Tre poeng og "clean sheet" borte mot Stjørdals-Blink

Vi er tilbake på vinnersporet i ligaen etter kveldens OBOS-liga-kamp mot Stjørdals-Blink, takket være mål av Oskar Fallenius, Sander Sjøkvist og Kristoffer Tønnessen. Arkivbilde: Tor Erik Schrøder / NTB.

I kveld, mandag 4. juli, reiste vi til M.U.S. Stadion Sandskogan for å møte Stjørdals-Blink til runde 12. i årets OBOS-liga. Etter forrige ukes solide 3-0-seier over Moss som førte til avansement i cupen, var det en gjeng som reiste til Stjørdal med et mål om å bygge videre på den gode prestasjonen og komme tilbake på vinnersporet i også ligaen.

Vi tok tidlig kontroll om kampen, og viste oss farlige og giftige ved flere anledninger i den første omgangen.

Oskar Fallenius sendte oss i ledelsen etter 14 minutter da han fant nettmaskene etter tre forsøk. Peter Reinhardsen var nære på å doble ledelsen etter 32 minutter. Basilio slo inn fra venstre, Schulze la igjen til Reinhardsen som skøt lavt i hjørnet, men keeper reddet til corner. Etter 36 minutter var svenske Fallenius nære på igjen, men traff like utenfor stolpen.

Også Braut Brunes, som var tilbake i startoppstillingen igjen etter noen kamper med skade, var nære på i den første omgangen. Brunes sin avslutning etter 40 minutter fra skrå vinkel ble reddet av keeper. Kun et par minutter senere kom Brunes til nok en avslutning fra skrått hold, men også denne ble reddet av keeper.

Omgangen ebbet ut uten flere store sjanser. Dermed gikk vi til pause med en fullt fortjent ledelse.

2. omgang startet med at Stjørdal-Blinks keeper David Paulmin pratet på seg to gule kort på et par sekunder. De hadde ikke reservekeeper på benken og måtte dermed spille ferdig kampen med 10 mann og en utespiller i mål.

Like etter timen var passert la Kristoffer Tønnessen inn til Cresswell, som fra 7-8 meter stupheadet ballen like over mål. Det var det siste engelskmannen gjorde i denne kampen. Tjelmeland gjorde et dobbeltbytte. Grundetjern og Sjøkvist kom inn for Basilio Ndong og nettopp Cameron Cresswell.

Da det gjensto ca. 20 minutter av kampen fikk innbytter Grundetjern en fin mulighet til å øke ledelsen da han ble spilt gjennom av Brunes, men avslutningen gikk på innsiden av stolpen og ut.

Etter 75 minutter utlignet nesten Stjørdals-Blink. Etter et frispark ble det avfyrt en kanon på hel volley fra 25 meter. Tverrligger ut.

Alagie Sanyang fikk spille to av de de siste minuttene av kampen, da han erstattet målscorer Oskar Fallenius i det 80. spilleminutt. OBOS-liga-toppscorer Jonatan Braut Brunes ga ikke opp jakten etter mål i sin første kamp tilbake fra skade, og etter 86 minutter headet han ballen i mål, men det ble avblåst for offside.

Det så lenge ut til å gå mot en 1-0-seier, men på overtid doblet Sander Sjøkvist ledelsen til 2-0, og satt spikeren i kisten.

På tampen av kampen ble Vegard Bergan og Emir Derviskadic byttet inn for Peter Reinhardsen og Alagie Sanyang.

Vi stoppet dog ikke etter Sjøkvist sin 2-0-scoring. Kveldens kaptein Kristoffer Tønnessen smalt til i det 100. spilleminutt og satt inn 3-0, i det siste som skjedde i kampen.

Med det kan vi reise hjem til Kristiansand med tre poeng i bagasjen, og rette fokuset mot storkampen mot Brann på torsdag, 7. juli klokken 18:00.
Billetter til den kampen kan kjøpes her.