- Det blir en thriller

Supporterblogger Frank Thomassen ser frem til den første av to avgjørende oppgjør mot LSK.

FORAN START - LILLESTRØM
Etter en historisk lang sesong skal 180 minutter med fotball avgjøre om Start spiller i eliteserien eller i OBOS-ligaen i 2020. Med Tom Nordlie på motsatt trenerbenk er det bare å komme seg til Sparebanken Sør Arena for dette blir en thriller. Start trenger all den hjelp de kan få i disse to kampene, så kom på kamp og gi ditt beste for at drømmen om opprykk kan realiseres.


LILLESTRØM SPORTSKLUBB
Lillestrøm Sportsklubb ble stiftet i 1917 og har tatt 5 seriegull og 6 cupgull. Mest kjent er nok klubben for at de har spilt lengst i toppdivisjonen i Norge. De rykket opp i 1975 og har spilt i det gjeveste selskap siden da. De senere år har klubben kjempet for å unngå nedrykk, og har endt på 12 plass både i 2016, 2017 og 2018.
Nå er klubben en dobbeltkamp unna et historisk nedrykk.

LSK har hatt en veldig svak sesong, og spesielt i høst har de virkelig slitt. Sist de vant en kamp var 25. august da de slo Haugesund 2-0 borte. Etter det har de 11 kamper på rad uten seier. 5 uavgjorte og 6 tap er fasiten i kampene som har blitt spilt siden 25 august. I tillegg til dette ble laget slått ut av Strømmen av årets NM.

Trener Jørgen Lennartson ble mandag sparket, og det var ingen overraskelse at Tom Nordlie ble hentet inn. Nordlie er kun ansatt for disse 2 kampene, men leverer nok en god jobbsøknad for videre engasjement om han klarer den oppgaven.

Toppscorer i årets sesong for Kanarifuglene er Thomas Lehne Olsen med 8 nettkjenninger. Nestemann er Arnor Smarason med 4 scoringer. Smarason og Daniel Pedersen har også flest målgivende (4 hver).

LSK mobiliserer veldig til disse kampene mot Start og har gratis inngang for alle hjemmesupportere til onsdag i tillegg til å sette opp 4 gratisbusser til kampen i Kr.sand.


LILLESTRØM's 5 SISTE
26 oktober: Lillestrøm - Vålerenga 0-0 (serie)
3 november: Viking - Lillestrøm 3-0 (serie)
10 november: Lillestrøm - Stabæk 1-3 (serie)
24 november: Ranheim - Lillestrøm 2-1 (serie)
1 desember: Lillestrøm - Sarpsborg 0-0 (serie)IK START
Hos Start er det mye som tyder på at vi starter med samme mannskap som man startet med mot KFUM. Det eneste som kanskje er mulig er at Kevin Kabran kommer inn for Eman Markovic, men jeg håper vi starter som sist (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Erlend Segberg
Afeez Aremu

Kasper Skaanes
Eman Markovic
Aron Sigurdarson

Martin RamslandNOEN TANKER TIL SLUTT
Steike for et drama dette kan bli. 


Start har muligheten til å sende Lillestrøm ned etter at de har spilt i toppfotballen siden 1975. I tillegg til det har LSK hentet inn Tom Nordlie til å lede laget i disse to kampene. Om ikke denne kampen var høyinteressant tidligere, så er den jaggu det nå.
De fleste vet at Tom Nordlie har siklet på jobben som Start-trener i lang tid - og han har flere ganger sagt at han har noe uoppgjort i Kristiansand. Han sier han likte byen og man skulle tro at han har følelser for Start, men likevel tok han på eget initiativ kontakt med KFUM for å hjelpe dem foran kvalik-kampen forrige helg, og han tok også kontakt med Jørgen Lennartson for å tilby hjelp til å vinne kvalik-kampene mot Start. Nå ble Lennartson sparket og dermed kan Nordlie bli den store helten på romerrike - eller så kan han oppleve at han leder to klubber til nedrykk på under en måned. Det er absolutt mye på spill for Nordlie.
Nordlie vet kanskje mye om Start, men Joey og Start vet også mye om hvordan Tom Nordlie liker å spille og jeg regner med at man er godt forberedt til kampen. Det er også interessant at Nordlie i fjor ledet Skeid til opprykk - 7 poeng foran KFUM, men denne sesongen tok KFUM 26 poeng mer enn Skeid. Dermed kan dette virkelig bli et antiklimaks av en sesong.

Den første kampen skal spilles i Kristiansand lørdag kveld - og der skal mye av grunnlaget legges for Start. For det første må man unngå baklengsmål. Siden kvaliken skal spilles over to kamper, så kan bortemål bli helt avgjørende til slutt. I tillegg skal returkampen spilles på gressbane - som nok ikke er i god forfatning den 11. desember. Dette er et underlag som nok vil favorisere hjemmelaget, og dermed er det ekstra viktig at vi får et godt resultat med oss fra Sparebanken Sør Arena. 

Lillestrøm er et eliteserielag og er nok knepne favoritter, men de er i elendig form og har ikke vunnet på sine 11 siste kamper. Joda, Tom Nordlie er en god motivator og kan nok løfte spillerne noe, men samtidig så er det ikke et lag med mye selvtillit som kommer til Kr.sand. 

For Starts del må man bare glemme Tom Nordlie og at det kommer mange bortesupportere. Man må her kun fokusere på at man har skjebnen i egne hender. Start bestemmer selv om man vil spille eliteseriefotball eller OBOS-fotball neste sesong. Man trenger ikke å tenke på noen andre kamper og man kan gå inn til denne kampen som underdogs for første gang på lang tid. 

Det blir en krig - og Lillestrøm er normalt gode på krig, og derfor må hver eneste Start-spiller brette opp ermene og virkelig blø for drakta når dommeren blåser i gang kampen. Vi har mange gode spillere og vi er absolutt gode nok til å vinne mot LSK. Men da må vi tørre. Vi må ikke bli engstelige og redde - og bli liggende bak på banen. Da taper vi..
Nei, i stedet må vi gå rett i strupen på LSK - og så må vi sette sjansene. Vi må se dette som en kjempesjanse til å få lov til å spille med de beste i 2020. Vi er 180 minutter unna eliteseriespill - og jeg tipper Lillestrøm og Kanarifansen er minst like nervøse som det Starts spillere og supportere er...

Til slutt: Jeg håper virkelig at alle som er glade i Start prioriterer å se denne kampen fra tribunen - og ikke fra godstolen. Det er ingenting som er mer morro enn kamper som virkelig betyr noe. Lørdagens kamp kan sende oss et langt steg mot eliteseriespill. Det blir flomlys. Det blir stor stemning fra bortesupporterne og det vil ligge en enorm nerve rundt kampen. Dette er definitivt årets viktigste hjemmekamp - og en kamp DU må komme på - om du er glad i Start. Har du et ønske om at Start neste år skal spille mot Rosenborg, Viking og Vålerenga - så ta på deg oppgaven med å bidra fra tribunen. Dette kan fort bli to veldig tette og jevne kamper - og publikum kan absolutt bli med å påvirke et utfall både i Kristiansand og på Lillestrøm...

Dette er sesongens siste hjemmekamp. La oss avslutte med årsbeste på hjemmebane både på banen og på tribunen. Får vi til det, så kan det bli skapt historie. Tenk å deilig å sende LSK ned etter 44 år i toppdivisjonen - og ikke minst å sørge for at Tom Nordlie rykker ned med sitt andre lag på en måned...

Dra på kamp alle Start-venner - og hjelp gutta til eliteseriespill i 2020!

 

FROM OVER THERE,

Annonse fra Eliteserien: