- Bare å feste setebeltene

Frank Thomassen blogger før bortekampen mot Kristiansund.

FORAN KRISTIANSUND - START
Vi har spilt 20 av årets 30 seriekamper og dermed gjenstår 1/3 av sesongen. Det er 30 poeng å spille for og vi har alle muligheter til å unngå nedrykk, men da må vi begynne å vinne kamper igjen - og spesielt på bortebane hvor vi virkelig har slitt i lang tid. La oss håpe at Kjetil Rekdal har lagt en god plan og at gutta leverer årsbeste på bortebane. Vi trenger desperat en seier på bortebane og forhåpentligvis kommer den i Kristiansund.


TABELLEN
9. Kristiansund..20...7-6-7.....26-28...27 poeng
15. Start..........20...4-4-12...16-37...16 poeng

KRISTIANSUND
Kristiansund imponerte med en 7. plass i sin første sesong i Eliteserien, og mange mente at laget ville få problemer større problemer denne sesongen, men så langt har laget tatt jevnt og trutt med poeng. Laget har rimelig trygg avstand fra bunnstriden og må rote det skikkelig til om det ikke skal bli eliteseriespill også i 2019.

Kristiansund hadde et par svake kamper foran forrige runde og det kunne virke som om de hadde en formsvikt, men så imponerte de med en skikkelig sterk seier borte mot Sarpsborg 08 sist. Dermed er det ikke mye å si på selvtilliten til hjemmelaget foran kampen mot Start.

Lagets stjernespiller de siste par sesongene er definitivt Daouda Bamba, men han ble nylig solgt til Brann. Inn ble Flamur Kastrati hentet fra Sandefjord som var banens beste mot Sarpsborg 08. Han soner dog karantene i kampen mot Start - noe som er et stort tap for hjemmelaget. Inn kommer trolig svenske Simon Alexandersson - som da får sin debut fra start i Kristiansund-drakta.

Toppscorer for Kristiansund er Bendik Bye med 6 scoringer mens Stian Aasmundsen har flest målgivende (5).

Den omvendte kampen i Kristiansand endte med 2-0 til Start etter scoringer av Kabran og Bringaker i 2.omgang.

Kristiansund har aldri spilt eliteseriefotball mot Start på hjemmebane.


KRISTIANSUND'S 5 SISTE KAMPER
9 juli: Strømsgodset - Kristiansund 2-3 (serie)
5 august: Kristiansund - Odd 1-1 (serie)
12 august: Bodø/Glimt - Kristiansund 3-0 (serie)
19 august: Kristiansund - Rosenborg 0-2 (serie)
26 august: Sarpsborg - Kristiansund 1-2 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Her ville jeg sagt Flamur Kastrati, men siden han soner karantene må det bli Stian Aasmundsen. Midtbanespilleren som ble hentet fra Jönköping foran årets sesong har startet samtlige kamper for Kristiansund og har 4 scoringer og 5 målgivende så langt. Han har en god dødballfot og dette må Start passe på i denne kampen.

IK START
Start har ingen karantener til denne kampen, men får tilbake Afeez Aremu som sonet for 4 gule kort mot Odd. Tobias Christensen er også tilbake etter at han også måtte sone forrige helg, men må nok ta en plass på benken. Trolig fortsetter vi med samme system og mye tyder på at Aremu tar plassen til Twum og at Hammer-Berger tar plassen til Henrik Robstad. Da starter vi med disse i et 3-5-2 system:

Jonas Deumeland

Simon Larsen
Damion Lowe
Espen Hammer-Berger

Eirik Wichne
Herolind Shala
Erlend Segberg
Afeez Aremu
Elliot Käck

Adeleke Akinyemi
Kevin Kabran


I FARESONEN
Mange spillere har nå fått en del gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Lillestrøm. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Henrik Robstad, Elliot Käck
Lillestrøm: Marius Amundsen, Frode Kippe, Ifeanyi Mathew,

NOEN TANKER TIL SLUTT

Start har ikke vunnet borte på veldig lang tid, men dette er en kamp jeg mener vi har gode sjanser til å vinne. Kristiansund har mistet Bamba, og har Kastrati ute med karantene. Det er et stort tap for hjemmelaget og jeg tror ikke Kristiansund kommer til å skape allverdens i denne kampen. Da gjenstår det å se om vi klarer å skape nok til å få noen scoringer. Da må kvaliteten på spesielt innlegg heves betraktelig. Jeg synes personlig det er rart at våre dødballer tas av våre backer, da ingen av dem har spesielt god dødballfot. Det så vi spesielt mot Odd, og når vi ser at Kack og Wichne har totalt 3 målgivende denne sesongen så er det kanskje på tide å la noen andre ta dette ansvaret. Jeg vil tro at en spiller som Herolind Shala er et bedre valg. Dette er definitivt et område vi virkelig kan bli bedre på, og jeg håper Start har terpet på dette siden Odd-kampen.

Bunnstriden begynner virkelig å spisse seg til. Stabæk og Sandefjord spilte 3-3 i går og det var et greit resultat som betyr at Sandefjord fremdeles er 4 poeng bak oss, og at Stabæk er innen rekkevidde. Skulle vi vinne i Kristiansund så tetter vi luka og er a poeng med Henning Bergs gutter. I tillegg skal LSK i en vanskelig kamp mot Vålerenga i kveld, og der er det bare å håpe på seier til Vålerenga og mange gule og røde kort til LSK. Vår neste kamp er hjemme mot Lillestrøm - noe som garantert blir en 6-poengskamp som vil bety veldig mye for våre sjanser til å holde plassen. Derfor gjør det ingenting om LSK mangler flere sentrale spillere til den kampen.

Men først er det kamp mot Kristiansund og dette er absolutt en kamp vi kan vinne. Jeg tror alle er leie av å høre om vår lange rekke uten seier på bortebane, så det hadde smakt så utrolig godt om vi kunne bryte den rekka mot Kristiansund.

Vi har 10 kamper igjen av sesongen og det er bare å feste setebeltene for dette blir en thriller av en sesongavslutning. Trolig står det mellom Start, LSK og Stabæk der ett av lagene overlever, ett av lagene ender på kvalik og ett av lagene rykker ned.

La oss håpe vi får en veldig etterlengtet borteseier mot Kristiansund - og at vi kommer helt opp i ryggen på Stabæk.

GOD KAMP OG LYKKE TIL ALLE START-VENNER!

FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: