– En lettelse og en glede

Start gjorde jobben mot KFUM da de vant 1-0 på Sør Arena. Spillerne var naturligvis i perlehumør etter at seieren ble dratt i land. Foto: NTB scanpix

 – Det er en lettelse og en glede. Jeg var sliten på slutten der, og når dommeren blåser av er det krampe i begge leggene, sier Starts kaptein Erlend Segberg etter kampslutt.

Han ledet lagkameratene sine til seier i det som ble en tett og jevn kamp. Start gikk ut i hundre, og tok ledelsen ved Damion Lowe etter drøye halvtimen. I andre omgang tok “Kåffa” mer kontroll over banespillet.

– Planen gikk som vi ville. I første omgang får vi mange brudd på dem, selv om jeg skulle ønske vi var litt flinkere til å ta vare på ballen i perioder. Det var egentlig gjennomgående i hele kampen. I andre omgang får vi ikke helt tak på dem i presset, og blir løpende litt imellom. Vi står det greit, og drar det i land. Det føles veldig bra, smiler Segberg.

start kfum foto ntb scanpix 8
Jubel i Start garderoben etter kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Flere som tar ansvar

Selv om KFUM kom mer og mer med i andre omgang, er lysluggen fornøyd med hvordan spillerne sto imot.

–  Det er flere som tar ansvar utpå her. Damion, Joackim, Jonas... Vi er et lag. Det er mange ulike typer, men også mange ledertyper i dette laget her. Vi er sammen om dette, og står bra mot det som kommer i andre omgang. Vi har masse rutine, masse power og masse ferdigheter bak der som rydder veldig bra unna, sier han.

Starts spydspiss Martin Ramsland var også meget fornøyd etter kampen. Han er stolt av måten laget opptrer på.

– Vi gjennomfører en voksen kamp. Vi følger kampplanen sånn tålig, og fighter inn avansementet, sier Ramsland, som la ned et solid stykke innsats på topp:

– Det er en del av jobben min. Man må bidra med andre ting enn mål. I dag scorer jeg ikke, men bidrar gjennom jobben jeg legger ned. Det er viktig mot et såpass godt lag som Kåffa. Vi klarer ikke å presse dem høyt hele kampen, de er et bra lag. Det er deilig når vi klarer å ri inn den tidlige ledelsen, sier Ramsland.

Henrik Robstad er enig.

– Det er dette vi har jobbet for nå i tre uker. Vi har analysert og gjort oss klare til kampen. Da er det utrolig deilig å dra det hjem, sier Robstad.

– Blir gøy uansett hvem vi møter

Om én uke går første kamp mot Eliteserielaget av stabelen på Sparebanken Sør Arena. Hvem det blir, avgjøres i kveld.

– Det er litt hipp som happ for min del. Vi har troa på å slå alle lagene det kan bli, sier Ramsland, som så innspurten av Eliteserien sammen med resten av laget på Haandverkeren i byen

Kaptein Segberg gleder seg til nye kvalikkamper, og den første spilles førstkommende lørdag kl. 18.00 på Sparebanken Sør Arena.

– Det kommer til å bli utrolig gøy uansett hvem vi møter. Jeg tror vi har kjempegode muligheter, forteller Segberg.

Annonse fra Eliteserien: