8AF1BBA7-959F-441C-ABAD-5B6FAFF49050

Tung start på sesongen borte mot Bryne

Til tross for at vi skapte store sjanser i kampen endte det til slutt med tap på Jæren.

IK Start tok turen til Bryne i sesongens første ligakamp, mandag klokken 17:00, i OBOS-ligaens runde #1.

Kampens første sjanse gikk vår vei etter et frispark fra Sander Sjøkvist ble headet i beina på vår debutant Marijan Cosic. Cosic testet skuddfoten med et forsøk som gikk like utenfor. Marijan var frempå igjen når det var spilt 17 minutter. Kanten kom alene med keeper som var våken og kom seg tidlig ut og fikk reddet avslutningen.

Marijan Cosic var nærme å sende Start i ledelsen i første omgang.

Kampens første mål gikk til Bryne da Jasper Torkildsen var uheldig og traff Duarte Moreira med en klarering som spratt i mål. Bryne trykket på etter målet, Christian Landu Landu fikk avsluttet fra fem meter men Sivert Sira Hansen fikk reddet med en enorm takling. Bryne økte så sin ledelse etter 24 minutter gjennom Andreas Dybevik.

Etter målene til Bryne svinget kampen og lagene byttet på å holde ball. Vi fikk etter hvert etablert oss på Brynes banehalvdel og kom nærme da Sander Sjøkvist svingte en lang ball inn i Brynes felt. Eirik Schulze fikk stusset ballen mot mål, men Brynes forsvar reddet på strek.

Vi gikk til pause på stillingen 2-0 til Bryne etter en omgang hvor vi hadde mest ball og skapt en del gode sjanser.

Første sjanse i 2. omgang gikk vår vei. Tom Strannegård fant Eirik Schulze i boks, men vår kaptein fikk ikke nok kraft i headingen på mål. Like før timen var spilt testet Sivert Sira Hansen skuddfoten fra distanse. Det var et godt forsøk av vår stopper, men Brynes sisteskanse fikk reddet skuddet. Når timen var spilt steg Alagie Sanyang til værs på bakre stolpe og var veldig nærme redusering, men fikk ikke styrt ballen på mål. Etter 65 minutter var vi nok en gang nærme redusering da vår midtbanespiller Kaya Makosso fyrte av fra 20 meter. Skuddet hadde god retning, men endte like utenfor.

Bryne la seg dypt og forsvarte seg utover i omgangen. Etter 77 minutter var de derimot på tur frem i banen og tvang Jasper Torkildsen til en praktfull redning. Etter sjansen tok vi over spillet igjen og tvang Bryne langt ned på egen halvdel. De rødkledde fikk allikevel kontret inn 3-0 da målskårer Duarte Moreira satt sitt andre for dagen. Reduseringen kom til slutt da Alagie Sanyang satt 3-1 på overtid.

Kampen endte til slutt 3-1 til tross for at vi skapte flere gode sjanser.

Alagie Sanyang satt vår redusering i kampen på overtid.

Utilgjengelige spillere:

Kalle Wallius, Altin Ujkani, Adrian Nilsen, Mathias Grundetjern.

Slik så vi kampen:

1’ Vi er i gang med årets første kamp i OBOS-ligaen på Bryne stadion. Kom igjen gutter!

5’ Vi noterer oss for kampens første sjanse. Sander Sjøkvist slår et frispark inn i boksen som blir headet ut av Brynes forsvar. Vår debutant Marijan Cosic forsøker seg på returen men setter den utenfor mål

17’ Stor sjanse da Marijan Cosic kommer alene med keeper! Det er kun en god redning som forhindrer at vi tar ledelsen.

20’ Bryne tar ledelsen 1-0.

24’ Bryne øker ledelsen til 2-0.

42’ Vi presser på for redusering før pause. En lang ball inn i feltet fra Sander Sjøkvist stusses av Eirik Schulze og havner nesten i mål, men Bryne får klarert på strek.

46’ PAUSE Vi går til pause på stillingen 2-0 til Bryne. Ut å krige i 2. omgang nå gutter!

50’ Nærme redusering! Tom Strannegård finner Eirik Schulze i boks men vår kaptein får ikke nok kraft på headingen.

57’ Sivert Sira Hansen tester skuddfoten fra distanse. Brynes sisteskanse er våken og får reddet.

60’ Nok en stor sjanse! Alagie Sanyang stiger til værs på bakre stolpe men får ikke styrt headingen mellom stengene.

65’ Nok en gang nærme redusering! Kaya Makosso fyrer av et godt skudd fra 20 meter som ender like utenfor mål.

79’ Bryne kontrer inn 3-0

81’ Vi gjør tre bytter. Eirik Schulze, Fabian Ness og Marijan Cosic går ut for Deni Dashaev, Nicolas Jensen og Sander Richardsen.

90’ Vi reduserer på overtid med målscorer Alagie Sanyang.

90’ Det ender 3-1 på Bryne Stadion