AaFK - Start 2-1

Vi hadde lenge AaFK i kne, men to tunge minutter ødela kampen. (Foto: NTB Scanpix)

Lørdag kveld var det klart for toppoppgjør på Color Line Stadion der allerede opprykksklare Aalesund var motstander. Etter 0-0-kampen mot KFUM i forrige runde er Start tre poeng bak Sandefjord på andreplass, så Joey Hardarson var klar før kampen på at det trolig kun er seier som er godt nok.

Aalesund har ikke avgitt ett enteste poeng på hjemmebane denne sesongen og jakter poengrekorden i OBOS-ligaen, en rekord som ble satt i 2004 da vi rykket opp med 74 poeng.

Tidligere i uka fikk Joey Hardarson en ny toårskontrakt som Start-trener, og islendingen vil selvsagt feire det med en storskalp i kveld.

Damion Lowe fikk seg en smell forrige helg og stod over treningene i starten av uka, men han er kampklar.

Isaac Twum suspendert, og han erstattes av Erlend Segberg, som er tilbake etter suspensjon.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad - Afeez Aremu (Hadzic fra 79), Erlend Segberg - Kasper Skaanes (Bringaker fra 75), Kevin Kabran, Aron Sigurdarson - Martin Ramsland (Markovic fra 77 min).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Sander Sjøkvist, Eman Markovic, Mikael Ugland, Adnan Hadzic, Mathias Bringaker.

Aalesunds lag (1-4-4-2):

Andreas Lie - Oddbjørn Lie, Daniel Gretason, Ståle Stålinho Sæthre - Jørgen Hatlehol, Aron Thrandarson (Orry Larsen fra 89), Fredrik Carlsen, Niklas Castro (Nenass fra 46), Jernade Meade - Pape Gueye, Torbjørn Agdestein

Innbyttere: Marius Berntzen, Havard Mork Breivik, Kristoffer Hay, Davíð Kristján Ólafsson, Nenass, Peter Orry Larsen

• Pause: 0-0

• OBOS-ligaen, runde 28

• Color Line Stadion

• Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball

• Mål: 1-0 Gueye (78 straffe), 2-0 Gueye (79), 2-1 Wichne (81)

• Gult kort: Fredrik Carlsen, Damion Lowe, Mathias Bringaker

• Tilskuertall: 4290

4 min: Intens åpning på kampen før vi klarer å få tak i ballen og roe ned spillet litt.

6 min: Fartsfylt åpning her. Vi får kampen første corner etter en fin ball fra Lowe til Skaanes, som Skaanes spiller videre til Kabran. Innlegget blokkeres. Corneren lander i farlig sone, men dommer blåser frispark til AaFK etter duellen i feltet.

9 min: Stor sjanse til Aafk. Godt innlegg inn i feltet som vi ikke får klarert og Agdestein får skyte fra 7-8 meter, via Lowe og like utenfor.

20 min: Vår største sjanse så langt. Et innkast spretter litt frem og tilbake i feltet før Jørgensen fyrer av et rapt skudd. Går like utenfor lengste stolpe!

22 min: Hjemmelaget tok initiativet i starten av kampen, men etterhvert har det jevnet seg mer ut. En god sjanse til hvert av lagene så langt, men hjemmelaget har også vært småfarlige på et par dødballer.

28 min: AaFK med en stor mulighet. Igjen er de best i luftrommet foran mål, og Gueye header ned til Agdestein som ikke får tak i ballen. Det gjør en annen AaFK-spiller, men Jørgensen får blokkert ut til corner.

31 min: Frekk frisparkvariant der Sigurdarson spiller Kabran fri på venstresiden. Han når ballen før dødlinjen, men Lie redder og slår ballen til corner. Corneren er godt slått, men igjen får Lie en hånd på ballen og ny corner. Denne gang lander ballen i returrommet hos Skaanes, men skuddet hans går langt over.

33 min: Stor sjanse! Sigurdarson med praktfullt innoverskrudd innlegg, men Skaanes er et par centimetere fra å nå frem til ballen. Hadde han nådd den ville det stått 0-1.

42 min: Stor kontringsmulighet der vi vinner ballen og kommer i overtall! Wichne velger å prøve et skudd fra 20 meter med venstrebeinet, men det redder keeper greit. Den burde vi nok utnyttet bedre.

45+1 min: En fantastisk pasning av Sigurdarson til Kabran, som får avsluttet alene med Lie fra skrått hold. AaFK gjør seg stor og redder igjen.

Pause. 0-0. Hjemmelaget åpnet best, men så har vi tatt mer og mer over. Mot slutten av omgangen hadde vi flere store muligheter og det hadde ikke vært ufortjent om vi hadde tatt ledelsen. Lie i AaFK-målet har dessverre levert flere gode redninger.

aafk start ntb scanpix 2

2. omgang. Vi er igang igjen. AaFK tar ut Castro, som fikk en smell i nakken, og inn kommer Nenass.

47 min: Igjen tar vi en frekk frisparkvariant. Denne gang er det Kabran som stikker igjennom Sigurdarson, men skuddet hans blir blokkert i siste liten. Corner. Vi fortsetter der vi slapp i første omgang.

49 min: Stygt balltap sentralt på midten gir AaFK en god kontringsmulighet, men Lowe gjør en god jobb og skjærer inn foran Gueye.

50 min: Et innlegg fra Wichne går helt over til Sigurdarson. Han tar ned ballen, trekker seg innover og fyrer av, men skuddet går rett på keeper.

54 min: KJEMPEMULIGHET! Skaanes driver flott fremover, slipper ballen ut til Kabran som slår direkte inn foran mål. Ramsland er foran mål men en AaFK-tå får tuppet ballen unna i siste liten.

55 min: Så skjer nesten det samme like etterpå. Kabran får ballen ut på høyresiden igjen etter en corner, slår hardt og lavt inn foran mål og igjen er Ramsland like ved å få tåa på ballen like foran mål.

60 min: Vi har vært det klart beste laget i andre omgang, i likhet med de siste 15 minuttene av første omgang. Men enn så lenge er det ingen av lagene som har fått hull på byllen.

62 min: Vi fortsetter å trille ball og spiller oss fint frem til en innleggsmulighet på venstresiden. Skaanes får luggen på innlegget fra Robstad, men får ingen kraft i headingen.

71 min: Så får hjemmelaget straffespark når et innlegg treffer hånda til Damion Lowe...

72 min: Gueye scorer sikkert. 1-0. Solid nedtur etter at vi har vært det førende laget denne omgangen.

75 min: Gueye legger på til 2-0. Får gå opp alene i feltet og heade inn et godt innlegg fra Thrandarson.

77 min: Ny stor sjanse til hjemmelaget. Vi taper flere dueller og plutselig får Agdestein fyre av fra 12 meter, men Deumeland gjør en god redning. Vi ser litt rystet ut nå.

78 min: MÅL! 2-1. Endelig sitter den for oss også. Segberg med flott pasning til Wichne, og han skyter hardt og lavt ned i lengste hjørne. Kan vi få til en sluttspurt her?

79 min: Vi har gjort tre bytter de siste minuttene. Bringaker, Markovic og Hadzic har kommet inn. Skaanes, Ramsland og Aremu har gått ut.

82 min: Dramatikk! Ballen går i mål, men Sigurdarsons mål annulleres for offside! Vanskelig å se om det var korrekt. Igjen var det et bra innlegg fra høyre som skapte farligheter.

87 min: Bringaker kommer høyest på en corner, men headingen går utenfor mål.

90+1 min: Lowe er flyttet frem som spiss og han vinner flere dueller. Bringaker jager nedfallsfrukten, men ender opp med å få gult kort for å sparke borti keeper.

90+4 min: Store muligheter her, ballen pumpes inn i boksen og heades ut til Hadzic som får bra treff, men skuddet fyker utenfor.

Slutt! En innholdsrik og dramatisk kamp ender med tap. To tunge minutter ødela en kamp som vi i store perioder styrer. Men AaFK var best på det som gjelder, å putte ballen i mål. Vi skaper flest sjanser og burde tatt ledelsen i starten av 2. omgang. I stedet får AaFK plutselig straffe når vi ikke klarer å klarere ballen unna, og etter det ble det tøft. Guttene skal ha for at de kommer sterkt tilbake etter 2-0, og vi fikk to baller i nettet mot slutten. Dessverre ble Sigurdarsons mål avblåst for offside. Nå kan det se tungt ut mtp direkte opprykk, men så lenge det er liv er det håp.

Sesongens siste hjemmekamp OBOS-ligaen er mot Ullensaker/Kisa lørdag 2. november klokken 16.00. Til denne kampen er det gratis inngang.