Banens beste gir 10.000 til moderklubben

Han ble matchvinner langt på overtid og etter kampen ble han kåret til kampens spiller av TVNorges kommentatorer.

Norsk Tipping gir 10.000 kroner til banens beste i TVNorges hovedkamper, som spilleren kan gi til en valgfri breddeklubb i Norge.

- Det er et enkelt valg, det blir FK Mandalskameratene (MK). Jeg håper de fleste Kristiansandere har lagt rivaleriet bak seg, det er en god del år siden - men det er en selvfølge at MK får denne. Det er de som har utviklet meg fra jeg var ung, så det er enkelt valg, sier Eirik Schulze etter å ha blitt kåret til matchvinner.

Hva kan du si om MK sin klubb og betydningen de har hatt for deg?

- De har hatt alt å si, det er hjemplassen min og moderklubben. De har fostret meg opp. Det er mange gode spillere som har spilt i MK og kommet seg til et høyere nivå, og noen av dem er lagkamerater nå. De var i første divisjon de også, og jeg håper de kan klatre oppover igjen snart, sier Eirik Schulze. 

I Mandal ble nyheten naturlig nok motttatt med stor glede.

- Glimrende, det er veldig gøy at han leverer så bra i Eliteserien. Moro at han gir tilbake til MK der han fikk mye av sin utvikling, sier administrativ leder i MK, Inge Nilsen.

Hva betyr dette for MK? 

- Det viser at det går an å komme noen vei ved å spille fotball i MK. Du kan være der frem til seniorlaget for så å ta steget videre når du blir god nok. Sammen med de andre spillerne fra MK som spiller i Start er Eirik et bevis på at det kan gå. Dette er veldig fint å se for de unge spillerne i MK og Eirik er en god referanse for at det nytter å stå på, sier Nilsen. 

De andre Start-spillerne som har en fortid i MK er Martin Ramsland, Eirik Wichne og Amund Wichne. 

Se hele intervjuet med Eirik Schulze under: 


Annonse fra Eliteserien: