Start - Sogndal 1-0

Kasper Skaanes matchvinner da Start tok en ny viktig seier i opprykksstriden. (Foto: NTB scanpix)

Lørdag ettermiddag var det klart for toppoppgjør på Sparebanken Sør Arena da Start tok imot Sogndal, to lag som er henholdsvis nummer to og fem på tabellen før helgens kamper i OBOS-ligaen.

Start kommer til dagens kamp med sju seirer og to uavgjorte på de ni kampene etter det overraskende 0-3-tapet hjemme mot Notodden 22. juni. Start har altså ikke tapt en kamp på over to måneder.

Sogndal kommer til Sørlandet med 6-1-3-form på de siste ti kampene.

Det er ikke mer enn litt over en måned siden disse to lagene møttes sist. Da vant Start 1-0 på Fosshaugane etter et selvmål av hjemmelaget.

I dagens Start-oppstilling er det en debutant. Det er Kristoffer Tønnessen, som tidligere denne uken ble klar for Start etter overgangen fra Jerv.

Eirik Schulze, som starter for Sogndal i dagens kamp, er for øvrig klar for Start fra 1. januar 2020.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen - Afeez Aremu, Isaac Twum - Kasper Skaanes , Kevin Kabran (Hammer Berger fra 90), Aron Sigurdarson  - Mathias Bringaker (Markovic fra 79)

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Berger, Erlend Segberg, Eman Markovic, Sander Sjøkvist, Mikael Ugland

Sogndals lag:

Mathias Lønne Dyngeland - Tomas Totland, Igoh Ogbu (Kristoffersen fra 85), Ulrik Fredriksen (Antonijevic fra 58), Eirik Lereng, Joachim Soltvedt, Sixten Jensen, Sivert Mannsverk (Flo fra 85), Eirik Schulze, Andreas Hoven og Kristoffer Hoven.

Innbyttere: Håvard Hetle, Akor, Stefan Antonijevic, Tomas Kristoffersen og Ulrik Flo.

• Pause: 0-0

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen, runde 21

• Dommer: Daniel Higraff, Brodd FK Stavanger

• Mål: 1-0 Kasper Skaanes (76)

• Gult kort: Eirik Wichne (89), Start. Eirik Lereng (74), Sogndal.

• Rødt kort: Ingen

• Solgte billetter: 5.799

Slik var kammpen:

Start sparker igang dagens kamp.

2. min: En Sogndal-spiller avslutter fra 17-18 meter, men skuddet går via en Start-spiller og ut til kampens første corner. Den blir det ikke noe ut av.

12. min: Schulze forsøker seg fra 17-18 meter, men forsøket går høyt over mål.

13. min: Lowe gir til Skaanes som forsøker å spille gjennom til Bringaker inne i boksen, med siddisen rekker ikke frem og Dyngeland er ute og tar ballen.

15. min: Pent Start-angrep der Kabran spiller fri Skaanes på høyresiden. Han drar seg innover i 16-meteren og fyrer av mot lengste hjørne. Skuddet har god retning, men blokkeres av et Sogndal-bein.

19. min: Godt innlegg av Tønnessen, men Bringaker får ikke noe ordentlig dreis på headingen.

27. min: God mulighet! Bringaker slår hardt inn foran mål og treffer en Sogndal-spiller, ballen spretter ut til corner. Corneren blir det ikke noe ut av.

31. min: Sigurdarson ser at Dyngeland står litt langt ute og forsøker å lobbe ballen i mål fra rundt 20 meter. Sogndal-keeperen kommer seg derimot raskt tilbake på streken og får forhindret den fra å gå i mål.

33 min: Stor mulighet! En corner blir headet ut og Sigurdarson prøver seg. Får ikke noe stort treff men ballen lander hos Kabran som får skyte fra kort hold. Ballen går i en Sogndal-spiller og ut!

43. min: Lowe kommer seg til en avslutning fra 12-13 meter, men forsøket går til side for mål.

PAUSE

Lagene går til pause på stillingen 0-0. Sogndal åpnet kampen best de første minuttene, men Start har kommet mer med etter det og kommet til noen muligheter.

2. omgang:

2. omgang er igang. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

46. min: Bringaker får vendt rundt og kommer seg til en avslutning fra kort hold, men Dyngeland er nede og avverger.

49. min: Start forsøker å kontre. Skaanes spiller opp Sigurdarson på venstre som gir til Bringaker som kan sette fart alene mot keeper, men han får en svak førstetouch og angrepet renner ut i sanden.

57. min: Lowe er for hard  med en Sogndal-spiller og får tilsnakk av dommer Higraff.

58. min: Bytte Sogndal: Fredriksen ut - Antonijevic.

60. min: Fortsatt målløst etter en time. Lite som har skjedd foran målene de siste minuttene nå. Sogndal ligger kompakt og dypt, og Start sliter med å finne åpninger.

62. min: Bra innlegg fra Tønnessen som gjennom forsvaret og treffer Skaanes, men han får ikke til noen ordentlig avslutning og det er greit for Dyngeland å plukke ballen.

65. min: Kabran med en avslutning fra 16 meter, men setter ikke Dyngeland på store prøver.

74. min: Lereng på Sogndal får kampens første gule kort etter å ha stoppet Bringaker med ulovlige midler.

76. min: 1-0 til Start! Etter utallige innlegg ender ballen endelig i nettet, etter at Sigurdarson skyter via Skaanes og i mål.

79. min: Bringaker ut - Markovic inn.

83. min: Sogndal farlig frempå, men Lowe får avverget og skaffer samtidig et frispark.

85. min. Dobbeltbytte på Sogndal: Igoh og Mannsverk ut - Kristoffersen og Flo inn.

89. min: Wichne lager frispark i god innleggsposisjon og får det gule kortet. Frisparket blir klarert av Start-forsvaret.

90. min: Minimum 4 minutter tillegg.

90: min: Bytte Start: Kabran ut - Hammer Berger inn.

90. min: Sogndal jager utligning og er farlig frempå, men må nøye seg med corner. Den blir klarert.

90. min: Deumeland blir liggende etter en situasjon og må få tilsyn. Kommer seg på beina igjen.

90. min: Aremu og Markociv kommer på en kontring. Førstnevte velger å forsøke seg, men må nøye seg med en corner. Her skal det drøyes.