Opdal

Den virkelige testen

Lørdag kl. 16 møtes Odd og Start på Skagerrak Arena i Skien.

Annonse:

Start-keeper Håkon Opdal omtaler kampen som "den virkelige testen".

- Vi har hatt en god "preseason" og opparbeidet oss selvtillit som vi skal ta med oss inn i seriespillet. Mot Odd får vi prøve oss mot et veldig godt lag og da får vi et svar på hvor vi står uken før seriestart, sier Håkon.

Sterke resultater

Start har 16-4 i målforskjell på seks kamper. En kamp har endt uavgjort - resten er seire.

- Det forteller at vi har gjort det bra. Vi begynte litt halvveis i de første kampene, siden har vi spilt oss opp og vunnet og dominert banespillet mot lag vi skal kjempe mot om poeng. Det er godt å ta med seg.

- Hva med keeperjobben i år?

- Den har vært enklere enn i fjor, men husk at vi hadde bra resultater da også før serien starten. I år har vi fått satt en backrekke og i midtforsvaret har vi fått Simon Larsen som en viktig spiller med masse erfaring på toppnivå i Vålerenga. Han sprer ro rundt seg og påvirker veldig positivt resten av laget.

Gode minner

Opdal ser frem til oppgjøret i Skien. Der har han spilt en av sine beste kamper noensinne. I Skien fikset han nærmest Start-seier på egenhånd med noen vanvittige redninger 16. mai i 2013.

- Jeg husker en som var sterkt tatt. Det var min første sesong i Start og det ble 1-0 til oss. Vi hadde en corner som det ble scoring på, men i resten av kampen spilte Odd på vår halvdel og dominerte fullstendig. Start hadde ikke et eneste angrep, slik jeg husker kampen.

- Så får vi se hvordan kampbildet blir denne gang?

- Ja, men det vi må legge vekt på, uansett utfall, er å se på prestasjonene som ligger bak. Vi må ikke bli for opptatt av resultatet. Jeg husker en førsesong i Brann hvor vi ble seriemestre, eller kanskje det var året vi tok sølv. Ikke en treningskamp ble vunnet, men i serien fikk vi det til, påpeker Håkon Opdal,

Annonse fra Obos-ligaen: