund rykket ned foran 2018 sesongen og alle trodde at laget skulle komme seg rett opp igjen. Og det så lenge veldig bra ut, for etter 9 runder hadde laget 7 seire og 2 uavgjorte og så ut til å cruise mot et klart opprykk. Denne ledelsen hadde de til langt utover sesongen, men med 4 tap og 1 uavgjort på lagets 10 siste kamper gikk både Mjøndalen og Viking forbi og tangotrøyene måtte nøye seg med kvalik. Her skulle det til slutt avgjøres i en dobbeltkamp mot Stabæk. 
Stabæk vant første kamp 1-0 på hjemmebane. I Aalesund tok hjemmelaget ledelsen og hadde store sjanser til å doble ledelsen, men klarte ikke å få inn den avgjørende scoringen. I stedet scoret Pape Habib Gueye selvmål for hjemmelaget i det 71 minutt - og uten flere scoringer var det Stabæk som kunne juble for fornyet plass i eliteserien.

Når det gjelder spilleroverganger, så har Aalesund sikret seg disse spillerne foran denne sesongen:
Niklas Castro (Kongsvinger)
Peter Orry Larsen (Brann)
Tega George (Kjelsås)
Kristoffer Hay (Vålerenga)
Davíd Kristján Ólafsson (Breidablik, Island)
Enock Mawete Mwimba (FC Midtjylland, Danmark)

Mens følgende spillere har forsvunnet fra klubben:
Adam Örn Arnarson (Gornik Zabrze, Polen)
Jens Petter Hauge (tilbake til Bodø/Glimt etter lån)
Nikola Tkalkic (tilbake til Sarpsborg 08 etter lån)
Valmir Berisha (FK Velež Mostar, Bosnia)

Foran 2019 sesongen er Aalesund definitivt en av opprykksfavorittene og det er ingen overraskelse om de oransje igjen spiller eliteseriefotball i 2020. La oss håpe at det blir med Start - og ikke på bekostning av Start.


AALESUND'S 5 SISTE KAMPER
21 februar: Bodø/Glimt - Aalesund 3-0 (treningskamp)
1 mars: Aalesund - Sogndal 0-0 (treningskamp)
9 mars: Aalesund - Viking 2-2 (treningskamp)
17 mars: Aalesund - Hødd 2-1 (treningskamp)
24 mars: Kristiansund - Aalesund 1-0 (treningskamp)
IK START
Hos Start så soner Damion Lowe karantene mens Espen Børufsen og Jesper Daland er skadet. Joackim Jørgensen trente ikke fredag pga en liten skade men han er ventet spilleklar. Kevin Kabran ryktes på vei til svensk fotball og spiller nok ikke i denne kampen. 

Trolig starter disse mot Aalesund: (3-4-3)

Jonas Deumeland

Espen Hammer Berger
Joachim Jørgensen 
Henrik Robstad

Eirik Wichne
Afeez Aremu
Erlend Segberg
Adnan Hadzic

Tobias Christensen
Adele Akinyemi
Aron SigurdarsonNOEN TANKER TIL SLUTT
Da var ventetiden over og relativt ubetydelige treningskamper skal byttes ut med kjempeviktige seriekamper der hvert eneste poeng blir viktig i kampen om å skaffe seg en av opprykksplassene. For det er ingen tvil.. Kun opprykk denne sesongen er godt nok. Vi har ligaens største budsjett. Vi har ligaens største og beste administrasjon. Vi har ligaens beste tropp. Og vi har trolig mest ressurser av samtlige lag til å eventuelt måtte hente forsterkninger i sommer - om det er nødvendig.

Vi har variert veldig i vinter og levert elendige perioder (som 1.omgang mot Glimt) og gode perioder (som i 2.omgang mot Glimt og i lange perioder mot Godset). Men det viktigste er at vi har hatt en god kurve og leverte bedre og bedre utover vinteren. 

I tillegg fikk vi for et par dager siden en gledelig nyhet om at Martin Ramsland var klar for klubben fra og med 1.august. 
Alt så bra ut - og alle gledet seg til seriestart - helt til nyheten om at man hadde tatt ut en personalsak mot Kjetil Rekdal - og at vår trener ble fritatt for arbeidsplikt. Jeg tror det var langt flere enn meg som kikket på kalenderen og håpte den viste 1.april og at man kunne humre litt for seg selv... Men dette var 28 mars - og fakta var at denne beskjeden kom kun 2 dager før den viktige 6-poengskampen mot opprykksrival Aalesund. I stedet for at vi alle skulle fyre hverandre opp og Fevennen skulle få skrive oppmuntrende og positive artikler som skulle få folk til å gå mann av huse til lørdagens kamp, så ble både medier og sosial medium fulle av folk i sinne og sjokk over det som hadde skjedd. Jeg skal ikke bruke mer tid på denne saken, men det er definitivt uheldig for både Rekdal, Start som klubb og alle som heier på klubben det som nå har skjedd.

Jeg skal ikke bruke mer tid på dette nå,  men i stedet bør vi glede oss over at sesongen sparkes i gang om kun få timer. Nedrykket var en kjempestor skuffelse - og vinteren har virket mye lengre enn normalt - men nå er vi klare - og vi er motiverte. Når klokka slår 15.30 i ettermiddag er det en eneste ting som betyr noe - og det er at de 11 som er kledd i gult og svart scorer flere mål enn de som står på motsatt banehalvdel. 

Da betyr det ingenting om treneren til Start heter Kjetil Rekdal, Joey Hardarson eller Ole Gunnar Solskjær. Det som da er viktig er at vi får se et hjemmelag som virkelig vil gjøre oppholdet i OBOS-ligaen kortest mulig og som er villige til å blø for drakta. Hvis samtlige spillere i gult har denne innstillingen så vinner vi denne kampen. Jeg mener vi har bedre lag enn Aalesund - og vi har hjemmebanefordel.

Det er lett å vende klubben ryggen når man føler at klubbledelsen roter det til gang på gang, men for meg så er IDRETTSKLUBBEN START så utrolig mye viktigere enn noen trener og spiller noengang vil bli. Trenere, spillere og ledere kommer og går. Slik har det vært siden 1905 da klubben ble stiftet. Men klubben er den samme og hjertet mitt banker minst like hardt for klubben nå som det har gjort siden jeg begynte å følge med i slutten av 70-tallet. Faktisk så er det nå - når klubben møter motgang - at jeg bryr meg enda mer om enn tidligere. En ting er sikkert. At man sitter hjemme og klager og sutrer på sosiale medier hjelper absolutt ingen.

Den eneste måten vi kan hjelpe denne klubben på, er å stille opp på kampene og heie alt det vi orker. 

Hvis vi supportere, sponsorer, ledere og spillere drar i samme retning - og gir alt det vi orker både på og utenfor banen - så vil dette oppholdet i OBOS-ligaen bli kortest mulig.

Lykke til med 2019-sesongen alle Start-venner. La oss starte sesongen med en fortjent hjemmeseier mot Aalesund.

HEIA START!
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Eliteserien: