Denne kampen vinnes ikke på seks minutter

Drøye tre måneder etter at vi klarte det «umulige» på Åråsen står klubben overfor en ny stor utfordring. Denne gangen er det alle andre steder enn på fotballbanen kampen utspiller seg.

Foto: NTB scanpix

 

Spredningen av korona-viruset har snudd hele verden på hodet. Alle blir rammet, om enn på ulike måter.

Vi skulle spilt treningskamp mot Viking til helga, og seriestarten skulle vært kun drøye to uker unna. Nå er det usikkert når seriespillet kommer i gang, selv om alle i norsk fotball er tydelige på at Eliteserien 2020 skal gjennomføres!

Corona-viruset og tiltakene som er nødvendig for å bekjempe viruset rammer store deler av næringslivet og de fleste bedrifter. Fotballklubber rammes også hardt. Hvor hardt vil tiden vise, men det er helt sikkert at det for mange blir en kamp for å overleve.

Derfor så klubben seg nødt til å sende permitteringsvarsel til hele administrasjonen og alle ansatte i utviklingsavdelingen i dag. Totalt 14 ansatte.

Sparebanken Sør Arena er stengt og det foregår ingen organisert trening før tidligst om to uker.

Det er ingen situasjon vi ønsker, men nå hadde vi ikke noe valg.

Nå handler det om Starts fremtid, en idrettsklubb som fyller 115 år i år!

De fleste klubber i Norge har en sårbar økonomi, og Start er ikke noe unntak. Derfor må vi ta grep før det er for sent.

Helt siden dommeren endelig blåste av kampen på Åråsen, og spillere, trenere og supportere kastet seg inn i en mølje av glede, tårer, klemmer, kyss og ville jubelbrøl, har vi gledet oss til seriestarten i Eliteserien.

Målet var å etablere oss i det gjeveste selskapet. Det er fortsatt målet, men 2020 vil først og fremst handle om å vinne kampen mot Corona-viruset, og om å overleve som klubb.

De siste ukene før seriestart er tiden da Start tradisjonelt sett selger mange sesongkort, vi sørlendinger venter jo som oftest til i siste liten.

Det er også budsjettert med vesentlige billettinntekter i både april og mai.

Vi vet også at mange av samarbeidspartnerne våre blir rammet av denne krisen, og mulighetene for å hente mer penger i sponsormarkedet blir tøff i tiden fremover.

Vi skal komme oss gjennom dette. Start har vært ute i hardt vær før.

Men dette er annerledes. Og vi klarer det ikke alene.

Men det kommer en dag da vi igjen kan stå skulder til skulder, klemme hverandre, gråte sammen og kjenne på samholdet du ikke finner noe annet sted enn på stadion.

— Start

Vi har de siste dagene sett supportere foreslå i sosiale medier at folk burde kjøpe sesongkortet sitt nå, i stedet for å vente til det er klart når sesongen starter. For å vise at de støtter klubben, og hjelpe med likviditetsutfordringene som kommer når budsjetterte inntekter plutselig forsvinner.

Andre har foreslått å kjøpe billetter til første hjemmekamp og gi dem til noen av de mange som jobber lange dager for å behandle corona-syke pasienter på Sørlandets sykehus. En kjempegod ide, som vi gjerne støtter opp om.

Slike initiativ varmer, inspirerer og gir oss håp om at vi kan komme styrket ut av dette.

Vi skal kjempe hardt videre, sammen med resten av samfunnet, for å komme tilbake til hverdagen. Når vi sitter på hver vår tue, og i hver vår stue, så øker lengselen etter fotballkamper på stadion for hver time som går.

Men det kommer en dag da vi igjen kan stå skulder til skulder, klemme hverandre, gråte sammen og kjenne på samholdet du ikke finner noe annet sted enn på stadion.

Sammen skal vi komme oss igjennom dette, og etterpå håper jeg så mange som mulig blir med å feire sammen med oss!

Dessverre vil det ta mer enn seks minutter å bekjempe Corona-viruset, og selv ikke Martin Ramsland er immun.

Vi oppfordrer alle til å være tålmodige, følge myndighetenes råd og gjøre det beste ut av situasjonen. Ta vare på de rundt deg, og strekk ut en hjelpende hånd til de som trenger det.

Nå er vi alle i samme båt, og vi skal vinne sammen!

 

Annonse fra Eliteserien: