BLOGG: Før Start-Kristiansund

Etter uavgjort mot Godset og cupavansement mot Ham Kam har vi nå fått halvannen uke uten kamper. Jeg håper disse dagene har blitt brukt godt av Rekdal og gutta og at vi får se et heltent lag som går ut på Sparebanken Sør Arena søndag klokka 1800.

Annonse:

Vi er i en kritisk fase av sesongen og da må kamper som dette vinnes. Still opp på stadion og hjelp gutta til 3 utrolig deilige poeng.


TABELLEN
9. Kristiansund..13...5-4-4...19-16...19 poeng
15. Start..........13...2-2-9....10-28....8 poeng

KRISTIANSUND BALLKLUBB
Kristiansund Ballklubb ble stiftet i september 2003 da man slo sammen Clausenengen og Kristiansund FK. Laget startet i 3.divisjon og rykket opp til 2 divisjon i sin første sesong. Etter 7 sesonger i 2.divisjon rykket laget opp i 1.divisjon hvor man spilte 4 sesonger. I 2016 rykket klubben opp i eliteserien hvor laget imponerte stort med en sterk 7 plass i fjor.
Mye av suksessen må nok tilegnes trener Christian Michelsen som har hatt suksess helt siden han tok over i 2014.

Denne sesongen har laget også startet godt og ligger på en 9 plass etter 13 kamper - men med en betryggende luke ned til lagene som kjemper om å unngå nedrykk.

Laget hadde en svak periode i midten av mai, da de røk ut av cupen for Hødd i tillegg til to strake tap mot Haugesund og Ranheim, men har slått sterkt tilbake og har i sine tre siste kamper vunnet 4-0 hjemme mot Godset, 2-1 borte mot Odd og 1-0 hjemme mot Molde. Det er et lag med stor selvtillit som kommer til Kristiansand søndag kveld.

Toppscorer for Kristiansund er Daouda Bamba med 7 scoringer og 1 målgivende så langt. Han er dog ikke den med best snitt på altomfotball's spillerbørs. Den topper midtstopperDan Peter Ulvestad med et snitt på sterke 5.70.

Er ikke kjent med at Kristiansund har spesielle skadeproblemer, og de har heller ingen spillere med karantene til denne kampen.

Start har aldri tatt i mot Kristiansund til seriespill i Kristiansand.

KRISTIANSUND'S 5 SISTE KAMPER
13 mai: Haugesund - Kristiansund 3-2 (serie)
16 mai: Kristiansund - Ranheim 1-3 (serie)
21 mai: Kristiansund - Strømsgodset 4-0 (serie)
27 mai: Odd - Kristiansund 1-2 (serie)
9 juni: Kristiansund - Molde 1-0 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Her er det umulig å komme utenom Daouda Bamba. Spissen fra Elfenbenkysten har hatt en meget sterk sesongn er en stor grunn til at Kristiansund har gjort det så bra. I fjor scoret han 7 mål på 22 kamper, mens han allerede har det nå - etter 13 kamper. 23-åringen kan fort forsvinne fra Kristiansund hvis den gode formen fortsetter. Skal Start vinne denne kampen, må denne mannen stoppes.


IK START
Vi har ingen ute med karantene og de fleste er tilbake fra sine småskader og dermed har Kjetil Rekdal fått mange alternativer når han skal komponere laget. Det ble nevnt at akkurat nå er det bare Deumeland, Lowe, Børufsen og Kabran som virker sikre på laget. Det er få rapporter om antatt lagoppstilling og dermed er det vanskelig å forutsi hvem vi starter med i denne kampen. Jeg tipper disse starter, men regner med at det kommer noen overraskelser: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Damion Lowe
Henrik Robstad
Elliot Kack

Adnan Hadzic
Afeez Aremu

Kevin Kabran
Kasper Skaanes
Espen Børufsen

Floki Finnbogason

I FARESONEN
Mange spillere har nå fått endel gule kort, og dermed er det litt interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles borte mot Ranheim. Dermed må følgende spillere unngå kort i denne runden:
Start: Isaac Twum, Afeez Aremu, Damion Lowe
Ranheim: Kristoffer Løkberg, Michael Karlsen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Kjetil Rekdal har nå to kamper som Start-trener. I kampen mot Godset var vi heldige som ikke tapte, men samtidig er det et godt tegn at vi fikk med oss poeng mot et godt Godset-lag. Mot Ham Kam startet vi med 10 spillere som hadde spilt mot Godset kun 3 dager tidligere, og det var helt klart et feilvalg av Rekdal. Vi var heldige i den kampen også - spesielt i 1.omgang der Ham Kam (og spesielt Abu) herjet - og det var flatterende at det var Start som ledet til pause.
Kampen gikk til ekstraomganger og etterhvert straffespark - der Start-gutta imponerte med skikkelig Rekdal-kvalitet på straffene sine - og dermed kan vi glede oss til kvartfinale hjemme mot Glimt i september.

Etter cupkampen har Rekdal og spillerne hatt 11 dager uten kamp og jeg regner med at man har brukt den tiden godt, for spillemessig har vi slitt i våre to siste.

Annonse fra Eliteserien: