Start - Bodø Glimt 0-1

Det ble 0-1-tap i årets siste kamp i Marbella.

Start avsluttet Marbella-oppholdet for i år med kamp mot Eliteserie-laget Bodø/Glimt. Rekdal har brukt kampene til nå i oppkjøringen til å la alle spillerne få bra med kamptrening. Nå har han varslet at de to siste treningskampene skal brukes til å spille inn et lag inn mot seriestarten mot Aalesund 30. mars.

Til den kampen er Damion Lowe suspendert, og derfor har Rekdal valgt å la han stå over kampen mot Glimt.

Joackim Jørgensen tar dermed plass i midten av trioen bak. Tobias Christensen, som ikke få med seg den siste treningskampen mot Strømsgodset fordi han spiller EM-kvalik med G19-landslaget, får sjansen på venstre kant. Adnan Hadzic får ny tillit som venstre vingback, mens Segberg og Aremu utgjør midtbaneduoen.

Bodø/Glimt var et lag vi trivdes godt mot i fjor. Vi slo dem borte og hjemme i Eliteserien, og vant også mot dem i kvartfinalen i NM.

Glimt var lenge med i nedrykkskampen i fjor, men berget seg på slutten. Siden den gang har de mistet sin toppscorer, Kristian Fardal Opseth, og midtstopper Martin Bjørnbak. Inn har kommet Erland Reitan på lån fra RBK, og den unge nigerianske spissen Victor Boniface. Ellers er det stort sett det samme mannskapet som i fjor.

Kampen ble spilt i Marbella, samme sted som Glimt slo Start 1-0 i oppkjørigen i fjor.

Starts lag (3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger (Twum fra 81), Joackim Jørgensen, Henrik Robstad -Eirik Wichne, Erlend Segberg, Afeez Aremu, Adnan Hadzic (Sjøkvist fra 81) - Mathias Bringaker (Sigurdarson fra 68), Adeleke Akinyemi, Tobias Christensen.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Johannes Eftevaag, Mikael Ugland, Isaac Twum, Sander Sjøkvist, Kristjan Floki Finnbogason, Kasper Skaanes, Aron Sigurdarson

Glimts lag (4-3-3):

Nikita Haikin - Erlend Dahl Reitan, Brede Moe, Marius Lode, Jose Isidoro -
Vegard Leikvoll Moberg, Patrick Berg, Ulrik Saltnes -
Philip Zinckernagel, Geir Andre Herrem, Jens Petter Hauge.

Innbyttere: Ricardo Friedrich, Oliver Sigurjónsson, Morten Ågnes Konradsen, William Arne Hanssen, William Moan Mikalsen, Casper Øyvann, Tobias Johnsen og Runar Hauge.

Start - Bodø Glimt 0-1 (0-1)

• Treningskamp

• Santa Maria Polo, Marbella

• Mål Glimt: Herrem (42)

• Gule kort: Moberg (58)

Slik var kampen

10 min: En lite innholdsrik start på kampen. Glimt har mest ball, men uten å skape noe spesielt.

11 min: God sjanse til Glimt. Aremu mister ballen i farlig posisjon, ballen ender hos Moberg, men skuddet går rett på Deumeland, som også plukker returen.

16 min: Glimt spiller seg til en ny stor sjanse, og det er nære på at Saltnes setter inn 1-0.

23 min: Etter en svak åpning klarer endelig Start å spille seg til en halvsjanse etter en corner. Etter litt frem og tilbake blir ballen slått inn igjen til Bringaker som kommer til heading, men den blir helt ufarlig.

27 min: Glimt spiller seg fint opp på venstresiden og slår inn foran mål. Der står Saltnes alene, men han styrer ballen utenfor mål.

40 min: Start spiller seg frem til en god innleggsmulighet og Wichne slår et bra innlegg, men det blir headet ut til corner. Den blir det ingenting av.

43 min: 0-1. Så går Glimt opp i ledelsen. Ruller opp et nytt angrep som til slutt ender hos Herrem, han setter ballen over Deumeland og i mål.

Pause: Glimt leder fortjent etter en skuffende omgang fra Starts side. Glimt best i det meste og kunne ledet med flere mål.

49 min: Glimt med ny stor sjanse! Kommer til avslutning fra kort hold, men skuddet får via en Start-spiller og over.

50 min: Starts største sjanse! Wichne får ballen tilbake etter å ha slått en corner. Han drar til på direkten fra skrått hold, og ballen dundrer i tverrliggeren i lengste hjørne. Et fantastisk skudd fra Wichne.

54 min: STRAFFE! Tobias Christensen blir felt inne i feltet og dommer peker på straffemerket. Det tar Adeleke Akinyemi, men han bommer! Prøver å plassere nede i høyre hjørne, men der ligger keeper og venter.

55 min: Start langt bedre i starten av denne andre omgangen, men Glimt er fortsatt farlige.

65 min: Gigantisk sjanse for Bringaker. Jørgensen med flott ball opp til Hadzic på venstrekanten, og han leverer et perfekt innlegg på hodet til Bringaker. Fra 6-7 meter styrer han headingen utenfor mål. Der burde det blitt mål.

70 min: Utrolig at ikke Glimt øker ledelsen. Start med frispark som Glimt-keeper bokser ut, og så kontrer Glimt lynkjapt. Kommer tre mot to og Boniface blir spilt helt fri. Skyter forbi Deumeland, men ballen klareres på streken av Jørgensen og ballen spretter i en Glimt-spiller og rett utenfor målet. Fryktelig nære der!

78 min: Glimt-spillerne roper på straffe, og ser ut til å ha en god sak. Start-forsvaret nøler og en Glimt-spiller stikker frem et bein og snapper ballen, men går i bakken. Dommer vinker spillet videre.

80 min: Christensen tar ned ballen og avanserer fint fremover. Spiller opp til Akinyemi som prøver å drible seg igjennom, men han blir kontant taklet.

83 min: Stor sjanse når Sjøkvist blir spilt igjennom på venstre. Glimts keeper er veldig langt ute, men Sjøkvist klarer ikke lobbe ballen forbi ham.

84 min: Start-corner lander i beina på Akinyemi som banker ballen i mål, men det er blåst av for frispark i forkant.

91 min: Stor sjanse på overtid. Christensen slår inn til Akinyemi, han header pent ned til Sigurdarson, men han klarer ikke presse avslutningen fra kort hold under tverrliggeren.

92 min: Siste mulighet renner ut i ingenting. Christensen slår i bakrom og Akinyemi kriger til seg ballen, men Glimt-forsvaret klarer å kjempe seg til ballen igjen.

Slutt: Det ender 1-0 til Bodø Glimt, akkurat som det gjorde på Marbella i fjor. Alt i alt veldig fortjent, selv om det er ganske utrolig at det bare ble scoret ett mål. Start var bedre i andre omgang, etter å ha slitt de første 45 minuttene. Var også nære utlikning to-tre ganger, spesielt med straffesparket fra Akinyemi og headingen til Bringaker fra kort hold. Glimt var også nære ved å score både ett og to mål til.

Med det avslutter Start oppholdet i Marbella. Neste kamp er mot Strømsgodset i Drammen 23. mars, før serieåpningen mot Aalesund lørdag 30. mars.