Nytt bortetap - Hødd ble for sterke i Ulsteinvik

En tung tur hjem fra Ulsteinvik venter etter dagens 2-1-tap mot Hødd. (Arkivbilde: Tor Erik Schrøder)

Hødd på Høddvoll var dagens test for våre gutter. Oppgjøret i Ulsteinvik var vår siste bortekamp for sesongen, og OBOS-ligaen 2023 sin nest siste kamprunde.

Men vi før kampen kjempet om å få så god plassering som mulig inn mot opprykkskvalifiseringen, kjempet Hødd sin egen kamp i motsatt ende av tabellen. Det var derfor et oppgjør mellom to lag som begge hadde hatt god nytte av tre ferske poeng.

Begge lagene vant sin forrige kamp, og mot Hødd sendte vi utpå 10 av de samme 11 spillerene som startet i seieren mot Bryne. Den eneste endringer var Kalle Wallius som kom inn for Sander Sjøkvist.

Kalle Wallius startet dagens kamp på høyrebacken. (Foto: Helge N. Olsen)

I kampens første deler hadde vi det meste ballen, mens Hødd skapte sitt på kontringer, dødballer og lange innkast. Det ble dog ikke scoret noen mål, før Hødd kom igjennom etter 22 minutter.

En lang ball fra keeper gikk hele veien gjennom vårt forsvar. Vito Wormgoor bommet i sitt klareringsforsøk, og Hødd var igjennom. Et svakt innlegg så ut til å redde situasjonen for oss, men på uheldig vis gikk ballen i med Bjarni Mark Duffield som sistemann på kula.

Ti minutter etter skulle Hødd doble ledelsen. Et innlegg fra venstrekanten ble headet i mål av Gustav Mogensen på hjemmelaget. 2-0 til Hødd og en bratt oppoverbakke for oss.

Jesper Gregersen reduserte til 2-1 tre minutter senere da han scoret sitt første mål for A-laget etter en corner av Fabian Ness. 2-1 var resultatet til pause.

Jesper Gregersen scoret sitt første Start-mål i dagens 2-1-tap borte mot Hødd. (Arkivfoto: Helge N. Olsen)

I andreomgangen jaget vi utligning, mens hjemmelaget fokuserte på å holde på sin ledelse. Ti minutter ut i omgangen skaffet Tom Strannegård frispark i god posisjon. Fabian Ness tok frisparket - og nærmere scoring går det knapt an å komme. Ness skrudde frisparket hardt og lavt rundt muren og på innsiden av stolpen. Ballen trillet langs mållinjen men aldri i mål.

Senere i omgangen kom både Grundetjern og Sanyang til avslutninger etter innlegg, men avslutningene satt aldri Hødd-keeper i vanskligheter.

Mot slutten av kampen var det Mathais Grundetjern som kom nærmest å utligne. Ett minst før slutt datt ballen ned til vår nummer åtte, men skuddet fra skrått hold gikk i nettveggen.

Nærmere kom vi ikke, og Hødd kunne juble for tre poeng, mens vi må belage oss på en tung tur hjem fra Sunnmøre.

#10 Alagie Sanyang

Innbyttere: Mark Jensen, Sander Sjøkvist, Deni Dashaev, Henrik Robstad, Vajebah Sakor, Sindre Osestad, Salim Nkubiri.

Slik var kampen:

1’ Da er vi i gang på Høddvoll.

4’ Gregersen i bakken etter å ha stanget hodet med en Hødd-spiller.

4’ Gregersen på beina igjen.

7’ Ness finner Gregersen på bakre med et godt innlegg. Gregersen prøver å legge tilbake inn foran mål - men keeper fanger.

10’ Med unntak av et par lange innkast for Hødd, har vi hatt det som er av spill de første ti minuttene på Høddvoll.

14’ Jasper Silva Torkildsen må ut i full strekk etter at Hødd får skutt etter et langt innkast. God redning!

16’ Vi roter det til for oss selv, men kaptein Wormgoor får ryddet unna.

18’ Vito Wormgoor går hardt i bakken etter å ha dunket til i en hodeduell. Kommer seg opp igjen.

22’ Hødd tar ledelsen 1-0. Selvmål.

25’ Mares legger inn til Grundetjern som header over.

33’ Bjarni Mark Duffield får gult.

34’ Hødd scorer til 2-0.

37’ Redusering til 2-1! Jesper Gregersen på hodet!

45’ Pause.

46’ De siste 45 minuttene er i gang. Henrik Robstad kommer inn for Duffield.

54’ Strannegård vinner et frispark i god skuddposisjon.

55’ Så nære! Fabian Ness curler frisparket på innsiden av stolpen og ut… Nærmere kommer man ikke.

57’ Mares får gult for å stoppe en kontring.

64’ Sanyang header ned til Grundetjern som skyter utenfor fra vanskelig vinkel.

67’ Sanyang header like over etter innlegg fra Strannegård.

74’ Deni Dashaev og Vajebah Sakor kommer inn for Fabian Ness og Jesper Gregersen.

75’ Salim Nkubiri kommer inn for Kalle Wallius.

88’ Kun noen få minutter gjenstår på Høddvoll.

89’ Grundetjern skyter utenfor fra skrått hold. Stor sjanse…

90’ Det er over. Hødd slår oss 2-1.