Før møtet med Brann

Frank Thomassen venter på årets første seier, men han har blitt sterkere i troen etter kampen mot Rosenborg sist.

Annonse:

FORAN BRANN - START 
Etter at vi leverte årsbeste mot Rosenborg - spesielt defensivt - så vil jeg tro at det er et lag med en liten porsjon selvtillit som løper ut på Brann stadion. Vi har levert gode kamper på denne stadion tidligere. La oss håpe at 19. juli er datoen der Start endelig får en seier.

TID: Søndag 19.juli kl.2030
STED: Brann Stadion

TABELLEN 
5. Brann.... 8...4-1-3..12-12..13 poeng
15. Start... 8....0-4-4...7-15...4 poeng


SK BRANN
Brann endte på 5 plass i fjorårets eliteserie med 40 poeng. Verdt å merke seg er det derimot at laget kun vant en av sine siste 10 kamper.

Ser vi på spillere ut og inn, så er nok Vito Wormgoor den spilleren de vil savne mest, mens både Daniel Pedersen og Robert Taylor er spennende tilvekster.

Her er spillerne Brann har mistet foran denne sesongen:
Vito Wormgoor (Columbus Crew)
Veton Berisha (Viking)
Jesper Löfgren (Mjällby, lån)
Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø)
Mikail Maden (Schalke 04)
Eirik Moldenes (Øygarden)
Erik Olaf Krohnstad (HamKam)
Emil Kalsaas (Åsane, lån)
Nicholas Marthiniussen (Notodden, lån)
Azar Karadas (lagt opp)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Ole Martin Kolskogen (Åsane)
Jon-Helge Tveita (Sarpsborg 08)
Daniel Pedersen (Lillestrøm)
Robert Taylor (Tromsø)
Ralf Fährmann (Schalke 04, lån)

Så langt har Brann variert ganske mye i prestasjonene. De har blant annet slått Haugesund og Sarpsborg 08 på bortebane, men har også blitt knust 0-5 av Glimt - også det på bortebane..

Toppscorer for Brann så langt er Gilbert Koomson med 5 nettkjenninger.

Til kampen mot Start må Brann trolig klare seg uten Bismar Acosta som sliter med en lårskade. Teniste måtte gå av ved pause mot Odd, og er også tvilsom til denne kampen. 


Her er laget Brann stilte med I forrige kamp mot Odd: (4-3-3): 

30 Ali Ahamada

2 Taijo Teniste 
4 Christian Eggen Rismark 
3 Vegard Forren 
21 Ruben Kristiansen

9 Petter Strand 
23 Daniel Pedersen (k) 
10 Amer Ordagic 

7 Gilbert Koomson 
11 Daouda Bamba 
16 Robert Taylor

Benken:

1 Håkon Opdal
5 Thomas Grøgaard
8 Fredrik Haugen
14 Erlend Hustad
17 Gilli Rólantsson
19 Jon-Helge Tveita
41 Mikal Berg Kvinge


BRANN'S 5 SISTE KAMPER
28 juni: Brann - Rosenborg 1-2 (serie)
2 juli: Sarpsborg 08 - Brann 0-1 (serie)
5 juli: Bodø/Glimt - Brann 5-0 (serie)
12 juli: Brann - Sandefjord 3-1 (serie)
15 juli: Odd - Brann 1-0 (serie)


IK START
Hos Start tror jeg ikke det blir mange endringer fra laget som startet mot Rosenborg. Aremu fikk vel en smell, men jeg håper han er klar igjen til denne kampen. Jeg tipper samme oppstilling som sist og da starter disse: (4-3-3)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen 

Eman Markovic
Afeez Aremu
Eirik Schulze

Kevin Kabran
Martin Ramsland
Mathias Bringaker


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Stabæk - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Ingen i faresonen

Stabæk
Andreas Hanche-Olsen

NOEN TANKER TIL SLUTT
Selv om det ikke ble seier mot Rosenborg heller, så var nok denne kampen årsbeste fra Start. Rosenborg har kvalitetsspillere i alle lagdeler og hadde også toppspillere på benken. De kom til Kristiansand med masse selvtillit etter at de hadde tatt 10 av 12 mulige poeng på sine 4 siste kamper. 
Men i Kristiansand så vi plutselig et Start-lag som tettet igjen bakover, og som kjempet godt over hele banen. Rosenborg hadde den største sjansen, mens Start ble snytt for et soleklart straffespark. I tillegg skulle Rosenborgs Islamovic blitt utvist etter at han hadde en stygg albue i bakhodet på en Start-spiller - selv om han hadde fått et gult kort tidligere. Det var tydelig at dommer Hagenes hadde problemer med å dømme mot Rosenborg i de avgjørenede situasjonene. 

Det som var mest gledelig var at vi var så gode defensivt. Rosenborg hadde kun 1 stor sjanse, og det er imponerende. Det var heller ikke overraskende at Jesper Daland fikk bestemannsprisen. 

Start har ennå til gode å vinne en kamp denne sesongen, men spiller vi som mot Rosenborg, så vil poengene garantert komme. Men da må vi levere defensivt som vi gjorde sist - og så må vi skape flere sjanser. Heldigvis har vi flere strenger å spille på offensivt nå, i og med at flere spillere er tilbake fra skade.

Brann stadion er en vanskelig bane, men det er langtfra umulig å vinne der. Brann har variert endel så langt i sesongen og har de ikke helt dagen, så kan Start absolutt få med seg et godt resultat hjem til Kristiansand.

Nå begynner lagene over oss på tabellen å vinne kamper og dermed kan det fort bli en luke opp til trygg grunn, om vi ikke begynner å vinne noen kamper nå. 

Jeg håper Joey og co tar med seg mye av det positive fra kampen mot Rosenborg, og at vi kan få sesongens første seier i Bergen. Da må vi holde fokuset oppe i 2 x 45 minutter og ikke gi noe gratis. Det eneste som gjelder er 100 % innsats - og at vi tør å angripe når vi får sjansen. Brann er ikke like gode som de var for noen år siden. De har mistet Wormgoor og med Acosta ute med skade, så er Brann svekket i det bakre leddet. Det burde vi kunne utnytte.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med kampen og så får vi håpe at vi kan vise resten av fotball-Norge at vi tar nye steg og at vi er kapable til å vinne kamper.

Lykke til og Heia Start!
 
 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: