Aase flytter østover

Daniel Aase har skrevet under en avtale med Jerv.

Aase hadde et halvt år igjen av kontrakten, men Start har valgt å slippe ham til våre gode naboer i øst nå i sommer. Overgangen blir fullført når overgangsvinduet åpner 19. juli.

- Daniel er en ekte Start-gutt, og han har vært en positiv bidragsyter både på og utenfor banen de siste tre årene. Han er en spiller som begeistrer publikum, men denne sesongen har han ikke vært like sentral. Skaden i oppkjøringen var uheldig for ham, og han har hatt tøff konkurranse om en plass på laget, og i troppen. Vi tror det er best for alle parter at han nå får fortsette karrieren i Jerv, der han trolig vil få en sentral rolle i laget, sier sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen.

Karlsen understreker at samarbeidsavtalen mellom klubbene er en viktig årsak til overgangen.

- Vi har et godt samarbeid med Jerv, så da situasjonen ble som den ble med Daniel er det fint at han kan fortsette sin fotballkarriere i Grimstad. Forhåpentligvis kan han bli en viktig bidragsyter for dem, sier Karlsen.

- Takknemlig og stolt

Aase vokste opp i Start, men måtte til Vindbjart før karrieren virkelig skjøt fart. Etter noen år i Vennesla, der han blant annet imponerte i flere møter med Start, ble han hentet tilbake til Sparebanken Sør Arena sommeren 2015. Først på lån, men etter gode prestasjoner høsten 2015, ble han belønnet med permanent kontrakt ut 2018-sesongen.

I løpet av hans år i Start har han notert seg for 49 kamper, hvorav 34 av dem fra start.

Den dribleglade 29-åringen skadet seg like før oppkjøringen til årets sesong, og han gikk glipp av flere måneder med trening.

Han står fortsatt uten spilletid for Start denne sesongen, men han har spilt flere kamper for Start 2 de siste månedene.

Aase ser tilbake på innholdsrike år i klubben han vokste opp i.

- Jeg er takknemlig og stolt over å ha vært i Start de siste tre årene. Det har vært både oppturer og nedturer, men en fantastisk stor opplevelse hver gang jeg har gått ut på Sparebanken Sør Arena, sier Aase.

- Jeg vil takke spillere, trenere, supportere og alle andre som er glade i klubben for måten jeg har blitt behandlet på. Nå er det Jerv som gjelder de neste 2,5 årene, men jeg vil selvfølgelig følge Start tett i tiden som kommer.

Samarbeid

Aase blir dermed den tredje Start-spilleren som har gått til Jerv det siste halvåret. Thomas Zernichow og Isac Lidberg (på lån til august) er også å finne i Jerv.

- Vi er veldig glade for det gode samarbeidet med Start, og det at vi nå får Daniel Aase til Jerv kommer som et resultat av dette. Vi gleder oss til å se Daniel vise seg frem på Levermyr de neste årene, sier daglig leder i Jerv, Rune Jakobsen.

Christopher Langeland, arbeidende styrelder i Start En Drøm, synes det er positivt at Aase kan fortsette karrieren i Grimstad.

- Vår visjon er å inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og å realisere sine drømmer og visjoner. Derfor er det gledelig at Daniel Aase nå kan fortsette karrieren på Sørlandet og i Jerv. Han er en profil som forhåpentligvis kan inspirere og begeistre både store og små i Grimstad og Aust-Agder. Det at en Start-gutt som Daniel blir en del av Jerv styrker også det allerede gode samarbeidet mellom klubbene, sier Langeland.

Annonse fra Eliteserien: