- Bør ta poeng mot Ranheim

Niklas Sandberg om overgangen fra OBOS-ligaen til Eliteserien, og hans ønskeposisjon på banen.

- Det er ikke en kamp vi MÅ vinne, fordi høstsesongen er akkurat begynt og det er jevnt på tabellen. Men mot Ranheim bør vi ta poeng og vi går for seier, sier Niklas Sandberg om søndagens kamp mot trønderne på Sparebanken Sør Arena klokken 18.

Den 23 år gamle rogalendingen ble hentet fra Ull/Kisa i vår og ble kastet rett inn på laget i bortekampen mot Lillestrøm, og spilte også mot Rosenborg i Trondheim. Så ble det en lang kamppause før han var inne på laget igjen, som venstre flankespiller mot Brann i Bergen mandag.

- De to første kampene mine kom i en dårlig periode for laget, og selv hadde jeg mye å ta tak i etter overgangen fra spill i OBOS-ligaen hvor jeg hadde en offensiv indreløper-rolle.

Da noterte han seg for 21 målpoeng (scoringer og assist) i ligaen, samt seks i cupen.

- Jeg liker meg best som høyre indreløper hvor jeg får bedre overblikk over banen og kan komme til mange avslutninger. I Start og i Eliteserien har jeg vært nødt til å ta tak i den defensive biten av spillet og lære meg denne. Det har tatt tid å komme inn i og jeg har vært nødt til å være tålmodig, innrømmer han.

- Venstre flanke er altså ikke din favoritt-posisjon?

- Nei, men jeg tar det jeg får og gjør mitt beste ut av det. Naturligvis er det bedre å være på laget enn å sitte her, sier han, og viser til innbytterbenken hvor denne praten finner sted.

Niklas forteller at han har etablert seg i leilighet i Kuholmen og trives veldig godt i Kristiansand etter å ha fått en fin mottakelse av lagkameratene. Dessuten har det vært en drømmesommer.

- Om han får en ny kamp mot Ranheim er ikke avgjort, sier Kjetil Rekdal som ennå ikke har bestemt laget.

Start-treneren tilføyer imidlertid at Niklas Sandberg gjorde en bra kamp mot Brann, så sjansen er der for tålmodige Niklas...

Annonse fra Eliteserien: